BorstelschuurmachineEen borstelschuurmachine staat ook wel bekend onder de naam satineermachine. Hoewel de naam verschillend is werken beide machines door middel van een schuurroller. Deze schuurrol (ook bekend als: lamellenrollen) draait in een hoog tempo rond tijdens het schuren. Ideaal om in te zetten voor het afnemen van laklagen of het vlakschuren van traptreden en deuren. Kortom ideaal als je hout wilt schuren, poetsen of structureren. Een borstelschuurmachine kopen? Bekijk dan onze vergelijking.

Wil je meerdere mogelijkheden voor jouw schuurborstel? Koop dan andere satineerrollen voor meer opties. Meer informatie over de satineermachine vind je op deze pagina, met informatie over: het kopen van een satineermachine, de soorten tot de inzetbaarheid van dit apparaat. Borstelschuurmachines vergelijken was nog nooit zo eenvoudig.

Vergelijk de beste borstelschuurmachines!
Bekijk in winkel

Inhoudsopgave

Borstelschuurmachine kopen?

Het aanbod borstelschuurmachines is momenteel nog erg beperkt, maar zal in de komende jaren sterk toenemen! 4 merken die zich al in deze markt hebben gevestigd zijn: Batavia, Makita, Powerplus en Bosch. Momenteel liggen de prijzen van consumenten schuurrollers tussen de 60 en 100 euro. Ben je op zoek naar een krachtige borstelmachine voor grote oppervlakken? Dan kan de Makita 9741 uitkomst bieden, maar daarvoor betaal je al snel vijfhonderd euro.

Hieronder zie je twee schuurrolmachines met en zonder afzuiging. Vergelijk de beste borstelschuurmachines en bestel deze vandaag nog voordelig online.

Waarom een satineermachine gebruiken?

Het werd al duidelijk dat de satineermachine hetzelfde is als een schuurroller of borstelmachine. Toch is het voor veel klussers nog onduidelijk waar je deze machines voor kunt gebruiken. Allereerst heeft de machine veel weg van een bandschuurapparaat met schuurband. Hier wordt namelijk ook geschuurd door middel van een draaiende beweging. Toch zijn de kleine schuurrollers niet geschikt voor grote oppervlakken, maar ideaal voor de wat kleinere schuurwerkzaamheden. Een borstelschuurmachine is dus in diverse variaties verkrijgbaar en geschikt voor meerdere schuurwerkzaamheden.

Daarnaast speelt de schuurrol die je gebruikt ook een belangrijke rol. Wat je de mogelijkheid geeft om:

 1. Lamellen-schuurrollen: het bewerken van hout;
 2. Staaldraadborstel: verwijderen oude laklagen, roest en het reinigen van betonbekisting;
 3. Verkoperde borstel: het structureren en verouderen van meubels en vloeren;
 4. Nylonborstel: schuren van aluminium en roestvast staal;
 5. Fiberborstel: uitborstelen en aanbrengen van beits.

Dat maakt het meteen al duidelijk dat deze machines erg breed inzetbaar zijn! Toch kun je de machine in twee varianten bestellen. Daar meer over in het volgende gedeelte ‘soorten satineermachines’. Een borstelschuurmachine is er namelijk voor zowel de professional als doe-het-zelver.

Soorten satineermachines

Satineermachines zijn in te delen in twee varianten. Zo heb je allereerst natuurlijk de consumenten schuurrollers, maar ook bestaan er borstelschuurmachines van een groter kaliber. De één is handig voor de wat eenvoudige werkzaamheden in en rondom het huis. De borstelmachine daarentegen kun je het beste gebruiken voor wanneer er grote oppervlakken onderhanden moeten worden genomen. Mocht je budgetklusser zijn? Dan speelt de prijs natuurlijk ook een rol! Toch is dat niet het enigste, want je hebt bijvoorbeeld: houtborstelmachines en staalborstelmachines. Beide zijn eenvoudig te creëren door een andere roller op het apparaat te plaatsen.

Schuurroller

SchuurrollerDe schuurroller is een kleine en compacte schuurmachine die met één hand is te gebruiken. Te omschrijven als een erg grote tandenborstel met aan het eind een lamellen schuurrol. Te gebruiken voor moeilijke situaties en ongeschikt voor grote oppervlakken. In sommige gevallen beschikt de machine over een toerenregeling en stofafzuiging. Inzetbaar voor staal, hout en andere materialen (zolang er maar schuurborstels van zijn). Kortom een machine die handig kan zijn in vele situaties. Zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Borstelmachine

SatineermachineDe borstelschuurmachine heeft veel weg van een schuurbandmachine, maar beschikt dan niet over een schuurband maar over een schuurrol. Het vermogen is erg hoog en kan wel oplopen tot 1000 watt. Een bekende satineermachine is de 9741 van Makita. Geschikt voor een snelle en hoge afneemsnelheid en kan met twee handen worden vastgehouden. Niet ideaal voor verticaal gebruik vanwege zijn hoge gewicht. Kortom perfect voor: reinigen, polijsten en schuren en structureren van uiteenlopende materialen.

Accessoires borstelschuurmachine

De accessoires voor een borstelschuurmachine kunnen variëren van lamellen rollen en borstels, tot verschillende afzuigsystemen. Standaard wordt er meestal al een schacht voor de schuurhuls, stofzuigadapter en lamellenrol meegeleverd. Mocht dit niet voldoende zijn dan heb je nog de keuze uit verschillende korrelgroottes en borstels. Te denken aan staaldraad-, nylon-, en fiberborstels.

Vind je het voorgaande onduidelijk en wil je alles eerst even rustig bekijken? Kijk dan eens het filmpje van Makita om meer te leren over de verschillende accessoires en wanneer je deze het beste kunt inzetten. Vragen over satineermachines kun je in de reacties plaatsen, waarop je binnen no time een reactie ontvangt. Bekijk het filmpje van Makita voor meer uitleg over hun borstelschuurmachine de 9741.

Een specifieke borstelschuurmachine kopen, maar heb je nog vragen? Dan is het verstandig om in onderstaand reactieveld een reactie achter te laten. Wij van Schuurmachineskopen.nl zullen dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

7 gedachten over “Borstelschuurmachine

  1. Hallo Robbert,

   Momenteel is het aanbod nog redelijk beperkt als het gaat om satineermachines. Hoewel het aanbod erg beperkt is bestaan er toch een aantal aanbieders die er wat verkopen. In bovenstaande top 3 is goed te zien dat er momenteel twee langwerpige en een wat krachtigere borstelschuurmachine verkrijgbaar zijn. Ik denk dat het raadzaam is om voor kleine werkzaamheden te kiezen voor de Powerplus of Bosch variant. Wil je toch een wat groter oppervlak bewerken dan kan de Makita uitkomst bieden.

   Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

  1. Hallo Gido,

   Ja, deze machines bestaan. Onder andere van de merken AOK en Destil.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan horen wij dat graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

 1. In mijn huis wil ik al mijn houtwerk gaan schilderen, maar eerst goed schuren.
  In mijn jaren 30 huis heb ik veel houtwerk met veel extra randen, lambriseringen en andere, toentertijd, uitgebreide versieringen.
  Ik ben eigenlijk op zoek hoe ik dat het beste kan gaan schuren.
  Is een satineer(schuur)machine hier geschikt voor? Kan deze tussen en rond al deze randen snel en goed zijn werk doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *