Tafel schuren met een Bosch bandschuurmachine

Tafel schuren met een Bosch bandschuurmachine

Wil je een Bosch bandschuurmachine kopen? Schuurmachines zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Een van de meest gebruikte soorten is de bandschuurmachine die ook wel bekend staat als schuurbandmachine. Bandschuurmachines worden vooral gebruikt om grote oppervlakten te schuren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het schuren van een houten vloer of de muren van je huis. Met een bandschuurmachine. Wanneer je een hoogwaardige bandschuurmachine van een gerenommeerd merk zoekt, kun je uiteraard heel goed bij Bosch terecht.

Het Duitse merk Bosch werd al in 1886 opgericht en is tegenwoordig een miljardenbedrijf dat gespecialiseerd is in allerhande bouwgereedschappen. Ze hebben een zeer ruim assortiment met allerhande bandschuurmachines. Op deze pagina vergelijken we een aantal van deze machines kort met elkaar. Elders op de site kun je meer gedetailleerde informatie over de verschillende modellen vinden. We bespreken hier achtereenvolgens de PBS 75 A, PBS 75 AE, PBS 75 AE SET, GBS 75 AE, GBS 100 A, GBS 100 AE, PBS 60, PBS 7 A en de PVS 300 AE. Al deze schuurmachines beschikken standaard over 2 jaar garantie.

Vergelijk de beste Bosch bandschuurmachines!
Bekijk in winkel

Welke Bosch bandschuurmachines zijn er allemaal?

Er zijn een heleboel verschillende bandschuurmachines, maar ook binnen het merk Bosch is er genoeg keuze. Neem bijvoorbeeld bandschuurmachines die zijn te gebruiken als stationaire machine of natuurlijk wat betaalbare varianten.

PBS 75 A

Voor iets meer dan 100 euro kun je de uitstekende Bosch PBS 75 A bandschuurmachine kopen. Deze machine heeft een vermogen van 710 watt en een schuurbandsnelheid van 350 meter per minuut. Door het handige automatische bandsysteem blijft de schuurband altijd op de goede plek tijdens het klussen.

De schuurband heeft afmetingen van 75 bij 533 millimeter. Deze schuurband is bovendien heel eenvoudig te vervangen met behulp van het schuurbandsysteem. De PBS 75 A heeft een gewicht van 3,4 kilo en een kabellengte van tweeënhalve meter. De schakelaar van de Bosch PBS 75 A kun je vastzetten zodat je hem niet steeds ingedrukt hoeft te houden.

PBS 75 AE

De PBS 75 AE is een bandschuurmachine met een vermogen van 750 watt en een variabele schuursnelheid. Deze machine is iets duurder dan de PBS 75 A, ga uit van ongeveer 150 euro. De variabele schuursnelheid betekent dat je de schuursnelheid zelf in kan stellen waardoor je meer controle hebt tijdens het werken. De minimale snelheid van de schuurband is 200 meter per minuut en de maximale snelheid is 350 meter per minuut.

Een leuke toevoeging is het stofzuigerelement in de machine die het stof dat vrijkomt bij het schuren direct opvangt. Deze machine heeft een kabellengte van 2,5 meter en weegt zo’n 3,5 kilo. De schuurband van de PBS 75AE is 75 millimeter breed en 533 millimeter lang. Voor de hobbyklusser of doe-het-zelver is dit een hele goede keuze.

PBS 75 AE SET

Een andere uitstekende Bosch bandschuurmachine met een vermogen van 750 watt is de PBS 74 AE SET. Deze bandschuurmachine is een uitgebreide versie van de PBS 75 AE. De bandschuurmachine heeft een traploze toerentalinstelling. Met deze toerentalinstelling kun je zelf de schuursnelheid aan passen. Hierdoor heb je zelf nog meer controle over het apparaat tijdens het schuren. Je kunt de schuursnelheid van de PBS 75 AE SET instellen tussen de 200 en 350 meter per minuut.

Door het automatische bandsysteem blijft de schuurband van deze machine altijd goed op zijn plek wanneer je hem gebruikt. De schuurband kun je trouwens heel vlot en makkelijk vervangen door het effectieve schuurbandsysteem. De machine is 3,5 kilo zwaar en heeft een kabellengte van 2 meter. De schuurband is 75 millimeter breed en 533 millimeter lang. Door het uitstekende gebruikscomfort, de hoge schuursnelheid en de eenvoudige bediening is dit een geweldige bandschuurmachine voor de fanatieke klussers.

GBS 75 AE

Waar de vorige drie modellen nog met name gericht waren op de fanatieke hobbyklusser, daar heeft Bosch ook een lijn voor mensen die professioneel een bandschuurmachine gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld de machines met namen die beginnen met GBS. Een mooie bandschuurmachine in deze lijn is de Bosch GBS 75 AE. Deze bandschuurmachine is bij uitstek geschikt om verschillende soorten materiaal te bewerken. De aluminium van Bosch GBS 75 AE looprollen zijn zo stevig dat ze zelfs metaal kunnen gladschuren.

Ook bij deze Bosch bandschuurmachine kun je zelf het toerental laten variëren, hier met maximaal 330 meter per minuut. Voor zijn capaciteiten is deze machine met 3,4 kilo behoorlijk lichtgewicht. De kabel van de GBS 75 AE is 2,5 meter en de schuurband heeft afmetingen van 75 bij 533 millimeter. Voor de professionele klusser is deze machine met een prijs van rond de 250 euro een uitstekende keuze.

GBS 100 A

Als we het over echte krachtpatsers hebben mag de Bosch GBS 100 A niet ontbreken. Deze bandschuurmachine heeft een vermogen van maar liefst 1200 watt. Met een schuurband van 100 bij 620 millimeter is deze machine geschikt voor het grotere werk.

De Bosch GBS 100 A wordt dan ook door veel professionals gebruikt om grote oppervlaktes te schuren. Denk bijvoorbeeld eens aan de vloeren in een nieuw op te leveren kantoorgebouw. Deze bandschuurmachine is tot heel veel in staat en heeft dan ook een hoger prijskaartje dan de eerder besproken modellen.

GBS 100 AE

Ook de Bosch GBS 100 AE heeft een vermogen van maar liefst 1200 watt. Je kunt de schuurbandsnelheid van deze machine zelf aanpassen tussen de 200 en 330 meter per minuut. Dit maakt de bandschuurmachine ook zeer geschikt voor professioneel schuurwerk.

Verder beschikt de bandschuurmachine over aluminium looprollen, metalen tandwielen en een schuurplateau dat met grafiet bedekt is. Daarnaast heeft de machine natuurlijk een aansluiting voor externe stofafzuiging. Hierdoor wordt het stof dat bij het schuren ontstaat direct weggezogen.

PBS 60

Een wat kleinere Bosch bandschuurmachine is de PBS 60. Deze machine heeft een vermogen van 550 watt en is geschikt voor het wat fijnere schuurwerk. De schuurband is met een lengte van 400 millimeter en breedte van 60 millimeter ook wat kleiner dan die van eerder besproken modellen.

Daarnaast is de PBS 60 ook wat lichter waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. De nieuwprijs van de PBS 60 ligt zo rond 100 euro maar tweedehands kun je hem voor vijf of zes tientjes kopen. Deze machine is geschikt voor hobbyklussers en doe-het-zelvers.

PBS 7 A

Een andere compacte bandschuurmachine is de PBS 7 A. De PBS 7 A heeft een vermogen van 600 watt en weegt minder dan tweeënhalve kilo. Toch heeft de machine een maximale schuurbandsnelheid van 250 meter per minuut. Je kunt de machine dus makkelijk meenemen en er ook nog eens effectief mee werken.

Verder zit er een stofzuiger in de PBS 7 A verwerkt en is het gebruikscomfort uitstekend. De tweede handgreep op het apparaat zorgt dat je hem goed vast kunt houden en er veel kracht mee kunt zetten voor een optimaal schuurresultaat. De prijs is bovendien vriendelijk, al met al een prima bandschuurmachine voor de hobbyklusser.

PVS 300 AE

Wie de PBS 7 A al licht vond, moet eens naar de PVS 300 AE kijken. Deze Bosch bandschuurmachine weegt slechts 1,6 kilo. Daarmee is het de lichtste machine die we hier bespreken. Het verschil met andere bandschuurmachines is dat de PVS 300 AE meer op kleine oppervlaktes wordt gebruikt. Door zijn lage gewicht is deze machine ook voor mensen met minder kracht zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Ideaal als je de muren van je huis of de kastdeuren eens op wilt schuren.

Door de tweede handgreep kun je hem bovendien nog steviger vasthouden. De PVS 300AE wordt wel gezien als bandschuurmachine maar toch is het belangrijk dat je weet dat je hem beter niet voor echt grote oppervlaktes kunt gebruiken. Dit zal namelijk een tijdrovende klus worden met deze Bosch bandschuurmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *