Gamma schuurmachine

Gamma schuurmachine De Gamma schuurmachine is, zoals de naam al duidelijk maakt, een product van de Gamma bouwmarkt. Dit is misschien wel de bekendste bouwmarkt van Nederland. Als je klusser ben je hier waarschijnlijk weleens geweest. Dit is mede het geval, door het feit dat deze bouwmarkt een aanbieder is van een zeer breed scala aan producten, waaronder de Gamma schuurmachine. Als je iets nodig hebt op het gebied van klussen of bouwen, kom je al snel bij Gamma uit. Dit bedrijf heeft enorm veel vestigingen in verschillende delen van Nederland. Hierdoor is er ook altijd wel een bouwmarkt bij jou in de buurt te vinden.

In deze blog gaan we het met name hebben over de verschillende soorten en merken Gamma schuurmachines. Daarnaast geven we nog informatie over de accessoires, ervaringen van andere gebruikers en het kopen of huren van een Gamma schuurmachine.

Gamma schuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Gamma huismerk schuurmachines

Gamma is gespecialiseerd in alles wat maar met klussen te maken heeft. Zo bestaat het assortiment ook uit diverse merken schuurmachines. Denk hierbij aan het eigen huismerk met elektrische schuurapparaten. Dit huismerk is uitermate geschikt voor alle klussen op het gebied van schuren. Naast hun huismerk schuurmachines, zijn er ook schuurapparaten te koop van de volgende merken: Bosch, Black & Decker, Makita en Metabo. Wil je elektrisch gaan schuren met een machine van Gamma? Dan is het verstandig om eens de webwinkel te raadplegen.

Wat betreft het huismerk van deze bouwmarkt; deze voldoet aan alle verwachtingen. Door de jarenlange ervaring van Gamma met schuurmachines, hebben ze een huismerk ontwikkeld dat absoluut niet onder doet voor de grote en bekende merken. Wanneer je over een Gamma schuurmachine beschikt, dan mag je zeker kwaliteit verwachten tijdens het schuren. Ook deze schuurmachine kun je kopen in de Gamma webwinkel.

Gamma huismerk schuurmachines

Verschillende soorten schuurmachines

Zoals de ervaren gebruiker van een schuurmachine misschien wel weet, zijn er verschillende soorten machines om mee te schuren. Deze zijn stuk voor stuk geschikt voor verschillende oppervlakken. De bekendste is waarschijnlijk de vlakschuurmachine. Deze is geschikt voor de wat grotere oppervlakken en dus de meeste schuurklussen. Voor een duidelijk overzicht zullen we de verschillende soorten schuurmachines van Gamma voor je op een rij zetten:

 • Vlakschuurmachine: deze schuurmachine is uitermate geschikt voor het schuren van de wat grotere oppervlakken.
 • Palmschuurmachine: dit is de wat kleinere variant van de vlakschuurmachine. Het is verstandig om deze machine te gebruiken voor de wat kleinere oppervlakken. Daarnaast is dit schuurapparaat licht van gewicht. Hierdoor met name geschikt voor schuurwerkzaamheden, welke je boven je hoofd moet uitvoeren.
 • Deltaschuurmachine: voor wat gedetailleerder werk is het aan te raden om de deltaschuurmachine te gebruiken. Deze heeft zijn naam te danken aan het feit dat het apparaat de vorm heeft van een delta (de Griekse letter). Door de puntige vorm wordt deze machine veelal gebruikt voor het fijne schuurwerk.
 • Excentrische schuurmachine: als het oppervlak niet al te grof is, is het verstandig om dit type apparaat in te zetten. De excenterschuurmachine maakt namelijk vloeiende bewegingen en is ook nog eens makkelijk hanteerbaar.
 • Bandschuurmachine: bij Gamma zijn ook bandschuurmachines te koop van hoge kwaliteit. Deze zijn geschikt voor grof schuurwerk. Dikke lagen hout kunnen bijvoorbeeld glad worden geschuurd met dit apparaat. Een machine met schuurband is wel moeilijk te hanteren, dus zorg ervoor dat je de handleiding voor gebruik goed doorleest.
 • Overig: er zijn nog een aantal wat minder gebruikte, maar ook zeker handige schuurapparaten. Een voorbeeld hiervan zijn de tafelbandschuurmachines.

Van al deze soorten is er een Gamma huismerk schuurmachine verkrijgbaar. Deze kun je bij een filiaal kopen, maar ook gewoon online bestellen.

Gamma schuurmachine ervaringen

Om je een beter beeld te geven van de Gamma huismerk schuurmachines hebben we een aantal gebruikerservaringen verzameld. Dit is gedaan op basis van vier verschillende soorten machines, welke het meest worden verkocht door Gamma. De ervaringen zijn onderverdeeld in voor- en nadelen.

Voordelen

 • Bij de meeste machines is het toerental regelbaar
 • Eenvoudig te bedienen
 • Goede handligging
 • Prima hobbyschuurmachines
 • Prima prijs- kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Stofbox of -zak is niet toereikend, met externe stofafzuiging werkt beter
 • Stofafzuiging loopt snel vol
 • Maakt veel lawaai
 • Korte levensduur
 • Aan/uit knop is niet goed geplaatst (zijkant)
 • Klittenband raakt snel los

Webwinkel Gamma

Omdat het natuurlijk belangrijk is welke schuurmachine je gaat gebruiken, wil je gericht kunnen zoeken als je een schuurmachine gaat kopen bij Gamma. Om je hierbij te helpen, heeft Gamma een goed zoeksysteem ontwikkeld op de website. Je kunt hier makkelijk, gericht en snel zoeken. Zo krijg je het beste resultaat binnen een mum van tijd. Op de website hebben ze namelijk de producten onderverdeeld in overzichtelijke categorie√ęn.

Je kunt zoeken op alle soorten schuurmachines. Er zijn bijvoorbeeld 7 verschillende bandschuurapparaten die je in de webwinkel kunt bestellen. Ook zijn er 10 vlakschuurmachines en ga zo maar door. Voor het kopen van een schuurmachine ben je bij Gamma aan het juiste adres. Ze verkopen naast hun eigen huismerk ook alle andere grote merken, zoals bijvoorbeeld het merk Bosch.

Verder zijn er nog andere categorie√ęn waar je op kan selecteren. Zo kom je nog sneller bij het beste resultaat. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op de prijs en het aantal Watt dat het apparaat moet hebben. Een onderdeel van de service van deze bouwmarkt, is dat je ook schuurmachines kunt huren bij Gamma. Met het huren van een schuurmachine¬†bij Gamma bespaar je veel geld. Bij eenmalig gebruik is dit zeker een verstandige keuze.

Gamma schuurmachine huren?

Wanneer je een Gamma schuurmachine gaat huren is het belangrijk dat je inzicht krijgt in de beschikbaarheid van de betreffende machine. Het aantal verhuurproducten verschilt namelijk per bouwmarkt, waardoor het verstandig is om van te voren contact op te nemen. Vervolgens kun je in de bouwmarkt zelf de schuurmachine reserveren.

Bij het reserveren krijg je van het personeel uitleg over het gebruik van de specifieke schuurmachine. Ook ontvang je een duidelijke handleiding. Hierdoor weet je precies hoe je de machine goed en veilig gebruikt. Heb je het apparaat langer nodig? Dan kun je de huurperiode eenvoudig verlengen. Daarnaast wordt de machine bij het terugbrengen gecontroleerd op beschadigingen en vervolgens goedgekeurd.

Accessoires

Ook voor de nodige schuurmachine accessoires ben je bij Gamma aan het juiste adres. Zo kent het assortiment van Gamma de volgende accessoires: schuurrollen, -vellen, -banden en -schijven. Daarnaast kun je ook Gamma polijstschijven bestellen, welke geschikt zijn voor excenterschuurmachines. Tevens kennen de schuurvellen van Gamma gaten voor de stofafzuiging en worden deze bevestigd door middel van klittenband. Deze schuurvellen zijn niet geschikt voor alle schuurapparaten, waardoor je dit altijd moet controleren. Zo kunnen bijvoorbeeld de gaten niet overeenkomen met die van de stofafzuiging.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *