Mirka schuurmachineMirka is een van de grootste merken en fabrikanten van verschillende gereedschappen. Al tientallen jarenlang worden de beste schuurmachines die je in de speciaalzaken kunt kopen gemaakt door Mirka. Tegenwoordig is Mirka bezig met het verbeteren van de prestaties van de Mirka schuurmachine op het gebied van verbruik. De nieuwste Mirka Deros schuurmachines werken volledig elektrisch. Dit kan een bedrijf dat veel met schuurmachines werkt honderden euro’s per jaar schelen.

Vergelijk de beste Mirka schuurmachines!
Bekijk in winkel

Over de Mirka schuurmachine

Zoals gezegd is Mirka een van de populairdere merken in de (elektrische) gereedschappen wereld. Hoewel er meerdere soorten gereedschappen gemaakt worden, ligt de focus op de schuurmachines. Ook worden andere benodigdheden die met schuren te maken hebben aangeboden door Mirka. Vandaag de dag is Mirka een bedrijf dat gevestigd is in Finland. De producten van Mirka worden over de hele wereld verkocht. In totaal zijn er meer dan 100 landen die producten van Mirka importeren.

Het bedrijf werd in 1943 opgericht in Helsinki, maar de productie van het bedrijf begon in verband met de 2e wereldoorlog pas in 1946. Al snel begon het bedrijf te groeien, waarbij de export naar de VS een belangrijke factor voor was.

Door de grote concurrentie uit vooral de Aziatische landen koos Mirka ervoor om niet langer goedkope ‘bulk’ goederen te verkopen. Alleen machines en gereedschappen voor specialisten die bereid waren om iets meer te betalen.

Mirka Deros serie

De Mirka Deros schuurmachines worden gezien als de beste machines van Mirka. Deze schuurmachines zijn zeker niet goedkoop, en kosten vaak rond de 500 euro. De Mirka Deros schuurmachines vallen onder de categorie ‘handschuurmachine’. Dit houdt in dat je deze met een hand kunt vasthouden en gebruiken.

De volledige Deros schuurmachine serie van Mirka is elektrisch, en ze beschikken tegenwoordig zelfs over een bluetooth verbinding en een app! Met deze app kun je via bluetooth alle data ontvangen van de schuurmachine. Zo weet je precies hoe hoog de slijtage, snelheid, schuurintensiteit en het energieverbruik is. Ook in de schuurmachinewereld geldt, meten is weten! Sommige producten hebben een specifieke schuurintensiteit nodig voor het optimale resultaat.

De Mirka Deros 650CV is een van de populairste producten in deze serie. Hij weegt slechts een kilo en is relatief klein. Dit maakt de schuurmachine bij uitstek geschikt voor het verwijderen van plamuurresten en oude verflagen. Elke Mirka schuurmachine in deze serie beschikt over een speciale borstel, welke vrij is van kool. Het resultaat hiervan is dat de machine bijna niet onderhouden hoeft te worden. Je hoeft de onderdelen bijna nooit te vervangen, en je hebt bovendien een garantie van minimaal 2 jaar!

Andere Mirka producten

Naast de Deros schuurmachines heeft Mirka nog een aantal mooie elektrische schuurmachines. De Deros schuurmachines zijn specifiek voor ‘kleinere’ klusjes, zoals hierboven is beschreven. Als je echter kijkt naar de Mirka Ros2-610CV kun je veel zwaardere klussen uitvoeren. Dit is een pneumatische schuurmachine, wat voor extra kracht staat. Je moet deze schuurmachine met beide handen bedienen, omdat enkelhandig te gevaarlijk is.

Je kunt bij Mirka ook accessoires aanschaffen voor je schuurmachines. Speciaal schuurpapier en andere producten kunnen ervoor zorgen dat je eindigt met zo weinig mogelijk stof. Een Mirka schuurmachine is een goede aankoop voor de serieuze klusser.