3 tips om je te helpen een auto te schuren

Als je je auto zo glad en glanzend mogelijk wilt krijgen, is schuren een belangrijke stap, maar het hele proces kan een beetje beangstigend zijn voor doe-het-zelvers die voor het eerst aan de slag gaan. Het schuren van een auto vereist speciale vaardigheden (en het juiste gereedschap). Er zijn veel verschillende manieren waarop je een auto kunt schuren. Elke techniek heeft zijn eigen voordelen, nadelen en risico’s afhankelijk van de afwerking en de ondergrond. We hebben drie handige tips voor je op een rijtje gezet!

 

Bepaal een schuur strategie

De afwerking waar je voor gaat, en de staat van je auto, bepalen de beste schuur strategie. Als je bijvoorbeeld diepe krassen op de lak van de auto wilt verwijderen, dan is het niet handig om te beginnen met fijn schuurpapier. De krassen zijn al wat dieper, het is dan geen probleem om te schuren met een groffe korrel. Als je oppervlakkige krassen probeert te verwijderen met grof schuurpapier, dan kras je het oppervlak alleen maar dieper. De krassen zullen veel meer opvallen en het vergt meer werk om van dit soort krassen af te komen. Daarnaast kun je sommige oppervlaktes beter met de hand schuren, omdat ze lastig te bereiken zijn met een machine. Ben je nog op zoek naar een goede schuurmachine? Neem dan eens een kijkje bij de schuurmachines bij CROP!

 

Gebruik de juiste schijf voor de klus

Er zijn twee algemene soorten schuurschijven: papier en kunststof. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende korrels en zijn zeer geschikt voor carrosseriewerk. Als je verf schuurt, gebruik dan een papieren schijf. Als je plamuur of een ander zachter oppervlak schuurt, is een kunststof schijf wellicht geschikter. De belangrijkste verschillen tussen papieren en plastic schijven zijn dat papier zachter en flexibeler is. Het slijt ook minder snel en is gemakkelijker schoon te maken.

 

Controleer de uitrusting en vergeet het ademhalingstoestel niet

Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint met schuren. Controleer de conditie van je schuurpapier en zorg ervoor dat de schijf niet verbogen of beschadigd is. Je zou het misschien niet denken, maar schuren is een extreem stoffig proces. Daarom moet je altijd een stofmasker dragen. Het ademhalingstoestel is de beste manier om te  voorkomen dat je het stof inademt tijdens het schuren. Om nog zekerder te zijn dat je geen stof inademt, kun je ook kiezen voor een schuurmachine met stofafzuiging.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *