Bosch PSM 200 AES

Bosch PSM 200 AESDe Bosch PSM 200 AES is een multischuurmachine, welke inzetbaar is voor de meest diverse klussen. Daarnaast staat een schuurmachine van het merk Bosch bekend om zijn kwaliteit, wat deze machine ook laat zien. Echter hebben multischuurmachines niet een heel goed imago, maar waarom is dit eigenlijk zo? De voornaamste reden is dat deze machines teveel functies hebben en dus niet gespecialiseerd zijn in een bepaalde schuurklus. Gelukkig brengt de PSM 200 AES hier verandering in, want er zijn maar weinig kwalitatief goede multischuurmachines met zoveel vermogen.

Maar wat mag je eigenlijk verwachten van deze machine en hoeveel gaat het je uiteindelijk kosten? De antwoorden op deze vragen, als ook op andere vragen, vind je in deze blog. Hierbij wordt er op een neutrale wijze een review gegeven over de PSM 200 AES van Bosch. We hopen hiermee een zo goed mogelijk beeld te geven van wat deze multischuurmachine jou allemaal te bieden heeft.

PSM 200 AES bestellen?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Specificaties Bosch PSM 200 AES

De specificaties van de Bosch PSM 200 AES zijn veelbelovend. Neem bijvoorbeeld het vermogen van deze multischuurmachine. Maar liefs 200 Watt aan vermogen, wat voor een multischuurmachine uitstekend is! Daarnaast kan deze schuurmachine 6000 tot wel 26000 schuurbewegingen per minuut maken. Kortom een krachtige en snelle schuurmachine. Wil je eenvoudig en snel meer te weten komen over deze schuurmachine? Bekijk dan het 2 minuten durende filmpje.

Toerental instellen

Het is zelfs mogelijk om het toerental van de Bosch PSM 200 AES te bepalen. Dit kan met behulp van een ingebouwde draaiknop op de bovenkant van de machine. Maar wat is het eigenlijk het toerental? Het toerental zegt iets over de snelheid van de motor. Bij een hoog toerental zal de motor ook sneller ronddraaien. Ook is het aantal schuurbewegingen per minuut gekoppeld aan het toerental. Een hoger toerental betekent dus meer schuurbewegingen per minuut. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de schuurmachine precies goed is afgesteld voor het te schuren materiaal (maximaal instelbaar tot trap 6).

Stofafzuiging

De machine biedt de mogelijkheid om het stof op te vangen door middel van een stofbox of met behulp van een externe stofzuiger. De stofbox van de Bosch PSM 200 AES is eenvoudig te ontkoppelen. Daarnaast cre√ęert de motor door zijn rotatiesnelheid een zuigwerking. Door de gaten in de schuurzool wordt het losgekomen schuursel opgezogen en opgevangen in de stofbox/stofzuiger. Ook is het werken in een stofvrije ruimte niet alleen prettiger voor de werksfeer, maar is de kans op ongevallen ook een stuk kleiner.

Schuurzolen

PSM 200 AES schuurzool verwisselenDe machine wordt geleverd met¬†verschillende schuurzolen, vandaar de naam multischuurmachine.¬†Zo kun je de PSM 200 AES ombouwen tot een delta-¬†of goede¬†vlakschuurmachine. In sommige gevallen worden er ook optionele zolen meegeleverd. Deze kunnen gebruikt worden voor het schuren van moeilijk begaanbare plekken. Daarnaast zijn deze¬†optionele schuurzolen los verkrijgbaar (even zoeken op ‚Äėlamellen schuurzool‚Äô).

Het verwisselen van een schuurzool kan met behulp van de rode schuifknop. Deze is bevestigd aan de voorzijde van de machine en hoef je alleen naar rechts te draaien. Bevestig de nieuwe schuurzool en draai de rode schuifknop weer naar links. Daarnaast bestaat de deltazool van de Bosch PSM 200 AES uit twee delen. Het voorste gedeelte kun je drie keer omdraaien om zo alle hoeken van de zool te benutten.

Welke accessoires worden meegeleverd?

Het PSM 200 AES pakket van Bosch bestaat uit een kunststof koffer. Deze koffer is gevuld met natuurlijk de multischuurmachine, maar ook met de nodige accessoires. Denk hierbij aan de rechthoekige en driehoekige schuurzolen, waarvan de driehoekige schuurzool al is bevestigd op de machine zelf. Daarnaast wordt er ook schuurpapier meegeleverd. Schuurpapier voor zowel de delta- als rechthoekige schuurzool. Het schuurpapier heeft een korrelgrote van 80 en is dus erg grof. Op zoek naar meer of ander schuurpapier? Bezoek dan eens de volgende aanbieder voor een ruim assortiment:

Naast bovengenoemde kent de PSM 200 AES nog een aantal losse onderdelen en accessoires. Denk hierbij aan de accu, oplader, stofafzuiging en handleiding. In dit geval wordt er maar één accu meegeleverd, waardoor het verstandig is om nog een accu aan te schaffen. Daarnaast is de stofafzuiging wel een vast onderdeel van deze machine. Hierbij wordt het schuurstof opgevangen in een stofbox, welke je kunt ontkoppelen om deze vervolgens te legen.

Recensies Bosch PSM 200 AES

Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste, de recensies voor de PSM 200 AES. Als we kijken naar de recensies van gebruikers zien we dat het allemaal erg positief is. Onder de gebruikers vindt bijna iedereen dat de investering ten opzichte van de kwaliteit het meer dan waard is. In onderstaande opsomming worden de voor- en nadelen nog even kort benoemd:

Voordelen

 • Stille machine
 • Aan/uit knop is vast te zetten
 • Met √©√©n hand te bedienen
 • Klittenbandbevestiging
 • Trilt nauwelijks tijdens het schuren
 • Comfortabel en eenvoudig in gebruik
 • Instelbaar toerental (snelheid)
 • Mogelijkheid om diverse oppervlakken te schuren
 • Aansluiten van een externe stofzuiger is mogelijk

Nadelen

 • Stofbox vangt niet al het schuurstof op
 • Maar 2 schuurvellen meegeleverd

Wat is de aanschafprijs?

De PSM 200 AES is verkrijgbaar voor een bedrag tussen de 80 en 100 euro. Dit verschilt per aanbieder, waardoor vergelijken verstandig is. Zo kun je deze machine online bestellen bij de wat grotere webwinkels, maar ook gewoon in bouwmarkten als Gamma en Praxis. Wil je echt voordelig uit zijn? Dan is het verstandig om de aanbiedingen in de gaten te houden.

Rate this post

E√©n gedachte over “Bosch PSM 200 AES review

 1. Goedemorgen,
  Ik heb inmiddels deze schuurmachine, maar mijn standaard stofzuiger past niet op de schuurmachine. Ik vind dit online erg onduidelijk, weet u welk verloopstuk hiervoor nodig is?
  Dank,
  Bauke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *