Beste schuurmachines
Beste schuurmachines, waaronder de excentrische schuurmachine
De excentrische schuurmachine, behoort ook tot de beste schuurmachines.

De beste schuurmachines vergelijken? Wanneer je op zoek bent naar een schuurmachine voor een schuurklus, is het van belang dat er goed gekeken wordt naar welk type machine het beste aansluit op de klus. Immers is niet elk type schuurmachine geschikt voor elk klusje. Hieronder vind je een overzicht van een aantal hoogtepunten op het gebied van schuurmachines. Sommige van deze machines zijn geschikt voor specifieke taken, anderen zijn in te zetten voor meerdere soorten klusjes.

Welke schuurmachine kopen?

Vele soorten schuurmachines die allen de beste zijn van hun soort, maar wanneer gebruik je nu welke? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten schuurmachines en waarvoor je deze kunt gebruiken. Ook zijn een aantal van de beste schuurmachines voor je geselecteerd. Deze schuurmachines zijn van bekende merken en voor een goede prijs te vinden. Daarnaast kun je een test aankoop doen, zodat je de machine kunt testen voordat je overgaat tot een definitieve aankoop.

Vlakschuurmachines

Voor het schuren van grote oppervlakken, van kasten tot aan deuren, zijn kwalitatieve vlakschuurmachines het meest geschikt. Deze machine stelt de klusser in staat om de oppervlakte zo gelijkmatig mogelijk te schuren. Qua merken zijn de volgende twee de absolute top:

 • Makita: het voordeel van de machines van dit merk is dat deze vlakschuurmachine verticaal te gebruiken is en daarnaast is het erg eenvoudig om het toerental handmatig in te stellen.
 • Bosch: het handige aan de vlakschuurmachines van Bosch is het feit dat de zolen van de machine eenvoudig te verwisselen zijn.
 • Metabo: de machines van dit merk beschikken over een lage trilwaarde, zodat je tijdens het klussen niet continu de trillingen in je arm voelt. Daarnaast hoeft de aan-knop niet continu ingedrukt te worden.

Deltaschuurmachines

Een deltaschuurmachine wordt vooral gebruikt voor kleinere oppervlakten en oppervlakken waarin moeilijk bereikbare hoekjes tevens geschuurd dienen te worden. Goede voorbeelden hiervan zijn kozijnen en trappen. Ook handpalmschuurmachines zijn voor dit soort klusjes een prima keuze. Een aantal merken springen er bovenuit op het gebied van dit type schuurmachines:

 • Metabo: vooral voor intensief gebruik zijn de schuurmachines van dit merk erg goed in het bereiken van hoeken en randen.
 • Black & Decker: de zolen van dit merk zijn gemakkelijk te vervangen, zodat meerdere soorten ondergrond geschuurd kunnen worden.

Excentrische schuurmachines

Soms heb je een schuurmachine nodig voor het wat grovere werk, bijvoorbeeld wanneer een ondergrond geheel kaal geschuurd dient te worden. In dat geval kies je voor de excenterschuurmachine, welke dankzij de hoge rotatiesnelheid en de verstelbare kop perfect is voor dit soort klussen. Een aantal van de beste excentrische schuurmachines:

 • DeWalt: de schuurmachines zijn ook te gebruiken voor gebogen oppervlakten. De snelheid is prima handmatig te regelen en dankzij de mogelijkheid om meerdere kopjes te plaatsen is ook metaal te schuren.
 • Powerplus: dit merk verkoopt schuurmachines inclusief een hoop schuurpapier. Daarnaast is de trillingswaarde laag, zodat je weinig last hebt van de trillingen tijdens het schuren.

In het volgende filmpje worden de beste excentrische schuurmachines van het merk Makita getest.

Bandschuurmachines

Wanneer je grote hoeveelheden materiaal moet schuren van grote oppervlakten, dan zijn de schuurbandmachines hier het meest geschikt voor. Denk aan oppervlaktes zoals vloeren en muren. De beste schuurmachines op dit gebied zijn van de volgende merken:

 • Metabo: voor de intensieve gebruiker is dit merk de beste keuze. Veel controle en bewegingsruimte stellen je in staat om bijvoorbeeld de gehele vloer optimaal te schuren.
 • Hitachi: de snelheid valt handmatig in te stellen en de trillingswaarde is laag, zodat je hier niet continu hinder van ondervindt. Een solide merk.

Multitools

Op zoek naar een multitool voor schuren? Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, kan een multitool ingezet worden voor meerdere soorten klusjes. Hierbij heb je de keuze uit twee soorten multitools: oscillerend en roterend. Wanneer je van plan om een multitool te gebruiken voor het schuren, gebruik je een oscillerende multitool. Met de juiste accessoires is een hoop mogelijk. Hieronder worden een aantal van de beste merken op het gebied van multitools voor je op een rijtje gezet:

 • Fein Multimaster: de opzetstukken zijn eenvoudig te vervangen, zodat deze tool voor meerdere klussen ingezet kan worden. Netsnoeren zijn veelal lang, gemiddeld zo’n 5 meter, waardoor je veel bewegingsruimte hebt. De Fein Multimaster is ook licht van gewicht.
 • Dremel: voor fijnere detailwerkzaamheden zijn de multitools van Dremel uiterst geschikt. Ze wegen vrij weinig, waardoor je langdurig aan de slag kunt zonder extreem uitgeput te raken.

Niet de beste schuurmachine kunnen vinden? dan is het verstandig om bovenstaande vergelijking nog eens door te nemen. De beste schuurmachines zijn allemaal opgenomen in onze vergelijking. Mocht een schuurapparaat ontbreken? Dan horen we dit graag in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *