Schuurcapaciteit

Bosch PEX 400 AEDe Bosch PEX 400 AE is een schuurmachine met power die behoort tot de excenter schuurmachines. De reden dat wij deze schuurmachine behandelen is niet alleen vanwege de grote vraag, maar ook door de positieve recensies. Deze machine is niet alleen geschikt voor de grote, maar ook ronde oppervlaktes. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een boot of auto wilt polijsten. Het voordeel daarbij is dat Bosch bekend is om zijn hoge kwaliteit, maar gelukkig is de prijs wel betaalbaar. Voor de Bosch PEX 400 AE betaal je ongeveer 100 euro. Direct naar de voordeligste aanbieders? Dan kan dit via onderstaande button.

Voordeligste Bosch PEX 400 AE
Meer informatie

Eigenschappen Bosch PEX 400 AE

De Bosch PEX 400 AE heeft veel te bieden als excenter schuurmachine. Het is alleen even belangrijk wat de schuurmachine allemaal te bieden heeft. Je kunt hierbij denken aan het aantal schuurrotaties, vermogen of de functionaliteiten. Daarnaast heeft de machine veel andere eigenschappen die hem onderscheiden van andere excenter schuurmachines. Laten we beginnen met een aantal basiseigenschappen

Basiseigenschappen

Een Bosch PEX 400 AE valt onder het garantietype ‘Carry-in-garantie’ wat inhoudt dat de machine beschikt over een garantie van twee jaar. Dit is t.o.v. andere schuurmachines die onder het Carry-in-garantie vallen vaak drie jaar. Let op dat niet alle onderdelen vallen onder de carry-in-garantie. Beschadigingen door eigen toedoen behoren vaak niet tot deze garantie. Denk hierbij aan de schuurschijf of schuurpapier die vaak snel verslijten door gebruikersduur. Het gewicht daarbij is zo’n 1,9 kg wat de machine geschikt genoeg maakt om verticale werkzaamheden uit te voeren.

Kracht

De machine heeft een vermogen van 350 watt. Dit vermogen komt erg overeen met soortgelijke excenter schuurmachines. Hoe hoger het vermogen des te agressiever en effectiever een schuurmachine kan afnemen. Vaak is een hoog vermogen belangrijk, omdat door de jaren heen een elektrische machine in kracht kan afnemen. Gelukkig beschikt de machine over een aluminium behuizing. Dit maakt hem duurzaam en jarenlang bruikbaar.

Schuurcapaciteit

SchuurcapaciteitDe Bosch PEX 400 AE beschikt over een ronde schuurschijf. Het verwisselen van de schuurschijven gaat extra snel dankzij de klittenbandbevestiging. Let op dat je nooit zonder schuurschijf gaat schuren! Waarom niet? Nou dan kan de klittenbandbevestiging beschadigen. De machine beschikt over de ‘Bosch Eletronics’ waardoor je traploos het toerental kunt instellen. Het toerental is instelbaar van 4000 tot wel 21.200 omwentelingen per minuut. Ideaal om materialen te schuren met verschillende eigenschappen en zo toch een hoge kwaliteit te realiseren.

Meegeleverd

Natuurlijk betaal je vaak niet alleen voor de machine, maar krijg je een aantal hulpmiddelen meegeleverd. Dit is bij de Bosch PEX 400 AE een ‘Bosch microfilter’. Dit filter geeft de mogelijkheid om extra fijnstof toch op te vangen. Dit zou bij normale stofzakken weer in de lucht terecht komen. Andere accessoires die ook worden meegeleverd zijn: schuurpapier K80, paper assistant en een kunststof koffer.

Recensies over de Bosch PEX 400 AE

Recensies Bosch PEX 400 AEDe eigenschappen liegen er niet om dat de machine veel te bieden heeft! Toch is dat vaak niet voldoende om hier je aankoop op te baseren. In de praktijk kunnen sommige eigenschappen niet altijd een voordeel zijn of een nadeel. Daarnaast zijn er bepaalde gebruikerservaringen die de machine vaak net dat extra geven wat bij een andere excenter schuurmachine ontbreekt. Dit geven wij weer in een voor- en nadelen opsomming.

Voordelen

 • Handige opberg box
 • Ligt goed in de hand
 • Weinig lawaai
 • Perfect instelbaar
 • Weinig trillingen
 • Professioneel
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Hulpstuk schuurpads plaatsen
Nadelen

 • Opvangbakje niet optimaal
 • Geen adapter stuk voor stofzuiger
 • Platte stekker
 • Weinig schuurschijfjes meegeleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *