Schuurcapaciteit

Bosch PEX 400 AEDe Bosch PEX 400 AE behoort tot de excentrische schuurmachines en is één van de krachtigste machines in dit segment. De reden dat wij een review schrijven over de PEX 400 AE is niet alleen vanwege de grote vraag, maar ook vanwege de positieve recensies. Ook is deze machine niet alleen geschikt voor het schuren van grote, maar ook ronde oppervlakken. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een boot of auto wilt polijsten.

Een ander voordeel is dat het merk Bosch bekend staat om zijn hoge kwaliteit, maar gelukkig is de prijs in dit geval betaalbaar. Voor de Bosch PEX 400 AE betaal je ongeveer 100 euro. Direct naar de voordeligste aanbieders? Maak dan gebruik van onderstaande button en bestel de PEX 400 AE eenvoudig online.

Voordeligste Bosch PEX 400 AE bestellen?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Eigenschappen Bosch PEX 400 AE

De Bosch PEX 400 AE heeft veel te bieden als excenterschuurmachine, waaronder vele eigenschappen. Hierbij kun je denken aan het aantal schuurrotaties, het vermogen en de functionaliteiten. Daarnaast heeft deze machine een aantal bijzondere eigenschappen die hem onderscheiden van andere excentrische schuurmachines. Laten we beginnen met de garantie voorwaarden en het gewicht van deze machine.

Een Bosch PEX 400 AE valt onder het garantietype ‘carry-in-garantie’, wat inhoudt dat de machine beschikt over een garantie van twee jaar. In vergelijking tot andere schuurmachines, die bij dezelfde voorwaarden 3 jaar garantie hebben, is dit een stuk lager. Daarbij is het belangrijk om te weten dat niet alle onderdelen vallen onder de carry-in-garantie. Beschadigingen door eigen toedoen behoren vaak niet tot deze garantie. Denk hierbij aan onderdelen, zoals de schuurzool en het schuurlinnen. Bij een lange gebruikersduur verslijten deze onderdelen nou eenmaal.

Daarnaast is het gewicht van de PEX 400 AE zo’n 1,9 kg, wat de machine geschikt maakt voor verticale schuurwerkzaamheden. Bijvoorbeeld als je staand of boven je hoofd moet schuren, dan is een niet al te zware schuurmachine zeer prettig.

Snel meer weten over de PEX 400 AE? Dan is het verstandig om dit één minuut durende filmpje te bekijken.

Vermogen

De machine heeft een vermogen van 350 Watt. Dit vermogen komt overeen met soortgelijke excenterschuurmachines. Hoe hoger het vermogen, hoe meer en effectiever een schuurmachine kan afnemen. Daarnaast is een hoog vermogen belangrijk, omdat door de jaren heen een elektrische machine zijn kracht deels kan verliezen. Ook beschikt de PEX 400 AE over een aluminium behuizing. Dit maakt deze machine duurzaam, waardoor er sprake is van een lange levensduur.

Schuurcapaciteit

SchuurcapaciteitDe Bosch PEX 400 AE beschikt over een ronde schuurschijf. Het verwisselen van de schuurschijven gaat extra snel dankzij de klittenbandbevestiging. Let op! Zorg ervoor dat je nooit zonder schuurschijf gaat schuren! Waarom niet? Nou, dan kan de klittenbandbevestiging beschadigen. Daarnaast beschikt deze machine over de ‘Bosch electronics’, waardoor je traploos het toerental kunt instellen. Dit toerental is instelbaar van 4000 tot wel 21.200 omwentelingen per minuut. Ideaal om verschillende soorten materialen te schuren en keer op keer een hoog schuurresultaat te kunnen realiseren.

Wat wordt er meegeleverd?

Natuurlijk betaal je vaak niet alleen voor de machine zelf, maar krijg je ook een aantal accessoires meegeleverd. Zo krijg je bij de PEX 400 AE een ‘Bosch microfilter’. Dit filter geeft de mogelijkheid om zeer fijn schuurstof toch op te vangen. Bij normale stofzakken zou dit schuurstof gewoon weer in de lucht terecht komen. Andere accessoires die ook worden meegeleverd zijn: schuurschijf K80, Paper Assistant (hulpstuk voor het verwisselen van schuurschijven), kunststof opbergkoffer en een handleiding.

Bosch PEX 400 AE recensies

Recensies Bosch PEX 400 AEDe eigenschappen liegen er niet om dat deze machine veel te bieden heeft! Toch is dat vaak niet voldoende om hier je aankoop op te baseren. In de praktijk kunnen sommige eigenschappen niet altijd een voordeel of een nadeel zijn. Daarnaast zijn er bepaalde gebruikerservaringen die de machine vaak net dat extra geven wat bij een andere excenterschuurmachine ontbreekt. Omdat deze ervaringen niet altijd duidelijk worden weergegeven maken wij gebruik van een overzicht met voor- en nadelen.

Voordelen

 • Aan/uit knop is vast te zetten
 • Geschikt voor het schuren van grote oppervlakken
 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
 • Goede stofafzuiging
 • Handige kunststof opbergkoffer
 • Hulpstuk voor het plaatsen van schuurschijven
 • Klittenbandbevestiging
 • Met ergonomische handgreep
 • Met één hand schuren
 • Professioneel
 • Snelheid is instelbaar
 • Weinig lawaai
 • Weinig trillingen

Nadelen

 • Stofbox is niet optimaal
 • Adapter voor externe stofafzuiging niet meegeleverd
 • Platte stekker
 • Maar één schuurschijf meegeleverd

De prijs van de Bosch PEX 400 AE ligt tussen de 110 en 120 euro. Dit is natuurlijk per aanbieder verschillend, waardoor vergelijken verstandig is. Let op! Wanneer je de PEX 400 AE van Bosch hebt aangeschaft is goed onderhoud belangrijk. Bij het uitvoeren van onderhoud moet je altijd de stekker uit het stopcontact halen. Vervolgens reinig je de ventilatieopeningen en maak je de machine schoon met een doek. Is er sprake van aanhechtend schuurstof? Dan verwijder je dit met een stevige kwast.

Rate this post

Eén gedachte over “Bosch PEX 400 AE review

 1. Nou Bosch,

  Als jullie nu eerst wat aan de schuurzolen gaan doen. Het schuurpapier laat na 2 á 3 minuten al los.
  Diverse soorten schuurschijven geprobeerd en zelf al nieuwe schuurzool gekocht……….helaas.
  Ik lees diverse reviews dat meerder gebruikers hier ook last van hebben

  Reactie van klachtendienst ……..stuur maar naar reparatie afdeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *