Een industrieel interieur met houten jaloezieën: Hoe doe je dat? 

De industriële interieurstijl ontwikkelde zich voor het eerst in de vroege jaren 70 toen oude fabrieken, pakhuizen en molens werden gesloten en veranderd in woonruimtes. Mensen die naar deze verbouwde ruimtes verhuisden, besloten de oude industriële mechanismen en het zichtbare metselwerk niet te verbergen en werkten in plaats daarvan om hun huizen rond deze kenmerken te stylen. Inmiddels wordt dit ook gedaan in nieuwe woningen, waarbij bijvoorbeeld houten jaloezieën gebruikt worden. Dit materiaal past namelijk perfect bij deze stijl, dus ook houten shutters kopen kan een goed idee zijn in combinatie met de onderstaande tips. 

Metaal en hout

De oorsprong van het industriële ontwerp werd gelegd toen er niet veel keuze was in bouwmaterialen. Het utilitaire karakter van de stijl dicteert de afwezigheid van te veel decoratie en ornamenten, dus houten en metalen oppervlakken vormen de perfecte basis voor de rest van de kamer. Het texturele samenspel van korrelig, aards hout en glad, glanzend metaal is een perfecte industriële interieurtrend en als je het geheel nog stoerder wilt maken, kun je een dosis beton aan de mix toevoegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een betonvloer, maar ook beton ciré op de muren ziet er prachtig uit.

Zichtbare bakstenen

Voor sommige gelukkige huiseigenaren onthult het verwijderen van gipsplaat prachtige bakstenen muren, die een ruimte een tijdloze textuur en karakter geven. Er gaat niets boven originele blokken van klei en mortel om de geschiedenis van een huis te herinneren, gebakken bakstenen bestaan ​​immers al duizenden jaren. Onbewerkt of geverfd, de look leent zich perfect voor een industriële stijl en geeft de ruimte een sfeer van onafgewerkt, wat verhult dat alles zorgvuldig is geselecteerd en gepositioneerd voor een maximale impact op het oog. Voeg daarom één zichtbare bakstenen muur toe aan je huis als accent. 

Vintage meubels

Vintage meubels spelen een belangrijke rol in het industriële inrichtingsplan. Het veranderen van oude theekisten in salontafels of stapels van sintelblokken in rekken is nog maar het begin. Alles wat er functioneel uitziet maar niet veel stijl of kleur heeft, zou in de juiste ruimte kunnen werken. Vintage meubelstukken zijn namelijk 100 procent uniek en hebben veel karakter door de verschillende nerfpatronen, knopen en holen, spijkergaten, verkleuring en ongelijke randen. Ga langs tweedehandswinkels om geschikt meubilair te vinden voor in je industriële interieur. Vergeet niet dat je hierbij het beste kunt kiezen voor metaal en hout.

Open ruimte

Afkomstig uit de industriële stijlen die ontstaan ​​zijn bij de verbouwing van magazijnen, zijn grote open ruimtes de belangrijkste aspecten van elk industrieel interieurontwerp. Het is echter belangrijk om de kamer niet te hol te laten aanvoelen, dus meubels moeten zorgvuldig worden geplaatst om het gevoel van ruimte te behouden zonder al te veel open ruimte te laten. Warme, neutrale kleuren hebben over het algemeen de voorkeur voor huizen in industriële stijl, die doorgaans groot en open zijn. Dergelijke tinten helpen om visuele warmte te brengen in een ruimte die anders zou worden overspoeld door de koelte van metalen buizen en kanalen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *