Trespa®, een hoogwaardige HPL plaat

Binnen de markt voor HPL platen is Trespa® veruit de meest bekende merknaam. Zowel bij verwerkers als eindgebruikers wordt deze naam al decennia lang genoemd als men het over HPL platen heeft. HPL is de afkorting van High Pressure Laminate wat ook wel volkern wordt genoemd. Kenmerkend voor de productie van HPL platen is dat ze zijn samengesteld uit dunne papierlaagjes of papierpulp. Deze papierlaagjes of het papierpulp wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst waardoor er een plaat ontstaat die hard en robuust is. De plaat wordt uiteindelijk voorzien van een toplaag met een specifieke kleur en structuur. Naast Trespa® komen ook de merken Resoplan, Vikulit en Vikures voor.

Eigenschappen van Trespa®

Trespa® is een hoogwaardige HPL plaat die een aantal unieke eigenschappen bezit. Belangrijk zijn de hoge stijfheid en hardheid waardoor de plaat maar een geringe buiging zal vertonen. Naast deze twee belangrijke kenmerken is Trespa® uitstekend weerbestendig, goed te bewerken en te verlijmen. Het gesloten oppervlak van de plaat voorkomt hechting van vuil waardoor de panelen eenvoudig en snel te reinigen zijn. Trespa® platen zijn te verkrijgen in vele formaten, diktes, kleuren, oppervlaktestructuren en decors.

Veel bewerkingsmogelijkheden

Het bewerken van Trespa® platen kan eenvoudig en op veel verschillende manieren worden uitgevoerd. Het zagen, boren, frezen, schroeven, verlijmen en schilderen zijn voorbeelden van bewerkingen die prima met Trespa® uitgevoerd kunnen worden. Het is niet mogelijk om deze HPL platen te snijden of te buigen.

Toepassingsgebieden van Trespa® platen

Boeiboorden en geventileerde gevelbekledingen zijn bekende voorbeelden van Trespa® bouwtoepassingen. Maar ook plafonds, luifels, dakkapellen, balkons en terrasafschermingen zijn toepassingsgebieden waar Trespa® HPL platen voor worden ingezet.

Besparing in onderhoudskosten

Naast een mooie esthetische uitstraling zorgt het toepassen van Trespa® platen ook voor een daling in de onderhoudskosten. De duurzaamheid en de kleurechtheid van de platen zorgen er voor dat schilderwerk tot een minimum beperkt kan blijven en dat vervanging voor lange tijd wordt uitgesteld.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *