StripschuurmachineDe stripschuurmachine (oftewel mini bandschuurmachine) is het kleinere broertje van de welbekende schuurbandmachine. Met zijn schuurarm van wel 10 cm (of meer) kunnen de moeilijkste plekken worden bereikt. Het schuren van meubel spijlen, hekwerken of gevreesde gaten is voor een stripschuurapparaat dan ook geen enkel probleem. Daarnaast hebben de meeste stripschuurmachines een vermogen van ongeveer 400 Watt. Het bijhorende toerental, waarmee de schuurband ronddraait, kan bij sommige stripschuurmachines soms wel 2000Hz zijn.

Stripschuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Stripschuurmachine kopen

Stripschuurmachines zijn al verkrijgbaar voor 50 euro, maar er zijn ook varianten die soms meer dan 300 euro kosten. Daarnaast hebben de volgende merken stripschuurmachines op de markt gebracht: Black & Decker, Powerplus, Makita en Ferm. In dit geval is het merk Powerplus de goedkoopste, want sommige Powerplus stripschuurmachines zijn al verkrijgbaar voor maar vijftig euro. Daarentegen kosten de meeste stripschuurapparaten van bijvoorbeeld het merk Makita vaak meer dan honderd euro. Echter hebben deze schuurmachines vaak wel meer eigenschappen.

In de top 3 hieronder kun je de beste stripschuurmachines met elkaar vergelijken. Daarnaast is erbij deze top 3 rekening gehouden met het volgende: prijs, kwaliteit, eigenschappen, bestverkocht en recensies.

Black & Decker KA900E Black & Decker KA900E

Al vanaf: € 80,-

Black & Decker KA900E heeft een vermogen van 350 Watt en een gewicht van maar 2,1 kg. Daarnaast is deze stripschuurmachine ideaal voor het schuren van moeilijk begaanbare plekken.

Meer informatie

Powerplus POWX139 Powerplus POWX139

Al vanaf: € 48,-

De Powerplus POWX139 is een schuurmachine met een smalle schuurband. Geschikt voor het schuren van plekken die niet of moeilijk bereikbaar zijn met een vlak- of deltaschuurmachine.

Meer informatie

Makita 9032 Makita 9032

Al vanaf: € 279,-

De Makita 9032 is een professionele schuurmachine met een vermogen van 500 Watt en een snoerlengte van 2,5 meter. Het ideale gereedschap voor moeilijk bereikbare oppervlaktes.

Meer informatie

Functie stripschuurapparaat

Functie stripschuurmachineEen stripschuurmachine gebruik je om kleine en moeilijk bereikbare plekken te schuren. Dit kunnen ornamenten (versiersels), hekwerken en gevreesde gaten zijn. De machine werkt door middel van een motor die een schuurband aandrijft. Daarnaast kun je bij bijna elke stripschuurmachine de uitstekende schuurarm in een gestrekte of gebogen hoek plaatsen. Met name hierdoor is een stripschuurmachine nog flexibeler in gebruik.

Maak je geen zorgen over een beperkte hoeveelheid snoerlengte, want een stripschuurapparaat wordt vaak geleverd met een snoerlengte van 3 meter. Ook weegt de machine niet meer dan 3 kg, wat in vergelijking tot andere schuurmachines erg licht is. Wanneer je een pneumatische stripschuurmachine koopt is het gewicht vaak nog een stuk lager. Daarnaast biedt een stripschuurmachine in bijna alle gevallen mogelijkheden voor stofafzuiging.

 • Smalle schuurband: inzetbaar om smalle spleten, groeven, hoeken en randen te schuren.
 • Kantelbare kop: door het kantelen van de kop kan in meerdere hoeken worden gewerkt.
 • Lichtgewicht: door het lage gewicht houd je het langer vol zelfs bij rare werkhoudingen.
 • Nauwkeurig: ook te gebruiken voor hobbymatig precies schuren van werkstukken.
Stripschuurmachine
3.4 (68%) 5 votes

2 gedachten over “Stripschuurmachine

  1. Hallo Henk,

   De materialen die je kunt schuren met bijvoorbeeld de Makita 9032 zijn: glas, metaal, keramiek, hout en kunststoffen. Maak hier ook gebruik van de instelbare bandsnelheid om de juiste snelheid te verkrijgen voor ieder materiaal.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *