StripschuurmachineDe stripschuurmachine (oftewel mini bandschuurmachine) is het kleinere broertje van de welbekende schuurbandmachine. Met zijn schuurarm van wel 10 cm (of meer) kunnen de moeilijkste plekken worden bereikt. Het schuren van meubel spijlen, hekwerken of gevreesde gaten is voor een stripschuurapparaat dan ook geen enkel probleem. Daarnaast hebben de meeste stripschuurmachines een vermogen van ongeveer 400 Watt. Het bijhorende toerental, waarmee de schuurband ronddraait, kan bij sommige stripschuurmachines soms wel 2000Hz zijn.

Een stripschuurmachine kopen? Dan is het vergelijken van stripschuurmachines verstandig. Nu vergelijken? Bekijk dan eens de vergelijkpagina:

Vergelijk de 4 beste stripschuurmachines!
Bekijk in winkel

Stripschuurmachine kopen?

Stripschuurmachines zijn al verkrijgbaar voor 50 euro, maar er zijn ook varianten die soms meer dan 300 euro kosten. Daarnaast hebben de volgende merken stripschuurmachines op de markt gebracht: Black & Decker, Powerplus, Makita en Ferm. In dit geval is het merk Powerplus de goedkoopste, want sommige Powerplus stripschuurapparaten zijn al verkrijgbaar voor maar vijftig euro. Daarentegen kosten de meeste stripschuurapparaten, van bijvoorbeeld het merk Makita, meestal meer dan honderd euro. Echter hebben deze schuurmachines over het algemeen ook meer eigenschappen.

In de top 3 hieronder kun je de beste stripschuurmachines met elkaar vergelijken. Daarnaast is bij deze top 3 rekening gehouden met het volgende: prijs, kwaliteit, eigenschappen, bestverkocht en recensies.

Functie stripschuurapparaat

Functie stripschuurmachineEen stripschuurmachine gebruik je om kleine en moeilijk bereikbare plekken te schuren. Dit kunnen ornamenten (versiersels), hekwerken en gevreesde gaten zijn. De machine werkt door middel van een motor die een schuurband aandrijft. Daarnaast kun je bij bijna elke stripschuurmachine de uitstekende schuurarm in een gestrekte of gebogen hoek plaatsen. Met name hierdoor is een stripschuurmachine nog flexibeler in gebruik.

Maak je geen zorgen over een beperkte hoeveelheid snoerlengte, want een stripschuurapparaat wordt vaak geleverd met een snoerlengte van 3 meter. Ook weegt de machine niet meer dan 3 kg, wat in vergelijking tot andere schuurmachines erg licht is. Wanneer je een pneumatische stripschuurmachine koopt is het gewicht vaak nog een stuk lager. Daarnaast biedt een stripschuurmachine in bijna alle gevallen mogelijkheden voor stofafzuiging.

In het volgende filmpje wordt de werking van de Makita 9032 stripschuurmachine precies uitgelegd.

Voordelen

Een stripschuurapparaat staat bekend om de volgende voordelen:

 • Smalle schuurband: inzetbaar om smalle spleten, groeven, hoeken en randen te schuren.
 • Kantelbare kop: door het kantelen van de kop kan in meerdere hoeken worden gewerkt.
 • Lichtgewicht: door het lage gewicht houd je het langer vol zelfs bij rare werkhoudingen.
 • Nauwkeurig: ook te gebruiken voor hobbymatig precies schuren van werkstukken.

Stripschuurmachine accu

Op de Nederlandse markt zijn er nog geen stripschuurmachines op accu verkrijgbaar. Dit hebben wij ondervonden bij het uitvoeren van een online vergelijking tussen de meest bekende webwinkels. Een stripschuurmachine accu is dus nog niet online verkrijgbaar.

Mocht je vragen of aanvullingen hebben na het lezen van deze pagina? Dan mag je hieronder een reactie achterlaten en ontvang je een antwoord van ons.

5 gedachten over “Stripschuurmachine

  1. Hallo Henk,

   De materialen die je kunt schuren met bijvoorbeeld de Makita 9032 zijn: glas, metaal, keramiek, hout en kunststoffen. Maak hier ook gebruik van de instelbare bandsnelheid om de juiste snelheid te verkrijgen voor ieder materiaal.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

  1. Hallo Roger,

   Dat is zeker mogelijk, op deze pagina vind je hierover meer informatie. In dit geval gaat het dan om een tafelbandschuurmachine, maar het principe is hetzelfde.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

 1. “Dit kunnen ornamenten (versiersels), hekwerken en gevreesde gaten zijn. ” Ik vrees gaten alleen als ze zo groot zijn dat ik er zelf in kan vallen, maar ik denk dat je ‘gefreesde gaten’ bedoelde ! 😉 Black & decker kost rond 70 en de makita’s ver over de 200 trouwens, dus als je ze niet idioot veel gebruikt kun je beter een B&D kopen denk ik… 2000Hz lijkt me vreemd, zal wel 2000 toeren mee bedoeld zijn, of bedoel jullie dat de toonhoogte die ze maken 2000 Hz is? De machines zijn 50Hz/230V….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *