Accu schuurmachineEen accu schuurmachine is zoals de naam al aangeeft een schuurmachine die niet werkt op netspanning, maar energie verkrijgt uit een accu. Handig voor wanneer je werkt op de bouw of in een omgeving waar geen stopcontacten zijn. Echter zijn accu schuurmachines wel behoorlijk prijzig als je deze vergelijkt met andere schuurmachines. Daarnaast is de accu schuurmachine nog steeds erg populair bij klussers vanwege de lithium-ion accu. Zo gebruikt bijvoorbeeld het merk Bosch universele lithium-ion accu’s voor al haar elektrische gereedschappen.

Accu schuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Accu schuurmachine kopen?

Momenteel zijn er nog weinig verschillende soorten accu schuurmachines. Ook is de prijs in vergelijking tot een schuurmachine met snoer wat hoger. Wanneer je een accu schuurmachine wilt kopen, dan heb je de keuze uit de volgende merken: Bosch, Einhell, AEG powertools en Makita. Let op! Niet alle accu schuurmachines worden standaard geleverd met een accu. Veel fabrikanten bieden namelijk de mogelijkheid om een accu schuurmachine met of zonder accu te bestellen (verschil in prijs). Bezit je al over ander accu gereedschap van het merk Bosch? Dan is het verstandig om voor een accu schuurmachine te kiezen met dezelfde accu.

In onderstaande top 3 zie je de meest verkochte accu schuurmachines. Gebaseerd op specificaties, accu capaciteit, oplaadtijd en batterijtype.

Einhell TE-OS 18 Li Einhell TE-OS 18 Li

Al vanaf: € 39,99

Einhell TE-OS 18 Li is een voordelige schuurmachine met een 18 LI accu. Inzetbaar op moeilijk begaanbare plekken waar een tekort aan snoerlengte al snel een probleem zou zijn.

Aanbieder Prijs
Bol.com €        39,99
Coolblue €        39,99
Alternate €        39,99
Conrad €        39,99

Bosch PSM 18 LI Bosch PSM 18 Li

Al vanaf: € 84,95

De Bosch PSM 18 Li is een schuurmachine met een universele Bosch accu. Daarnaast heeft deze schuurmachine een grote flexibiliteit, waardoor je als klusser bijna overal kunt schuren.

Aanbieder Prijs
Bol.com € 84,95
Coolblue € 84,95
Conrad € 84,95

Bosch PSM 10,8 LIBosch PSM 10,8 LI

Al vanaf: € 99,99

De Bosch PSM 10,8 LI is een deltaschuurmachine die werkt op een accu. Compact en erg flexibel in gebruik. Handig voor de wat kleinere schuurwerkzaamheden in en rondom het huis.

Aanbieder Prijs
Conrad €          99,99
Bol.com €        104,90
Coolblue €        104,99

Functie accu schuurmachine

Functie accu schuurmachineEen accu schuurmachine is het ideale gereedschap voor wanneer je wilt schuren in een omgeving zonder netspanning (230V). Je hebt namelijk geen stopcontact nodig en wordt ook nog eens niet beperkt door een tekort aan snoerlengte. Daarnaast kun je in principe met meerdere accu’s non-stop schuren. Ook heeft een accu schuurmachine voldoende schuurcapaciteit. Zo halen de meeste accu schuurmachine makkelijk de 24.000 trillingen per minuut.

Momenteel zijn niet alle soorten schuurmachines verkrijgbaar in accu variant. Dit komt onder andere door de hoge werkintensiteit, die nogal veel vraagt van een accu. Bij een delta schuurmachine is dit echter geen probleem, maar als we het hebben over een vlak- of bandschuurmachine wel. Bij deze machines wordt namelijk nogal wat vermogen voor een langere tijd gebruikt. Dit is ook één van de redenen waarom niet alle soorten schuurmachines met accu verkrijgbaar zijn. In de tabel hieronder zijn de schuurmachines weergegeven, welke wel met accu verkrijgbaar zijn.

Schuurmachine Accu
Delta 10,8V/18V
Multi 10,8V/18V
Excentrische 18V

Soorten accu’s

Li-ion accu'sEr bestaan verschillende soorten accu’s. Bijvoorbeeld de oude NiCd oftewel Nikkel-cadmium accu’s. Deze zijn gelukkig vervangen door de Li-ion accu’s, want deze accu’s hadden nogal wat nadelen. Dit moest ook wel want de NiCd accu’s mogen vanaf 31 december 2016 niet meer verkocht worden op de Nederlandse markt.

De benaming ‘Li-ion accu’ staat ook wel voor Lithium-ion accu. Deze accu’s laden niet alleen sneller op, maar hebben ook geen last van geheugeneffect (zelfontlading). Daarnaast is een accu schuurmachine met een Li-ion accu even krachtig als een schuurmachine op 230V. Dit komt onder andere door de hoge energiedichtheid. Echter is dit wel per accu verschillend. Zo zijn er accu’s van 10,8V en 18V.

Het voltage van een accu zegt net zoals het vermogen iets over de kracht van een machine. Zo is een accu van 10,8V bijvoorbeeld geschikt voor de wat kleinere schuurwerkzaamheden. Denk hierbij aan het schuren van kleine oppervlakken met een delta schuurmachine. De 18V accu’s daarentegen zijn bedoeld voor de wat grotere werkzaamheden. Bijvoorbeeld een excentrische schuurmachine in accu variant.

Beoordeling

Natuurlijk heeft een accu schuurmachine niet alleen voordelen, maar ook nadelen. Het is dan ook erg belangrijk om hier als potentiële koper bewust van te zijn. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om rekening te houden met de oplaadtijd, welke kan variëren tussen de 60 en 90 minuten. Hieronder worden een aantal voor- en nadelen van de accu schuurmachine weergegeven.

Voordelen

  • Draadloos
  • Flexibel
  • Compact

Nadelen

  • Oplaadtijd
  • Minimaal twee accu’s benodigd
  • Prijzig
Accu schuurmachine
4.42 (88.33%) 12 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *