Schuurcapaciteit Bosch PSM 160 A

Bosch PSM 160 ADe Bosch PSM 160 A is een eenvoudige, maar toch effectieve schuurmachine van het merk Bosch. De PSM 160 A heeft op het eerste gezicht al een krachtige en professionele uitstraling. Je kunt deze machine gebruiken voor het schuren van tuinhuisjes, keukenkastjes en vloeren. Dankzij de driehoekvormige schuurzool is het schuren in hoeken kleiner dan 90 graden ook mogelijk. Daarbij heeft Bosch rekening gehouden met de gevoelige aan de voorkant van de schuurzool. Bij de meeste delta schuurmachines is hier als eerste sprake van slijtage. Bij de Bosch PSM 160 A is hiervoor een oplossing gevonden, je kunt namelijk de schuurzool eenvoudig draaien.

Wil je meer weten over de PSM 160 A van Bosch? Dan is verstandig om deze review helemaal door te nemen. Zo wordt er informatie gegeven over de specificaties, accessoires en ervaringen van andere gebruikers. Ben je al overtuigd en wil je deze deltaschuurmachine meteen kopen? Bekijk hier de voordeligste aanbieder:

Voordeligste Bosch PSM 160 A bestellen?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Specificaties Bosch PSM 160 A

Waarschijnlijk weet je al lang waarvoor je de Bosch PSM 160 A wilt gaan gebruiken, maar weet je ook wat deze machine je allemaal te bieden heeft? Het zou namelijk jammer zijn dat na de aankoop de functionaliteiten niet overheen komen met jouw wensen. Nu is dit makkelijk en snel op te lossen door de specificaties van de PSM 160 A te beschrijven. Dit doen wij door wat te vertellen over de schuurcapaciteit, het vermogen en overige functionaliteiten die van pas kunnen komen. Om te beginnen met de basiseigenschappen van dit schuurapparaat.

Basiseigenschappen

Een aantal basiseigenschappen waar deze Bosch deltaschuurmachine over beschikt behandelen we hier. Zo beschikt deze machine over een stofafzuiging, welke in combinatie met een stofzak of -box wordt gebruikt. Hierdoor weet je zeker dat tijdens het schuren het vrijgekomen schuurstof wordt opgevangen. Daarnaast is de PSM 160 A met één hand te bedienen, dankzij de handpalm. De Bosch PSM 160 A behoort namelijk tot de handpalmschuurmachines. Ideaal voor wanneer je toch veel controle wilt uitoefenen op de machine. Daarnaast kun je tegelijkertijd met je andere hand het werkstuk vasthouden, zodat deze niet verschuift tijdens het schuren.

Schuurmogelijkheden

Schuurcapaciteit Bosch PSM 160 ADe Bosch PSM 160 A heeft een schuurcapaciteit van 24.000 schuurbewegingen per minuut. Het aantal schuurbewegingen is te omschrijven als de hoeveelheid trillingen, welke schuurmachines per minuut maken. Wanneer het aantal trillingen hoog is, dan betekent dit tevens ook dat de schuurcapaciteit hoog is. Ook beschikt deze machine over een vermogen van 160 Watt. Dit is voor een schuurmachine van dit kaliber meer dan voldoende om een goed schuurresultaat te realiseren.

Het leuke aan de Bosch PSM 160 A is dat bij deze machine de driehoekvormige schuurzool 120 graden draaibaar is. Dit komt omdat de schuurzool namelijk uit twee delen bestaat. Ideaal om beschadigingen aan de punt zoveel mogelijk te voorkomen. Het draaien van de schuurzool is eenvoudig en snel gedaan met behulp van de rode hendel op de voorkant van de zool. Daarnaast verwissel je het schuurpapier door middel van de klittenbandbevestiging. Eenvoudig en snel zonder dat hiervoor extra gereedschap benodigd is!

Kracht

Deze machine beschikt over een vermogen van 160 Watt. Dit is meer dan voldoende om stand te houden tegen de meest voorkomende werkzaamheden. Met name hierdoor is deze deltaschuurmachine geschikt voor het schuren van redelijk grote oppervlakken, maar zeker ook kleine oppervlakken. Daarnaast is het gewicht van de machine ook niet al te hoog. Deze is namelijk 1,4 kg, waardoor de machine flexibel is in gebruik en dus goed hanteerbaar. Wil je boven je hoofd werken? Dan is dat met de Bosch PSM 160 A gewoon mogelijk.

In het volgende filmpje wordt in één minuut uitgelegd wat deze machine allemaal te bieden heeft.

Bosch PSM 160 A accessoires

Wanneer je deze schuurmachine aanschaft wordt het volgende meegeleverd: 3 stuks schuurpapier (oftewel schuurbladen), een kunststof opbergkoffer en handleiding. Tevens zijn er ook nog optionele accessoires. Denk hierbij aan verschillende opzetstukken, waaronder een lamellenopzetstuk en schuurtong. Met behulp van deze opzetstukken is het mogelijk om nog preciezer de werkzaamheden te verrichten.

De PSM 160 A beschikt standaard al over een stofafzuiging met ‘Bosch-microfiltersysteem’. Hierdoor wordt zelfs het fijnste schuurstof opgevangen in de microfilterbox, welke je kunt ontkoppelen wanneer deze vol is. Ben je van plan om voor een lange tijd te gaan schuren? Dan kun je, met behulp van de adapter, een externe stofzuiger aansluiten.

Wat zijn de recensies?

Topdriehoek schuurzoolEr zijn niet veel recensies gegeven over de Bosch PSM 160 A. Toch kunnen we met de recensies die we wel hebben een goed beeld geven van deze machine. Deze recensies hebben wij verwerkt in een voor- en nadelen overzicht. Wat opvalt is dat gebruikers de machine een hoge beoordeling geven als het gaat om de prijs, kwaliteit en fijne handligging. Daarentegen is er verbetering mogelijk op de volgende punten: duurzaamheid en de prestaties. Ook is er volgens gebruikers geen reserve topdriehoek schuurzool (zie afbeelding) beschikbaar. Deze beschadigt volgens gebruikers nogal eenvoudig.

Weten wat de andere op- of aanmerkingen zijn voor de Bosch PSM 160 A? Bekijk deze dan hieronder:

Voordelen

 • Aansluiting voor externe stofafzuiging
 • Fijne handligging
 • In combinatie met verschillende opzetstukken te gebruiken
 • Met klittenbandbevestiging voor het schuurpapier
 • Optimale benutting van het schuurpapier (draaibaar)
 • Polijsten is ook mogelijk
 • Schuren van kleine en moeilijk bereikbare oppervlakken
 • Schuurt snel en secuur
 • Stofvrij werken, dankzij de ingebouwde stofafzuiging

Nadelen

 • Geen reservefilter beschikbaar (sparepart)
 • Geen reserve topdriekhoek schuurzool beschikbaar
 • Schuurzool slijt snel

De Bosch PSM 160 A is al verkrijgbaar voor een bedrag tussen de 70 en 80 euro. Deze prijs is in verhouding tot de kwaliteit (levensduur) prima. Mocht je willen besparen op je aankoop? Dan is het verstandig om de PSM 160 A tijdens een aanbieding te kopen. Ook is het belangrijk om te weten dat de optionele accessoires, net als de machine zelf, online verkrijgbaar zijn.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *