Delta schuurmachineDe delta schuurmachine (oftewel driehoekschuurmachine) is te herkennen aan zijn driehoekvormige schuurzool, welke ook is terug te zien bij de handpalmschuurmachines en multischuurapparaten. Een deltaschuurmachine is, met name dankzij zijn schuurzool, een veelzijdige machine.

Daarnaast is de delta schuurmachine, in tegenstelling tot andere schuurmachines, erg flexibel in gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de driehoekvormige schuurzool waarmee je ook eenvoudig hoeken kunt schuren. Echter wordt een delta schuurmachine afgeraden wanneer je grote oppervlakken wilt schuren. Hiervoor kun je namelijk beter een vlak- of bandschuurapparaat gebruiken. Deltaschuurmachines zijn dus niet voor alle schuurwerkzaamheden even geschikt.

Het schuren gebeurt net als bij een vlakschuurmachine door een zuivere lineaire beweging (trilling) van voor naar achteren. Daarnaast is erbij een delta schuurmachine, vanwege het kleine schuuroppervlak, bijna geen sprake van weerstand. Dit betekent onder andere dat deze schuurmachine zich prima kan redden met een elektromotor van rond de 180 Watt. Daarbij zijn delta schuurapparaten ook nog eens licht van gewicht. Zo zijn er al driehoekschuurmachines verkrijgbaar met een gewicht van 0,6 kg. Ideaal om ook verticaal te schuren. Delta schuurmachine kopen? Ga meteen door naar de beste aanbieder.

Vergelijk de 32 beste delta schuurmachines!
Bekijk in winkel

Inhoudsopgave

Delta schuurmachine kopen?

Wil je een schuurmachine kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De gemiddelde prijs van een deltaschuurmachine is namelijk ongeveer 80 euro. Daarnaast zijn er al degelijke delta schuurmachines verkrijgbaar voor maar 40 euro. Merken zoals Bosch, Metabo, Powerplus, Einhell, Rupes en Black & Decker hebben meerdere driehoekschuurmachines op de markt gebracht. Hierbij kent het assortiment van Bosch de meest diverse driehoekschuurmachines. Een delta schuurmachine kopen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Ben je op zoek naar hoogstaand professioneel gereedschap? Bekijk dan eens de deltaschuurmachines van Festool. Ook zijn er leuke hebbedingetjes wanneer je een beperkt budget hebt. Namelijk de ‚ÄėBlack & Decker Rode Mouse schuurmachine‚Äô. Al verkrijgbaar voor 40 euro!

Veel deltaschuurmachines zijn ook verkrijgbaar in de winkel. Bijvoorbeeld in bouwmarkten, zoals Gamma, Praxis en Hornbach. Ben je toch op zoek naar de beste delta schuurmachine, maar wil je ook geen aanbiedingen mislopen? Bekijk dan toch eens de bovenstaande top 3. Gebaseerd op de recensies van gebruikers die al een delta schuurmachine hebben getest. Andere factoren die meespelen in de top 3 zijn: bestverkocht, gebruikersgemak, prijs, kwaliteit en specificaties.

Functies deltaschuurmachine

Deltaschuurmachine met opzetstukEen driehoekschuurmachine heeft een schuurzool in de vorm van een driehoek. Dit maakt de delta schuurmachine ideaal voor het schuren van richels en hoekjes. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen, waarin veel hoekjes voorkomen. De functies van de delta schuurmachine gaan namelijk verder, dan andere schuurmachines. Daarnaast is het mogelijk om verschillende opzetstukken (schuurzolen) te gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de langwerpige schuurzool (zie foto) voor moeilijk begaanbare oppervlakken en de deltazool voor hoeken kleiner/groter dan 90 graden.

 • Hoeken schuren: ideaal om richels en hoeken te schuren groter of kleiner dan 90 graden.
 • Hanteerbaar: gemakkelijk horizontaal en verticaal te gebruiken dankzij het lage gewicht.
 • Opzetstukken: verkrijgbaar met uitstekende opzetstukken voor lamellen of grotere oppervlaktes.
 • Nauwkeurig: dankzij de punt kun je gemakkelijk kleinere voorwerpen schuren
 • Compact: ideaal te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken.
 • Accu: verkrijgbaar in accu-variant voor optimale flexibiliteit tijdens het schuren.

Accu variant

De driehoekschuurmachine staat onder andere bekend om zijn vorm. Met een beetje fantasie zie je namelijk in een kleine deltaschuurmachine de vorm van een muis. Daarnaast wordt deze vergelijking ook gemaakt vanwege zijn gewicht, wat kan vari√ęren tussen de 0,6 en 3 kg. Ook zijn veel delta¬†schuurapparaten uitgerust met Lithium-ion accu’s (10,8/18V). Met name hierdoor wordt de deltaschuurmachine ook wel ‚Äėschuurmuis‚Äô genoemd.

Een andere, maar toch veel voorkomende vorm is de L-vorm. Dit is een deltaschuurmachine met een uitstekend handvat. Daarnaast mag je ervan uitgaan dat bijna alle driehoek schuurmachines worden geleverd met een stofafzuiging. Festool heeft zelf een accu- en netschuurmachine in één ontworpen. Bekijk het filmpje voor meer informatie over deze machine.

Deltaschuurmachine met accu- en netvoeding in één

Eigenschappen

Dankzij een trilling,¬†die kan vari√ęren tussen de¬†16.000 a 26.000Hz (aantal bewegingen per minuut), schuurt de deltaschuurmachine het hout. De kracht van een delta schuurmachine zit hem dan ook in het vermogen. Zo is het gemiddelde¬†vermogen van een driehoekschuurmachine 180 Watt, maar er zijn ook varianten die worden geleverd met een vermogen van 300 Watt.¬†Hieronder nog een aantal afmetingen (gemiddelden) horende bij de schuurzool:

Lengte Breedte
Schuurzool 112 mm 105 mm
Klittenband 111 mm 98 mm

Review deltaschuurmachines

Delta schuurmachines hebben natuurlijk vele voordelen, maar dat betekent niet dat ze geschikt zijn voor alle schuurwerkzaamheden. Integendeel! Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om een delta schuurmachine te gebruiken voor het schuren van grote oppervlakken. Maar wat vinden andere gebruikers eigenlijk van de delta schuurmachine? Nou, zij geven de volgende voor- en nadelen:

Voordelen

 • Licht van gewicht
 • Voordelig
 • Flexibel

Nadelen

 • Lage schuurcapaciteit
 • Slijtage schuurpunt
 • Prijzig¬†schuurpapier
Delta schuurmachine bestellen?
Bestel nu

Handige tips om te weten!

Wanneer je gaat werken met een driehoekschuurmachine is het handig om het één en ander te weten. Dit kan de levensduur niet alleen verlengen, maar zorgt er ook nog eens voor dat je effectiever schuurt. Zo heb je nog meer plezier van het schuren met een delta schuurmachine.

Schuurpapier verwisselen

Delta schuurpapierEen deltaschuurmachine maakt gebruik van klittenband voor de bevestiging van het schuurpapier. Het is daarom belangrijk om tijdens de aankoop van het schuurpapier hier rekening mee te houden. Daarnaast zijn er twee verschillende typen driehoekschuurpapier verkrijgbaar. Dit zijn de rode schuurbladen, geschikt voor metaal, spaanplaat en blank hout. De witte schuurbladen daarentegen zijn weer geschikt voor geschilderde materialen, plamuur en vulmaterialen. Deze schuurbladen slippen namelijk niet snel dicht en hebben daarom ook een langere levensduur.

Er bestaan ook schuurzolen met perforator gaten. Deze zijn bedoeld voor de afzuiging¬†om vrijgekomen schuursel op te vangen. In de afbeelding linksboven wordt zo’n schuurzool afgebeeld.

Gebruikshandleiding delta schuurmachine

Zorg ten alle tijden ervoor dat er schuurpapier onder de zool bevestigt is, want anders kan de klittenband bevestiging ernstig beschadigen. Door de trilbeweging krijg je al snel een hamereffect als je tegen randen of in hoeken schuurt. Forceer de machine niet, want dit kan de levensduur verkorten en mogelijke deuken aan randen geven. Let daarnaast goed op de punt, want dit is namelijk het meest gevoelige punt van de machine die nogal snel kan beschadigen. Kort de punten:

 • Houd ten alle tijden schuurpapier onder de schuurzool;
 • Zorg dat ventilatieschachten niet vollopen met schuursel;
 • Forceer de machine niet door hard te duwen of wilt te bewegen.

Heb je nog delta schuurmachine vragen of op- en aanmerkingen voor deze pagina? Laat het ons weten in een reactie ūüėČ

2 gedachten over “Delta schuurmachine

 1. Beste,

  Welke deltaschuurmachine raden jullie mij aan? Ik heb er één nodig voor de eenvoudige schuurklussen, waaronder het schuren van kozijnen en tafels.

  Groet,

  Roelof

  1. Hallo Roelof,

   Er zijn een aantal schuurmachines met een delta schuurzool, welke tevens over een goede prijs- kwaliteitsverhouding beschikken. Over het algemeen kun je bijvoorbeeld kijken naar het aantal trillingen per minuut of een combinatiezool. De machines die wij aanraden en qua prijs goed betaalbaar zijn worden hieronder weergegeven:

   1. Bosch PSM 200 AES
   2. Metabo FMS 200 Intec
   3. Powerplus POWX0480
   4. Bosch PSM 100 A
   5. Powerplus POWC4020

   De PSM 200 AES van Bosch heeft als voordeel dat de zool verwisselbaar is. Handig om niet alleen te gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken, maar ook voor de wat grotere oppervlakken.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *