werkstukken-maken-met-tafelbandschuurmachine

TafelbandschuurmachineDe tafelbandschuurmachine, oftewel stationaire schuurmachine, is naast de vele handschuurmachines ook erg populair. Tafelbandschuurmachines zijn speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van langdurige schuurwerkzaamheden. Hierbij kun je denken aan productiematige werkzaamheden, welke bijvoorbeeld worden verricht door een houtbewerkingsbedrijf of meubelmaker.

Waarom ervoor een tafelbandschuurmachine wordt gekozen? Nou, vanwege de volgende factoren: krachtig vermogen, langdurig en haaks schuren. Daarnaast hebben deze machines een grote omvang en wegen ze zwaar. Het is daarom verstandig om Ă©Ă©n vaste plek vrij te maken waar de tafelbandschuurmachine kan worden geplaatst. Meteen tafelbandschuurmachines vergelijken? Maak dan gebruik van onderstaande button en ga meteen naar het overzicht.

Tafelbandschuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Wanneer kiezen voor een tafelbandschuurmachine?

Werkstukken maken met tafelbandschuurmachineWaarom zou je eigenlijk in een tafelbandschuurmachine investeren als je ook een goedkope handschuurmachine kunt kopen? Dat is een goede vraag! In bijna alle gevallen heeft een gemiddelde klusser niks aan een stationaire schuurmachine. De enigste reden om er Ă©Ă©n te kopen is als je veel en langdurige schuurwerkzaamheden moet verrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meubelmaker- of houtbewerkingsfabriek.

Misschien ben je wel een hobbyist en maak je van steigerplanken nieuwe creaties voor in de tuin. Dan kan een tafelbandschuurmachine je veel tijd besparen. Je zet de machine aan en kunt in een hoog tempo meerdere werkstukken schuren. Ook is het vaak mogelijk om een bandschuurmachine als stationaire schuurmachine te gebruiken. Denk maar eens aan de krachtige Bosch PBS 75 AE SET. Deze machine kun je namelijk ook omgedraaid gebruiken en aan een tafel bevestigen.

Welke materialen schuren of slijpen?

Zoals de naam van deze machine al aangeeft, is deze uitgerust met een schuurband. Echter beschikken sommige tafelbandschuurmachines ook over een schuurschijf of slijpsteen. Met name hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden van de tafelbandschuurmachine groot. Zo kun je bijvoorbeeld diverse houtsoorten schuren, maar ook metaal slijpen. Denk hierbij aan het slijpen van scharen, messen of tuingereedschap. Tevens wordt de tafelbandschuurmachine ook ingezet voor het schuren van kunststof.

Zelf een tafelbandschuurmachine maken?

Waarschijnlijk voor de meeste onder ons erg lastig, maar voor de professionele klussers wel een leuke uitdaging. Op YouTube staan namelijk vele filmpjes over klussers die een machine zelf maken. Zo ook Matthias Wandel die een eigen stationaire bandschuurmachine heeft gemaakt. Ja je hoort het goed! De machine bestaat voor het grootste gedeelte uit hout (op de assen en schroeven na). Daarnaast wordt de bandschuurmachine aangedreven met een elektrische motor, maar een boormachine zou ook tijdelijk kunnen volstaan.

Natuurlijk kost het je aardig wat tijd en geduld, maar het is wel een heel leuk project. Bekijk in de volgende drie filmpjes hoe de bandschuurmachine van stap tot stap wordt opgebouwd. Het kijken van deze filmpjes kost je ongeveer een half uurtje.

Onderdelen zagen


Elektromotor toevoegen


Verven


Tafelbandschuurmachine kopen?

Je zou misschien verwachten dat zo’n grote robuuste schuurmachine niet online verkrijgbaar is. Toch is dit wel het geval, want er zijn wel degelijk online stationaire schuurmachines te bestellen. Neem bijvoorbeeld de schijfschuurmachines of de combischuurmachine van het merk Ferm. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor de consument en zijn ook nog eens betaalbaar. Denk hierbij aan een bedrag van ongeveer 100 euro. 

Ben je een zzp’er of heb je een machine nodig voor productiematig werk? Dan raden we je een professionele tafelbandschuurmachine aan. Deze kosten ongeveer 1500 euro. Toch een goedkopere variant? Dan is de kwaliteit in de meeste gevallen wel lager, waardoor de machine ook een kortere levensduur zal hebben.

Aanbiedingen

Wil je echt voordelig uit zijn? Dan is het verstandig om de tafelbandschuurmachine aanbiedingen in de gaten te houden. Met name online, maar ook gewoon in de grotere bouwmarkten, worden al tafelbandschuurmachines aangeboden voor minder dan 100 euro. In dit geval gaat het vaak om schijfschuurmachines van merken als Ferm en Einhell.

Rate this post

EĂ©n gedachte over “Tafelbandschuurmachine

  1. de motor Ferm en Einhell is lang niet krachtig genoeg. leg je een plankje op de band dan stopt de machine al bij lichte druk. Je kunt beter wat meer geld uitgeven, dan voor weinig een machine kopen waar je niks aan hebt. Mijn Einhell machine heb ik maar naar het perron gebracht na maanden ergernis. NIET KOPEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *