Schuurmachine accessoiresSchuurmachine accessoires kopen? Naast de aankoop van een schuurmachine heb je natuurlijk ook een aantal accessoires nodig. Denk hierbij aan een stofafzuiging of schuurpapier. Daarnaast hoef je sommige schuurmachine accessoires maar eenmalig te kopen, terwijl andere frequenter aan vervanging toe zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuurpapier, welke je in diverse varianten kunt kopen.

Inhoudsopgave

Schuurmachine accessoires kopen?

Schuurmachine accessoires kun je voor ieder schuurapparaat kopen. Niet elke schuurmachine beschikt namelijk over dezelfde schuurzool. Zo is bijvoorbeeld de excentrische schuurmachine een uitzondering als het gaat om schuurpapier. Naast schuurschijven maakt deze machine ook gebruik van polijstvilten, schuurplateaus en polijstsponzen.

Schuurpapier

Schuurvellen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dit komt omdat elke soort schuurmachine zijn eigen schuurzool- als techniek heeft. Zo schuurt bijvoorbeeld de bandschuurmachine met behulp van een ronddraaiende schuurband. Daarentegen hebben de delta-, multi- en vlakschuurmachine wel veel overeenkomsten. Om je nog beter te kunnen informeren over de verschillende soorten schuurmachine accessoires hebben we hieronder de meest gebruikte kort beschreven.

Schuurbanden

SchuurbandenZoals de naam al aangeeft bestaan¬†schuurbanden uit een band. Daarnaast kan deze band eenvoudig worden bevestigd aan een bandschuurmachine.¬†De motor drijft de schuurband aan en cre√ęert daarmee een hoge rotatiesnelheid. Hierdoor is een schuurband met name¬†geschikt voor het schuren van grote oppervlakken, omdat je een veel groter bereik hebt. Tevens verkrijgbaar voor de band- en stripschuurmachines.

Schuurschijven

SchuurschijvenSchuurschijven worden gebruikt voor excentrische- en schijfschuurmachines. Een schuurschijf is eigenlijk gewoon schuurpapier in een ronde vorm. Daarnaast worden de meeste schuurschijven eenvoudig bevestigd met behulp van een kleefmiddel of klittenband. Het materiaal wordt in dit geval geschuurd door het snel ronddraaien van het schuurpapier. Bij een excentrische schuurmachine komen er zelfs excentrische bewegingen aan te pas. Wanneer je een schuurschijf wilt kopen heb je de keuze uit verschillende diameters en korrelgroottes.

Deltaschuurpapier

DeltaschuurpapierDeltaschuurpapier heeft zoals de naam al een beetje aangeeft de vorm van een driehoek. Hierdoor is dit schuurpapier met name geschikt voor het schuren van hoeken. Daarnaast treedt de meeste slijtage op bij de punt van het deltaschuurpapier. Daarom is het mogelijk om het schuurpapier te draaien en zo de drie punten te benutten.(drie keer mogelijk per vel). Ook kun je het deltaschuurpapier voor zowel de delta- als multischuurmachine gebruiken.

Vlakschuurpapier

VlakschuurpapierHet meest bekende schuurpapier en geschikt voor de vlakschuurmachine. Bestaande uit een vierkant vel met een klittenbandbevestiging. Daarnaast is het ook mogelijk om vlakschuurpapier in een rol te kopen, zodat je deze eenvoudig in gelijkmatige stukken kunt knippen. Let hierbij wel op dat dit alleen mogelijk is wanneer je vlakschuurmachine over een klembevestiging beschikt.

Heb je vragen of wil je meer weten over schuurmachine accessoires? Neem dan contact met ons op, door hieronder een reactie achter te laten. Wij van Schuurmachineskopen.nl helpen je dan graag verder.

4 gedachten over “Schuurmachine accessoires

 1. Beste

  Heb dringend een nieuwe schuurzool nodig voor
  VARO Palm Sander 10039/19
  De machine werkt prima maar de voetzool is versleten
  laat u me bericht?
  Mvg

  1. Hallo,

   Allereerst is het niet mogelijk om de schuurzool van deze machine te verwisselen. Dit merk focust zich op kostprijs en daarbij horen een beperkt aantal functies. Een tip die ik je kan geven is dat ik laatst bij de ACTION een VARO 10044/17 heb gekocht. Volgensmij koste deze ongeveer 20 euro. Prima machine voor de simpele klussen (had namelijk slechter verwacht voor die prijs).

   P.s. weet niet of die er nog steeds is, want het assortiment van Action wisselt snel!

   Hopelijk heb je hier wat aan!

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

  1. Dag,

   Het gaat om een machine van het merk Varo, deze wordt verkocht bij de Action. Verstandig om even bij de Action langs te gaan, of ergens op zoek te gaan naar delta-schuurpapier.

   Succes!

   Mvg,

   Team Schuurmachineskopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *