Rupes schuurmachineRupes is een bedrijf die elektrotechnisch gereedschap produceert. Waaronder de bekende Rupes schuurmachines. Terugkijkend in de geschiedenis heeft Rupes het eerste elektrische gereedschap geproduceerd in 1951 in Milaan. Naarmate het succes vorderde zijn ze overgegaan tot ander elektrisch gereedschap. Denk hierbij aan boormachines of andere modellen schuurapparaten. Ook als het gaat om de ontwikkelingen maken ze een goede vooruitgang. Te denken aan de afzuiging als zowel de professionaliteit in schuren en polijsten. De eerste indruk die menig klusser heeft bij een schuurmachine van Rupes is professionaliteit en uitstraling. Wat het opvallend maakt is dat het merk veel overeenkomsten heeft met de welbekende Festool handschuurmachines.

Vergelijk de beste Rupes schuurmachines!
Bekijk in winkel

Inhoudsopgave

Rupes schuurmachine kopen

Een Rupes schuurmachine is inzetbaar in veel verschillende situaties. Als het nu gaat om de scheepvaart, auto-industrie of de bouw, Rupes heeft het. Het merk is vaak niet verkrijgbaar bij de wat bekendere webshops of bouwmarkten, zoals Coolblue of Bol.com. Wil je toch beschikken over een Rupes schuurmachine dan zijn er genoeg kleine alternatieve webshops. Let op! Het merk heeft een hoge kwaliteit en dat is goed terug te zien in de prijs. Die namelijk al snel kan oplopen van 200 tot zelfs 400 euro. Het is raadzaam om goed te overwegen of je werkelijk dit schuurapparaat nodig hebt tijdens het klussen. Er zijn veel voordeligere varianten die ook hun mannetje staan bij simpele huis- en tuinklussen. Let ook goed op mogelijke aanbiedingen!

Het aanbod van Rupes

Om het aanbod zit Rupes niet verlegen, want er is genoeg keus voor jou als klusser. Wat opvalt is dat Rupes vooral schuurmachines levert voor de nauwkeurige en professionele afwerking. Een bandschuurmachine is daarom dan ook niet terug te vinden in hun assortiment. Andere bekende schuurapparaten die wel beschikbaar zijn worden hieronder weergegeven. Wil je meer weten over de verschillen, verbeteringen en wat elke schuurmachine van Rupes te bieden heeft? Bekijk dan eens het filmpje.

  • Vlakschuurmachine
  • Deltaschuurmachine
  • Excenterschuurmachine (+ pneumatisch)

Dat Rupes schuren zonder stof promoot is goed te zien aan de preventiemaatregelen die ze nemen. Neem bijvoorbeeld de krachtige zuigtechnieken en het direct afvoeren van het schuursel via de schuurzool. Zoals bijvoorbeeld het ‘Ventury afzuigsysteem’. Dit systeem is flexibeler en een stuk draagbaarder dan een bouwstofzuiger. Wat meer vrijheid en mogelijkheden geeft in verschillende situaties. Verder lees je hieronder meer over de soorten schuurmachines.

Vlakschuurmachine

Rupes vlakschuurmachineHet bedrijf levert een aantal vlakschuurmachines. Waaronder een compacte als zowel wat uitgebreidere variant vlakschuurapparaat. De uitgebreide vlakschuurmachine van Rupes (SSCA) kost al snel meer dan 300 euro. Wel is hier een automatische stofafzuiging in opgenomen. Wil je toch liever een compactere vlakmachine om mee te schuren? Dan kan de LE71TE Ventury uitkomst bieden. Deze machine beschikt over een motor met 200 watt aan vermogen en de afmetingen van de schuurzool zijn 80 bij 130mm. Met als belangrijkste factor de snelheidsregeling!

Deltaschuurmachine

Rupes delta schuurmachineOok de deltaschuurmachine is simpel uitgevoerd bij Rupes. Verkrijgbaar in twee varianten. Waarbij je kunt kiezen voor een Rupes deltaschuurmachine met of zonder snelheidsregeling. Verder beschik je over een 200 watt motor en is er de mogelijkheid voor een externe stofzuiger. Als het gaat om de prijs moet je rekening houden met een bedrag die ligt rond de 200 euro. Daarnaast is de machine robuust en inzetbaar voor de meest uiteenlopende werkzaamheden tijdens het schuren. Kortom! Ideaal dus, maar vooral bedoeld voor de nauwkeurige en professionele werkzaamheden.

Excenterschuurmachine

Rupes excenterschuurmachineWil je een schuurmachine voor de perfecte afwerking? Dan heeft Rupes ook een excenterschuurmachine voor jou. Deze machine draait tijdens het draaien om zijn eigen as heen. Wat meer krassen creëert en een mooie gladde afwerking veroorzaakt. Dit maakt de machine geschikt voor zowel schuren als polijsten. Ideaal voor het wegwerken van krassen op je auto of andere voorwerpen met laklagen of bollige oppervlaktes. Ook beschikt de machine over een schuurzool van 150 mm in doorsnede. Wil je een Rupes excenterschuurmachine kopen? Hou dan rekening met een prijs van rond de driehonderd euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *