Schuurmachine hurenEen schuurmachine huren is in sommige gevallen beter, dan er een kopen. Het huren van een schuurmachine is niks anders dan het lenen van een product waar een kleine vergoeding tegenover staat. Bedrijven die bekend staan om het verhuren van gereedschap zijn met name bouwmarkten. Denk hierbij aan Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach en Formido.

Een bekend verhuurbedrijf, welke zich heeft gespecialiseerd in de verhuur van gereedschappen is Boels. Dit bedrijf verhuurt naast consumenten schuurmachines ook professionele machines voor de zwaardere schuurwerkzaamheden. Deze machines zijn meestal niet verkrijgbaar bij webwinkels en bouwmarkten, omdat de gebruiksduur in dit geval laag is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gereedschappen voor het verbouwen van een woning. Daarnaast is het meeste elektrische gereedschap, dat te huur wordt aangeboden, van een grote omvang.

Inhoudsopgave

Wanneer een schuurmachine huren?

Schuurmachines kopen of toch maar huren? Een lastige keuze voor veel klussers. Maar wanneer is een schuurmachine huren eigenlijk rendabel en wanneer niet? Er zijn een aantal factoren, welke een belangrijke rol spelen bij het maken van een bewuste keuze. In onderstaande opsomming worden deze factoren weergegeven en vervolgens beschreven.

  • Gebruikersduur
  • Prijsinvestering
  • Benodigde kwaliteit

Gebruikersduur

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten hoelang je een schuurmachine wilt huren. De volgende vuistregel kan dan handig zijn: “Hoe korter de gebruikersduur, hoe interessanter huren is”. Bij eenmalig gebruik zou een gekochte schuurmachine immers gewoon in de kast verdwijnen. Verwacht je dat je de schuurmachine in de toekomst ook nog wilt gaan gebruiken? Dan is kopen misschien toch verstandiger.

Prijsinvestering

Als je de consumenten schuurmachines met elkaar vergelijkt, dan zie je al snel dat hier een lage investering tegenover staat. Bij huren is dit vaak niet het geval, omdat deze veel geld hebben gekost tijdens de aanschaf. Denk bijvoorbeeld aan wand- of parketschuurmachines. Een vuistregel die je hierbij kunt gebruiken is: “Hoe hoger de investeringskosten, hoe meer reden om te huren”.

Benodigde kwaliteit

Het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar kwalitatief goed gereedschap. Schuurmachines waar jij niet voor aansprakelijk kan worden gesteld, zoals bij eventuele reparaties van onder andere versleten onderdelen. Naast dat een schuurmachine huren vaak duur is betekent dit vaak ook een betere kwaliteit. Dan kan het soms zelfs beter zijn om een schuurmachine te huren ook al is de gebruikersduur wat langer. In dit geval is de vuistregel: “Hoe hoger de benodigde kwaliteit, hoe verstandiger het is om te huren”.

(lage gebruikersduur + hoge prijsinvestering + hoge benodigde kwaliteit) = schuurmachine huren,

Voor welke schuurwerkzaamheden?

Met name voor de wat grotere schuurwerkzaamheden is het huren van een schuurmachine rendabel. Denk hierbij aan het schuren van een vloer, muur, plafond of trap. Voor deze schuurklussen zijn er namelijk speciale machines ontwikkeld. Voor het schuren van een houten vloer wordt bijvoorbeeld een parketschuurmachine gebruikt. Terwijl een wand- en plafondschuurmachine geschikt is voor het schuren van muren en plafonds. Ook is het gebruikelijk om een betonschuurmachine te huren voor het schuren van een betonvloer.

Welke machine huren?

Er zijn ontzettend veel schuurmachines te huur, maar toch is het assortiment beperkt wanneer je dit vergelijkt met machines voor de verkoop. Daarnaast is het wel belangrijk om te weten dat deze schuurmachines vaak niet online te koop zijn. Dus verwacht niet dat je alle consumenten schuurmachines kunt huren, zoals bijvoorbeeld een goede stripschuurmachine. De schuurmachines die wel te huur zijn worden hieronder in de opsomming weergegeven:
 • Deltaschuurmachine
 • Vlakschuurmachine
 • Bandschuurmachine
 • Excenterschuurmachine
 • Kantenschuurmachine
 • Wand- en plafondschuurmachine
 • Roterende vloerschuurmachine
 • Parketschuurmachine
 • Zware parketschuurmachine

Waar een schuurmachine huren?

Zoals al eerder beschreven kun je bij de meeste bouwmarkten een schuurmachine huren. Van deze bouwmarkten zijn Gamma, Praxis en Karwei het meest populair. Daarnaast zijn er speciale verhuurbedrijven, welke diverse gereedschappen aanbieden. Denk hierbij aan Boels.nl, Borent.nl en Huren.nl. Het wordt misschien al wel duidelijk dat je voor het huren van gereedschap niet per se je deur uit hoeft. Dit kan namelijk gewoon eenvoudig online. Hierbij is het wel belangrijk dat je meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt. Zo zijn er verschillen als het gaat om de prijs, het assortiment en de voorwaarden.

Van diverse merken worden er schuurmachines verhuurd. Over het algemeen zijn dit bekende merken, zoals Makita en Bosch. Echter komen de merken, welke de focus leggen op professionele gereedschappen, eerder in aanmerking voor de verhuur. Denk hierbij aan de gereedschappen van Festool en Flex. In dit geval gaat het om krachtige machines, welke over de nodige functionaliteiten beschikken. Zo zijn de meeste huur schuurmachines uitgerust met een stofafzuiging (met stofzak of externe stofzuiger), zodat stofvrij schuren mogelijk is.

Prijzen

Een schuurmachine huren? Houd dan rekening met de prijs, welke is gebaseerd op de omvang, kosten en het aanbod. De prijzen, welke in de tabel worden weergegeven, zijn per dag. In bijna alle gevallen zal dit vaak niet meer zijn dan 30 a 40 euro per dag. Heb je een bedrijf? Dan moet je ook rekening houden met het btw tarief van 21%. Bekijk de tabel voor een prijsindicatie per machine:

Schuurmachine Prijs
Deltaschuurmachine € 13,00
Vlakschuurmachine € 13,00
Bandschuurmachine € 17,00
Excenterschuurmachine € 23,00
Kantenschuurmachine € 25,00
Wand- en plafondschuurmachine € 26,00
Roterende vloerschuurmachine € 33,00
Parketschuurmachine € 35,00
Zware parketschuurmachine € 75,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *