Breedbandschuurmachine

 

BreedbandschuurmachineVoor het zo goed mogelijk gladschuren van hout tot een bepaalde dikte is het gebruik van een breedbandschuurmachine een absolute aanrader. Vooral bij mensen die veel met hout werken, bijvoorbeeld mensen in de meubelindustrie zijn hierbij gebaat. Wel kan het natuurlijk heel lastig zijn om te kiezen welke breedbandschuurmachine je moet aanschaffen. Er zijn immers behoorlijk wat verschillende soorten schuurmachines van dit type op de markt. Deze verschillende soorten zullen wij onder andere in deze tekst voor je op een rij zetten. Het grote voordeel van een breedbandschuurmachine is dat deze over het algemeen vrij grote schuurbanden heeft. Hiermee kan een groot oppervlak aan hout worden geschuurd. Met behulp van een elektromotor wordt het apparaat draaiende gehouden. De schuurband loopt over verschillende rollen, die hydraulisch worden aangedreven (dat wil zeggen door de kracht van water/olie in beweging gebracht). Breedbandschuurmachines zijn er in alle soorten en maten en de machines zijn bijvoorbeeld op een veiling te koop.

Bandschuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Verschillende soorten breedbandschuurmachines

Er zijn een aantal zaken waar je op moeten letten wanneer je een breedbandschuurmachine aan gaat schaffen. Allereerst moet je bedenken dat er natuurlijk een behoorlijk aantal gerenommeerde producenten zijn van breedbandschuurmachines. Voorbeelden hiervan zijn Heeseman, Boere of Casadei. Zij ontwerpen alle aangeboden breedbandschuurmachines naar de wensen van hun klanten. Dit is de reden dat de machines van deze merken door veel mensen en bedrijven worden aangeschaft. Om aan de diverse wensen te kunnen voldoen, bieden ze ook een aantal verschillende soorten breedbandschuurmachines aan.

Schuurbanden met linnen rug

Zo heb je bijvoorbeeld de breedbandmachines met schuurbanden die een linnen rug hebben. Een groot voordeel hiervan is dat het voor heel veel houtsoorten kan worden gebruikt. Je gebruikt een breedbandschuurmachine met dergelijke schuurbanden voor zowel hard als zacht hout. Welk type schuurbanden je gebruik hangt echter weer af van het soort hout dat je wil gaan schuren. Deze verschillende soorten schuurbanden met een linnen rug zijn ontworpen om de wensen van de klanten tegemoet te komen. Er kan gebruik worden gemaakt van 2 soorten, dit zijn:

  • 1. CS 311 Y ACT
  • 2. CS 308 Y

CS 311 Y ACT

De CS 311 Y ACT, waarbij ACT staat voor advanced coating technology. Dit zorgt ervoor dat de machine optimaal werkt tijdens het schuren van het hout en dat er geen onnodige verstoppingen ontstaan. Deze variant wordt vooral gebruikt voor naaldhout, aangezien dat een vrij zachte houtsoort is, maar ook voor een houtsoort als teak. Het aanschaffen van de verkeerde machine kan daarbij rampzalige gevolgen hebben op het gewenste resultaat. Kies daarom altijd de juiste machine in een specifieke situatie.

CS 308 Y

De CS 308 Y, die over het algemeen gebruikt wordt bij de wat hardere houtsoorten, aangezien die natuurlijk wat extra aandacht vereisen. Zeker hiervoor is het aan te raden schuurbanden te gebruiken met een linnen rug, gezien dit de kans op scheuren reduceert. Vooral de meubelindustrie maakt hier gebruik van.
Ook is het mogelijk een breedbandschuurmachine te gebruiken met papieren schuurbanden, zoals de PS 29F ACT. Bij de wat zachtere houtsoorten kun je met deze versie prima uit de voeten. Deze schuurbanden hebben ook de ACT, waardoor er geen verstoppingen ontstaan tijdens het schuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een breedbandschuurmachine

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het kopen van een breedbandschuurmachines, waarbij de prijs sterk kan verschillen. Zo kun je in eerste instantie al bepalen of je een al gebruikte machine wil of dat je het liefst een nieuwe aanschaft. Een aantal mogelijkheden die je hierbij hebt worden hieronder weergegeven om zo de aankoop nog beter te laten aansluiten op jouw wensen.

Veiling

Als je kiest voor het eerste, is het zeker aan te raden te kijken naar enkele online veilingen voor breedbandschuurmachines. Deze veilingen geven overzichtelijk per machine aan wat de laatst geboden prijs is en waar je de machine kunt ophalen bij het winnen van de veiling. Hierbij moet je wel in gedachten houden dat een tweedehands breedbandschuurmachine natuurlijk minder duurzaam is dan een nieuwe. Veel mensen vinden het belangrijk hoe lang de breedbandschuurmachine, die te koop wordt aangeboden, meegaat. Voor die mensen is het aan te raden een nieuwe schuurmachine te kopen. Een goede keuze zou dan bijvoorbeeld een machine van het merk Boere zijn.

Boere

Dit bedrijf staat bekend als expert op het gebied van breedbandschuurmachines. Boere zorgt er bij het maken van hun apparaten namelijk voor, dat alle aspecten die belangrijk zijn bij breedbandschuurmachines op de beste manier zijn verwerkt. Geoptimaliseerd zijn bijvoorbeeld de productietijd en de doorvoersnelheid van de machines. Dit zorgt voor een optimaal resultaat als je een stuk hout wilt gaan schuren. Een basis Sandrite breedbandschuurmachine is een absolute aanrader voor mensen die een goede en betrouwbare schuurmachine zoeken. Deze Sandrite wordt zeer positief beoordeeld door klanten en experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *