Beton is niet eenvoudig te behandelen. Toch is het nodig om een langere levensduur te realiseren. Zeker een betonnen vloer heeft veel te verduren gedurende de jaren, waardoor deze werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Beton schuren is hier een goede oplossing voor. Echter is er veel ervaring voor nodig om de klus te kunnen klaren. Je moet daarom op zoek gaan naar een goed bedrijf, dat ervoor kan zorgen dat jouw vloer weer in de nieuwstaat wordt gebracht. Doordat dit ook kosten met zich meebrengt, moet je jezelf goed inlezen. Onderstaande informatie geeft jou daarom alle kennis over de werkzaamheden.

 

Inhoudsopgave

Beton schuren om onregelmatigheden tegen te gaan

Beton schuren is nodig wanneer de staat van bijvoorbeeld een vloer niet meer goed genoeg is. Het onderhouden van beton is belangrijk om geen vlekken of beschadigingen te hebben. Zo kun je direct weer genieten van alle voordelen die beton met zich meebrengen. Het schuren lost daarom de volgende zaken voor jou op:

  • Vlekken
  • Slijtage
  • Doffe plekken

Naast het schuren moet er ook een nieuwe afwerking op de vloer worden gedaan. Er moet daarom ook een beschermende coating aangebracht worden. Ook voor deze coating is ervaring vereist. Ieder type coating behoeft namelijk een andere ruwheid, waardoor alles goed aangepast moet worden aan de vloer.

 

De redenen voor het onderhoud

Onderstaande tabel geeft in het kort aan waarom beton schuren nodig is en als vast onderdeel van het onderhoud gediend kan worden.

Reden Informatie
Vlekken en doffe plekken De bovenste laag opschuren zorgt ervoor dat vlekken verdwijnen en er weer een glanzing overheen komt. In combinatie met een coating is het oppervlak terug in nieuwstaat.
Lijmresten Als er vinyl of linoleum op de vloer heeft gelegen, moeten lijnresten altijd verwijderd worden om het oppervlak weer glad te maken.
Oneffenheden Ondanks dat beton nooit helemaal vlak is, kun je hier wel verandering in brengen door de vloer op te schuren.
Verregende vloer Als het tijdens werkzaamheden geregend heeft, is het beton niet goed af te werken. Je moet dan de laag opschuren, zodat het weer strak wordt.
Aanbrengen van een beschermlaag De coating hecht alleen naar behoren wanneer het beton de juiste ruwheid heeft. Deze verkrijg je door te schuren.

 

Nieuwe laag aanbrengen na het schuren

Beton schuren behoeft dus wel enige kennis van zaken. Zo worden de werkzaamheden bij een vloer altijd uitgevoerd door een schuurmachine. Deze heeft diamanten schijven, welke aangepast zijn aan de werkzaamheden. Voor het verwijderen van een oude coating wordt korrelgrootte 60 gebruikt. Deze zorgt ervoor dat er geen beschadigingen aan het beton zelf aangebracht worden. Daarna wordt er direct een nieuwe laag aangebracht. Als het oppervlak geëgaliseerd moet worden, dan zijn er meerdere schuurbeurten nodig. Zo ook voor het repareren van beton. Pas bij het polijsten van een vloer komen er tot wel 7 schuurfases aan te pas.

 

De kosten voor de werkzaamheden

De kosten van beton schuren zijn afhankelijk van het bedrijf dat je inschakelt of dat je de werkzaamheden zelf uitvoert. Als je de werkzaamheden zelf uit wilt voeren, dan moet je een vloermachine huren. Deze kost al gauw 100 tot 125 euro per dag. Voor een week zijn de prijzen tussen de 250 en 300 euro. Maar zoals gezegd moet je hier wel voldoende kennis bij hebben. Als je een bedrijf inschakelt, dan wordt er gekeken naar het aantal vierkante meter, de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden, de dikte en de nabewerkingen die gedaan moeten worden. Vaak worden prijzen tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter gerekend. Je kunt hierdoor zelf al een goede schatting maken van de totaalprijs die je moet gaan betalen.

 

Zelf bepalen wat het einddoel is

Het is daarom altijd goed om te bekijken of een bedrijf wel bij jouw budget gaat passen of dat je voldoende kennis in huis hebt om de werkzaamheden zelf uit te voeren. Welke oplossing je ook kiest, beton schuren is wel belangrijk om een zo goed mogelijk oppervlak te krijgen. Hierdoor heb je ook een langere levensduur van alle betonnen onderdelen van de woning. Een vloer kan hierdoor weer goed dienen als ondervloer, waardoor je ook kunt bepalen of de betonnen vloer de uiteindelijke vloer wordt of dat er toch wordt gekozen voor een andere dekkingsvloer. Je hebt altijd een resultaat naar wens en kunt genieten van de nieuwe woning.

 

Ontdek de kosten voor jouw vloer

Na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en wil je het beton schuren overlaten aan een bedrijf in de omgeving? Vraag dan in slechts enkele klikken de offertes aan en ontdek wat de kosten gaan zijn voor jouw woning. De prijsopgaven kun je eenvoudig met elkaar vergelijken door niet alleen naar de totaalprijs te kijken maar ook naar de kostenopbouw. Zo zie je in een oogopslag of er nog kosten ontbreken of waar je het goedkoopste uit bent. Je hebt direct de juiste keuze te pakken en kunt de werkzaamheden in een kort tijdsbestek uit laten voeren.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *