Schuurmachine hurenSoms doen zich situaties voor waarin een schuurmachine huren beter is dan kopen. Het huren van een schuurmachine is niks anders dan het lenen van een product waar een kleine vergoeding tegenover staat. Bedrijven die bekend staan om het verhuren van gereedschap zijn vaak bouwmarkten, zoals Praxis, Gamma en Karwei.

Een bekend bedrijf welke zich heeft gespecialiseerd in de verhuur van gereedschappen is Boels. Het bedrijf verhuurt naast consumenten schuurmachines ook machines, welke niet verkrijgbaar zijn in de meeste webwinkels. Dit omdat klussers deze schuurmachines, maar voor een bepaalde tijd nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gereedschappen voor het verbouwen van een woning. Daarnaast is het meeste elektrische gereedschap, wat gehuurd wordt groot van omvang.

Wanneer een schuurmachine huren?

Schuurmachines kopen of toch maar huren? Een lastige keuze voor veel klussers. Maar wanneer is het eigenlijk rendabel om een schuurmachine te huren en wanneer niet? Er zijn een aantal factoren, welke een belangrijke rol spelen of jouw keuze rendabel zal zijn. In onderstaande opsomming worden deze weergegeven:

 • Gebruikersduur
 • Prijsinvestering
 • Benodigde kwaliteit

Gebruikersduur

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten hoelang je een schuurmachine huren wilt. De volgende vuistregel kan dan handig zijn: ‘Hoe korter de gebruikersduur des te meer reden om te huren’. Bij eenmalig gebruik zou een gekochte schuurmachine daarna immers gewoon in de kast verdwijnen. Verwacht je dat je de schuurmachine in de toekomst ook nog wilt gaan gebruiken? Dan is kopen misschien toch verstandiger.

Prijsinvestering

Als je de consumenten schuurmachines met elkaar vergelijkt, dan zie je al snel dat hier een lage investering tegenover staat. Bij huren is dit vaak niet het geval, omdat deze vaak veel geld hebben gekost. Denk bijvoorbeeld aan wand- of parketschuurmachines. Een vuistregel die je hierbij kunt gebruiken is: ‘Hoe hoger de investeringskosten des te meer reden om te huren’.

Benodigde kwaliteit

Het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar kwalitatief goed gereedschap. Schuurmachines waar jij niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele reparaties van onder andere versleten onderdelen. Naast dat een schuurmachine huren vaak duur is betekent dit vaak ook een betere kwaliteit. Dan kan het soms zelfs beter zijn om een schuurmachine te huren ook al is de gebruikersduur wat langer. De vuistregel is: ‘Hoe hoger de benodigde kwaliteit des te meer reden om te huren’.

(lage gebruikersduur + hoge prijsinvestering + hoge benodigde kwaliteit) = schuurmachine huren,

Assortiment

Er zijn ontzettend veel schuurmachines te huur, maar toch is het assortiment iets wat beperkt. Daarnaast is het wel belangrijk om te weten dat deze schuurmachines vaak niet online te koop zijn. Dus verwacht niet dat je alle consumenten schuurmachines kunt huren, zoals bijvoorbeeld een goede stripschuurmachine. De schuurmachines die wel te huur zijn worden hieronder in de opsomming weergegeven:
 • Deltaschuurmachine
 • Vlakschuurmachine
 • Bandschuurmachine
 • Excentrische schuurmachine
 • Kantenschuurmachine
 • Wand- en plafondschuurmachine
 • Roterende vloerschuurmachine
 • Parketschuurmachine
 • Zware parketschuurmachine

Prijzen

Schuurmachine huren? Houd dan rekening met een prijs, welke is gebaseerd op de omvang, kosten en het aanbod. De prijzen in de tabel hieronder zijn per dag. In bijna alle gevallen zal dit vaak niet meer zijn dan 30 a 40 euro per dag. Heb je een bedrijf? Dan moet je ook rekening houden met 21% btw. Dus hieronder een tabel met de prijsindicaties van de te huren schuurmachines.

Schuurmachine Prijs
Deltaschuurmachine € 13,00
Vlakschuurmachine € 13,00
Bandschuurmachine € 17,00
Excentrische schuurmachine € 23,00
Kantenschuurmachine € 25,00
Wand- en Plafondschuurmachine € 26,00
Roterende vloerschuurmachine € 33,00
Parketschuurmachine € 35,00
Zware parketschuurmachine € 75,00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *