3M schuurpapier

3M schuurpapier logoHet 3M schuurpapier is wereldwijd erg populair. Het merk 3M staat namelijk bekend om haar schuurpapier en heeft ongeveer 100.000 werknemers in dienst, welke dit papier voor jou produceren.¬†Toch zal je bij het horen van deze naam misschien denken: “Ik ken het bedrijf 3M toch van hele andere producten?” Dat zou heel goed kunnen, aangezien 3M niet alleen gespecialiseerd is in de productie van schuurpapier. Het assortiment van 3M is namelijk heel breed en bestaat uit verschillende producten. Die diversiteit heeft bijgedragen aan de internationale bekendheid. Zo verkoopt 3M ook bijvoorbeeld veiligheidsmiddelen voor tijdens het klussen.

In deze blog kom je meer te weten over dit bedrijf, maar geven we ook met name informatie over het 3M schuurpapier. Denk hierbij aan de schuurpads, schuurpapierrollen en het waterproof schuurpapier. Wil je meteen verschillende soorten 3M schuurmiddelen vergelijken? Ga dan direct door naar de vergelijkpagina:

Vergelijk 40 verschillende soorten 3M schuurpapier
Meer informatie

Inhoudsopgave

Het merk 3M

Zoals al duidelijk werd is het bedrijf 3M gespecialiseerd in diverse producten. Wat betreft veiligheidsmiddelen is het bedrijf zowel actief in de digitale wereld, als in de echte wereld. 3M heeft namelijk verschillende digitale privacy filters voor je in de aanbieding, die voorkomen dat mensen met uw berichten kunnen meelezen. De Document Readers zijn een ander product van 3M, waarmee gecheckt kan worden of paspoorten niet zijn vervalst. Maar ook op het gebied van veiligheidskleding kun je bij 3M terecht. Zo zijn er dus talloze terreinen waar 3M in gespecialiseerd is.

Niet alleen op het gebied van veiligheidsmiddelen is 3M een grote en bekende speler. Ook producten in de elektrotechniek worden door 3M geproduceerd. Een ander voorbeeld waarvan je 3M zou kunnen kennen, is het interieurdesign dat door dit bedrijf wordt gemaakt. Daarnaast maken tandartsen zelfs gebruik van producten van 3M, om hun pati√ęnten zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Mocht er nog steeds geen belletje bij je gaan rinkelen, dan ken je 3M vast wel van de Post-it Notes oftewel memoblaadjes. Deze worden over de hele wereld gebruikt en zijn daarom het meest bekende product van het merk 3M.

Soorten 3M schuurpapier

3M schuurpapierEen van de allergrootste specialiteiten van 3M, is het schuurpapier. Ze verkopen schuurpapier in alle soorten en maten, waardoor je als klant altijd een geschikt soort schuurpapier kunt vinden. Van 3M schuurpads tot schuurbanden en schuurschijven, je kunt allerlei schuurbenodigdheden van 3M kopen. Het is namelijk aan te raden om voor de verschillende soorten materialen die je wil schuren, verschillende soorten schuurpapier of 3M schuurpads te gebruiken. Ook voor het soort oppervlak dat je wilt gaan schuren is het juiste schuurmiddel van belang. Er wordt namelijk een ander soort schuurpapier aangeraden voor een ruwe ondergrond dan voor bijvoorbeeld een ondergrond met verf.

Schuurpapier wordt door 3M verkocht in zowel vellen als rollen, natuurlijk afhankelijk van hoeveel schuurpapier je nodig hebt. Schuurpapiervellen zijn er voor verschillende doeleinden. Zo kun je de vellen kopen die geschikt zijn voor ruwe ondergronden. Ook is het mogelijk om schuurpapiervellen te kopen die goed zijn voor het verwijderen van verflagen. Sandblaster is een merk schuurpapier dat 3M verkoopt, welke uitermate geschikt is voor het verwijderen van verf.

Het merk 3M biedt zelf ook schuurpapiervellen aan. Dit zijn vellen die eigenlijk universeel te gebruiken zijn. Je kunt ze eigenlijk voor elke ondergrond wel gebruiken. Ook voor de wet-or-dry schuurpapiervellen ben je bij 3M aan het juiste adres. Dit bedrijf produceert namelijk schuurpapier dat watervast is. Daarnaast is het waterproof schuurpapier van 3M erg populair onder klussers.

Benieuwd naar de flexibele Sandblaster schuurvellen? Bekijk dan het volgende filmpje:


Voor delta schuurmachines?

Ja, dit bedrijf verkoopt ook schuurlinnen voor delta schuurmachines. Dit papier wordt ‘3M Hookit Delta’ genoemd. In dit geval gaat het om een professioneel product, welke zelfklevend is en over gaten beschikt voor de stofafzuiging. Dit betekent dat de hechting van dit papier goed is en dat deze, door de gaten, niet volloopt met schuurstof. Hierdoor is het mogelijk om optimale schuurprestaties te realiseren.

Het is belangrijk om te weten dat het 3M delta schuurpapier niet voor alle machines geschikt is. Met name voor machines van de volgende merken: Rupes en Festool. Daarnaast wordt dit schuurmateriaal met name ingezet voor het schuren van hout, metaal en oude verf- en laklagen.

Schuurpapierrollen

Voor de mensen of bedrijven die grotere stukken schuurpapier willen bestellen, is het ook aan te raden om een kijkje te nemen bij 3M. Er worden namelijk rollen schuurpapier verkocht met verschillende afmetingen. Deze zijn over het algemeen van het merk Sandblaster. Sandblaster staat bekend als gerenommeerde producent van schuurpapier dat geschikt is voor verschillende materialen.

De rollen schuurpapier zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun je bij 3M kiezen voor paars, groen, zwart, of goud. Je kunt de kleur scheurpapier kopen, die je het meeste aanstaat. Ook zijn er verschillende afmetingen verkrijgbaar waarin je de rollen kunt bestellen. Deze zijn onder andere beschikbaar in hele grote rollen van 115 mm x 5,0 m. Deze grote rollen gaan heel lang mee en zijn van zeer hoge kwaliteit.

Ook zijn er wat kleinere rollen verkrijgbaar, namelijk van 115 mm x 2,5 m.
Door het grote en diverse aanbod van al deze vellen en rollen schuurpapier, kom je wat dat betreft niets tekort bij 3M. Dit bedrijf verkoopt namelijk alleen de beste materialen. Ook wat schuurmachines betreft, kun je altijd via de bedrijfswebsite of bij één van de filialen om advies vragen.

3M schuurpapier kopen?

Het juiste product nog niet gevonden? Dan is het verstandig om te kijken naar de verschillende kleuren. Zo kennen de Sandblaster schuurproducten vier verschillende kleuren, welke de toepassing aangeven. De omschrijving hiervan vind je in onderstaande tabel:

Kleur Korrelgrote Toepassing
Groen 80 Verwijderen van oude verflagen
Paars 120 & 180 Schuren van kale ondergronden
Goud 220 & 320 Schuren tussen verf- en laklagen en schuren van vernis
Oranje 400 Voor het aanbrengen van de laatste lak- of beitslaag

Het leuke aan de Sandblaster producten is ook dat deze drie keer sneller zijn en drie keer langer meegaan, dan normaal handschuurpapier. Dit heeft voornamelijk te maken met de schuurkorrels, welke synthetisch zijn. Hierdoor blijft het schuurmateriaal langer scherp, werkt het effectiever en loopt deze niet snel vol met schuurstof.

Juiste korrelgrote kiezen

Bij het kopen van 3M schuurpapier moet je altijd rekening houden met de korrelgrote. Schuren doe je namelijk in stappen, waarbij de korrelgrote per schuurbeurt wordt verhoogd (zie tabel). Bepaal daarom altijd van te voren waarvoor je het papier nodig hebt. Pas daarna ga je over tot de aankoop.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *