Breedbandschuurmachine

BreedbandschuurmachineEen breedbandschuurmachine wordt gebruikt voor het zo goed mogelijk gladschuren van hout tot een bepaalde dikte. Breedbandschuurmachines worden daarom met name gebruikt in de meubelindustrie. Maar welke breedbandschuurmachine is nou eigenlijk geschikt voor jou? Er worden namelijk behoorlijk wat verschillende soorten schuurmachines van dit type aangeboden. In deze blog geven we meer informatie over de verschillende soorten breedbandschuurmachines, zodat je dit zelf niet meer hoeft uit te zoeken.

Het grote voordeel van een breedbandschuurmachine is, dat deze over een vrij grote schuurband beschikt. Hierdoor is het mogelijk om grote platen, met een groot oppervlak, in één keer te kunnen schuren. Met behulp van een elektromotor wordt het apparaat in werking gesteld, waardoor de band in een hoog tempo gaat ronddraaien. Daarnaast loopt de schuurband over verschillende rollen, die hydraulisch (door de kracht van water/olie) worden aangedreven. Tenslotte kun je een breedbandschuurmachine online kopen, huren of op een veiling aanschaffen.

Bandschuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Verschillende soorten breedbandschuurmachines

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een breedbandschuurmachine gaat aanschaffen. Allereerst moet je bedenken dat er natuurlijk een behoorlijk aantal gerenommeerde producenten zijn van breedbandschuurmachines. Voorbeelden hiervan zijn Heeseman, Boere of Casadei.

Wanneer je een breedbandschuurmachine hier koopt, wordt deze op basis van jouw wensen geproduceerd. Dit is de reden dat de machines van deze merken door veel mensen en bedrijven worden aangeschaft. Om aan de diverse wensen te kunnen voldoen, bieden ze ook een aantal verschillende soorten breedbandschuurmachines aan.

Weten hoe deze machine precies werkt? Bekijk dan het volgende filmpje. Deze duurt ongeveer 2 minuten.


Schuurbanden met linnen rug

Zo heb je bijvoorbeeld de breedbandmachines met een schuurband voorzien van een linnen rug. Een groot voordeel hiervan is dat deze voor heel veel houtsoorten kan worden gebruikt. Je gebruikt een breedbandschuurmachine met dergelijke schuurbanden voor zowel hard als zacht hout.

Welke soort schuurbanden je gebruikt hangt echter weer af van het soort hout dat je wilt gaan schuren. Deze verschillende soorten schuurbanden met een linnen rug zijn speciaal ontworpen om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Zo kan er worden gekozen voor twee soorten, dit zijn:

  • Schuurband: CS 311 Y ACT
  • Schuurband: CS 308 Y

CS 311 Y ACT

De eerste schuurband heeft de benaming CS 311 Y ACT, waarbij ACT staat voor Advanced Coating Technology. De betekenis hiervan is dat de machine optimaal presteert tijdens het schuren van hout en dat er geen onnodige verstoppingen ontstaan. Deze variant wordt voornamelijk gebruikt voor naaldhout, aangezien dat een vrij zachte houtsoort is, maar ook voor bijvoorbeeld teak.

Het is belangrijk om te weten dat het aanschaffen van de verkeerde breedbandschuurmachine rampzalige gevolgen kan hebben op het gewenste resultaat. Kies daarom altijd de juiste machine, welke geschikt is voor het te schuren materiaal.

CS 308 Y

De CS 308 Y wordt over het algemeen gebruikt voor de wat hardere houtsoorten, aangezien deze meer aandacht vereisen. In dit geval is het met name belangrijk om te kiezen voor een schuurband met linnen rug, aangezien deze de kans op scheuren grotendeels verminderd. Vooral de meubelindustrie maakt hier gebruik van.

Ook is het mogelijk een breedbandschuurmachine te gebruiken met papieren schuurbanden, zoals de PS 29 F ACT. Bij de wat zachtere houtsoorten kun je met deze variant prima uit de voeten. Deze schuurbanden beschikken ook over de ACT, waardoor er geen verstoppingen ontstaan tijdens het schuren.

Metaal

In de metaalbewerking wordt de breedbandschuurmachine ook ingezet. Dit voor het verwijderen van oneffenheden en ontbramen. In dit geval gaat het om speciale metaalmachines, welke naast het breedbandschuren ook voor andere bewerkingen worden ingezet. Denk hierbij aan het metaal slijpen, ontbramen van metaal, afronden van metaal, kanten breken van plaatwerk en het aanbrengen van een beschermende laag.

Het wordt al wel duidelijk dat een breedbandschuurmachine geschikt is voor professioneel gebruik en het schuren van diverse materialen. Echter is de werking van deze machines bijna altijd hetzelfde. Breedbandschuren is namelijk schuren met een schuurband, welke breder is dan 400 mm.

Tips breedbandschuurmachine kopen

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het kopen van een breedbandschuurmachine, waarbij de prijs sterk kan verschillen. Zo kun je in eerste instantie al bepalen of je een gebruikte machine wil of dat je het liefs een nieuwe machine aanschaft. Hierbij heb je een aantal mogelijkheden, welke hieronder kort worden beschreven. Hierdoor zal de aankoop nog beter aansluiten op jouw wensen.

Veiling

Als je kiest voor deze mogelijkheid, is het zeker aan te raden om te kijken naar enkele online veilingen voor breedbandschuurmachines. Deze veilingen geven overzichtelijk per machine aan wat de laatst geboden prijs is en waar je de machine kunt ophalen bij het winnen van de veiling. Hierbij moet je wel in gedachte houden dat een tweedehands breedbandschuurmachine natuurlijk minder duurzaam is dan een nieuwe.

Veel mensen vinden het belangrijk dat de breedbandschuurmachine, die te koop wordt aangeboden, een lange levensduur heeft. Voor die mensen is het aan te raden om een nieuwe schuurmachine te kopen. Een goede keuze zou dan bijvoorbeeld een machine van het merk Boere zijn.

Boere

Dit bedrijf wordt ook wel gezien als de expert op het gebied van breedbandschuurmachines. Boere zorgt bij het maken van hun apparaten ervoor, dat alle nodige aspecten zo goed mogelijk zijn verwerkt in de machine. Zo zijn bijvoorbeeld de productie- en doorvoersnelheid geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een optimaal resultaat als je een stuk hout wilt gaan schuren.

Een basis Sandrite breedbandschuurmachine is een absolute aanrader voor mensen die een goede en betrouwbare schuurmachine zoeken. De Sandrite is namelijk goed beoordeeld door experts en andere gebruikers.

Huren?

Over het algemeen is het huren van een breedbandschuurmachine niet mogelijk. Deze machine gebruik je namelijk niet eenmalig, maar voor de langere tijd. Daarentegen is het huren van een werkplaats (incl. machinepark) wel mogelijk. Zo’n werkplaats beschikt over de nodige machinale gereedschappen, waaronder een breedbandschuurmachine.

Rate this post

E√©n gedachte over “Breedbandschuurmachine

  1. Waar in (liefst het midden van) Noord Brabant zou een werkplaats met een Breedbandschuurmachine te huur?

    Ik wil graag een tafelblad van 950mm breed vlak (laten) maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *