Schuren met een Bosch vlakschuurmachine

Schuren met een Bosch vlakschuurmachine

Een Bosch vlakschuurmachine kopen? Als je het hebt over schuurmachines, zullen veel mensen direct aan het merk Bosch denken. Dit bedrijf werd in 1886 door Robert Bosch gestart in Stuttgart. In de ruime eeuw die het bedrijf nu bestaat is het uitgegroeid tot een multinational. Het bedrijf heeft meer dan 400.000 werknemers en is gespecialiseerd in gereedschappen, elektronica, huishoudelijke apparaten en auto-onderdelen. Schuurmachines en meer specifiek vlakschuurmachines vallen uiteraard ook in het ruime assortiment van Bosch.

Een vlakschuurmachine wordt gebruikt om heel fijn schuurwerk te leveren op rechte oppervlakten. Deze oppervlakten kunnen vrij groot zijn maar in de regel niet zo groot als bij bandschuurmachines. Voor schuren van vloeren of hele muren gebruikt men meestal een bandschuurmachine en geen vlakschuurmachine. Vlakschuurmachines zijn bij uitstek geschikt om middelgrote oppervlaktes zoals deuren, trappen of grotere meubelstukken op te schuren.

Vergelijk de beste Bosch vlakschuurmachines!
Bekijk in Winkel

Op deze pagina zullen we een aantal vlakschuurmachines van Bosch bespreken. De modellen die hier de revue zullen passeren zijn de PSS 250 AE, PSS 200 A, PSS 200 Ac en de SS 230. Ook de Bosch vlakschuurmachines GSS 23 A, GSS 16 A, GSS 160 en PSS 300 AE komen aan bod. Al deze schuurmachines worden nieuw geleverd met twee jaar garantie en zijn aan te sluiten op netstroom.

Inhoudsopgave

Vergelijk Bosch vlakschuurmachines

Om je snel een overzicht te geven van de Bosch vlakschuurmachines die er zijn hebben we hieronder deze voor je neergezet. Mocht je direct over willen gaan naar meer product informatie of recensies en reviews. Klik dan op onderstaande getoonde producten van Bosch.

PSS 250 AE

Een van die uitstekende vlakschuurmachines van Bosch is de PSS 250 AE. Met een gewicht van ongeveer anderhalve kilo en een kabellengte van 2,5 meter, kan eigenlijk iedereen deze machine goed gebruiken. Het aantal schuurbeweging is maximaal 24000 per minuut en de schuurband is 92 bij 182 millimeter groot. Het schuurvel is bevestigd met klittenband en kan daardoor razendsnel worden vervangen.

Met een maximaal vermogen van 250 watt is dit met recht een kleine krachtpatser. De PSS 250 AE kan gebruikt worden op onder andere hout en staal. Maar ook kunststof, metaal en gips kunnen glad worden geschuurd met deze vlakschuurmachine. Er zit een stofafzuiging ingebouwd in deze vlakschuurmachine waardoor je werkplek stofvrij blijft.

PSS 200 A

Een andere uitstekende vlakschuurmachine van Bosch is de PSS 200 A. Deze schuurmachine heeft een flink vermogen van 200 watt. Het schuuroppervlak van de PSS 200 A bedraagt 92 bij 182 millimeter. Door de klithechting kun je het schuurblad van deze vlakschuurmachine snel vervangen.

Met dit apparaat kun je verschillende soorten oppervlaktes vlot en eenvoudig gladschuren. De ingebouwde stofafzuiging en het handige handvat maken de PSS 200 A ook qua gebruikscomfort een absolute topper. Je kunt deze vlakschuurmachine nieuw kopen voor een bedrag rond de 60 euro.

PSS 200 AC

Voor een soortgelijke prijs kun je de Bosch vlakschuurmachine PSS 200 AC op de kop tikken. Deze vlakschuurmachine lijkt vrij veel op het eerder besproken model en heeft dan ook een zelfde schuuroppervlak van 92 bij 182 millimeter. Ook heeft de PSS 200 AC een vermogen van 200 watt en automatische stofafzuiging.

Deze vlakschuurmachine heeft een snoerlengte van 2,5 meter en een gewicht van 1,7 kilo. De Bosch PSSS 200 AC heeft een vast aantal schuurbewegingen van 24000 per minuut. De PSS 200 AC is geschikt om onder ander hout en staal te schuren en wordt veel gebruikt door fanatieke hobbyklussers. Voor extra gebruikscomfort beschikt de machine over een softgrip handvat.

PSS 230

Een wat ouder model dat nieuw wat lastiger te krijgen is, is de Bosch PSS 230. Dat de PSS 230 al wat ouder is, wil echter niet zeggen dat deze vlakschuurmachine geen goed werk meer kan leveren. Het is een behoorlijk krachtig apparaat met een vermogen van 150 watt en een schuurblad van 93 bij 230 millimeter. Je kunt deze prettige vlakschuurmachine voor een paar tientjes kopen op verschillende sites voor tweedehands spullen.

GSS 23 A

De vlakschuurmachine waarvan de naam begint met een G zijn de professionele machines van Bosch. Zo ook de GSS 23 A. Deze machine heeft een vermogen van 190 watt en een schuurzool van 92 bij 282 millimeter. Het maximale aantal schuurbewegingen is 24000 per minuut. Je kunt de snelheid aanpassen naar minimaal 12000 schuurbewegingen per minuut. De GSS 23 A staat bekend om haar gladde afwerking en prettige hanteerbaarheid.

De machine is op verschillende soorten materiaal te gebruiken. De handgreep van de vlakschuurmachine voelt prettig aan, zodat je moeiteloos uren achter elkaar met de GSS 23 A kunt werken. Deze professionele schuurmachine is voor iets minder dan 100 euro te koop. Hoewel hij tot de professionele lijn van Bosch behoort, is de GSS 23 A natuurlijk ook een uitstekende vlakschuurmachine voor fanatieke doe-het-zelvers.

GSS 16 A

Een andere vlakschuurmachine uit de professionele lijn is de Bosch GSS 16 A. De GSS 16 A heeft een vermogen van 150 watt. Ook bij deze vlakschuurmachine is het minimale aantal schuurbewegingen 12000 per minuut. Het maximale aantal is 24000 bewegingen per minuut.

Het gewicht is slechts 1,3 kilo waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Ook beschikt deze vlakschuurmachine over ingebouwde stofafzuiging. Doordat het een wat ouder model is, is de GSS 16 A lastig nieuw te krijgen. Je kunt hem echter wel voor een schappelijke prijs in verschillende tweedehands winkels kopen.

GSS 160

De Bosch GSS 160 vlakschuurmachine is een uitstekende keuze voor professionals. Doordat je de schuurzool heel makkelijk kunt vervangen, is hij voor zeer uiteenlopende oppervlaktes geschikt. Met een gewicht van 1,2 kilo en een vermogen van 160 watt is dit een echte lichtgewicht krachtpatser. Doordat de kabel een lengte van tweeënhalve meter heeft, kun je deze machine eigenlijk overal in huis gebruiken.

Het aantal schuurbewegingen per minuut kan variëren tussen de 12000 en 24000. Het schuurplateau is 100 millimeter breed en 150 millimeter lang. Een groot pluspunt is dat je trillingen nauwelijks voelt en hierdoor moeiteloos met deze vlakschuurmachine kunt werken. De GSS 160 kost nieuw ongeveer 150 euro. Tweedehands kun je hem uiteraard een stuk goedkoper op de kop tikken. Hou er wel rekening mee dat je dan meestal geen twee jaar standaard garantie meer hebt.

PSS 300 AE

Het aantal schuurbewegingen is 14000 per minuut en de machine weegt 1,8 kilo. De kabel heeft een lengte van 2,5 meter en de machine heeft 250 watt vermogen. De omvang van het schuurblad is 114 bij 230 millimeter. Het schuurpapier kan op verschillende manier bevestigd worden op de PSS 300 AE. Je kan het vastklemmen of door middel van klittenband bevestigen. Een ingebouwd stofzuigelement is ook bij de vlakschuurmachine inbegrepen.

Dit is een van de functies die het gebruikscomfort bevordert. Net als de mogelijkheid om de knop waarmee je de machine gebruikt vast kunt zetten. De vlakschuurmachine heeft een nieuwprijs van ongeveer 130 euro. Hij is bij uitstek geschikt voor fanatieke klussers die een veelzijdige vlakschuurmachine zoeken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *