DeWalt bandschuurmachine DWP352VS
DeWalt bandschuurmachine DWP352VS
DeWalt DWP352VS 1010 Watt bandschuurmachine met variable snelheid.

Wie op zoek is naar een functionele en betrouwbare schuurmachine, komt al snel uit bij een machine van het Amerikaanse merk DeWalt. DeWalt produceert verschillende soorten schuurmachines. Een van de schuurmachines is de DeWalt bandschuurmachine. Doe-het-zelvers weten natuurlijk dat een bandschuurapparaat geschikt is voor zeer gespecialiseerde schuurklussen. Deze schuurmachine is dus niet voor elke schuurklus te gebruiken. Het is daarom belangrijk om altijd te bedenken welke schuurmachine het best aansluit op jouw klus.

Een bandschuurmachine is bijvoorbeeld geschikt voor ruwe oppervlakken. Het is de meest krachtige in zijn soort. De naam bandschuurmachine volgt logisch uit het uiterlijk van de machine. Het schuurgedeelte bestaat uit twee draaiende rollen met daar omheen een schuurband. Met een bandschuurmachine kun je dus gemakkelijk grove oppervlakten glad schuren. Wel moet je daarbij uitkijken dat je de machine niet te lang op een plek houdt. Dan neem je namelijk het risico dat er scheuren of barsten in het oppervlak ontstaan.

Waar bandschuurmachines geschikt zijn voor grove oppervlakken, daar zijn deltaschuurmachine juist geschikt voor het fijnere werk. Voor oppervlakken met veel hoeken is deze schuurmachine uitermate geschikt. Voor grote oppervlakken kun je juist beter een excentrische schuurmachine gebruiken. Deze ronde schuurmachine maakt tijdens het schuren een ellipsvormige beweging. Hierdoor kun je grote oppervlakken in een keer schuren. Zo zie je wel dat het bepalen van de beste schuurmachine voor je klus heel belangrijk is.

Het merk DeWalt

Het Amerikaanse bedrijf DeWalt (lees hier meer over de geschiedenis) is in de wereld niet de meest bekende producent van schuurmachines. In vergelijking met andere producenten, zoals Bosch en Makita, is DeWalt gewoon veel minder bekend. Toch zijn de producten van het Amerikaanse merk bijvoorbeeld in Nederland wel overal te koop. Een garantie voor kwaliteit is de DeWalt bandschuurmachine zeker. Door de jaren heen heeft DeWalt een goede naam op weten te bouwen, met name onder professionele klussers. DeWalt bandschuurmachines zijn dus zonder twijfel van hoge kwaliteit.

In het filmpje van Boels wordt een goede demonstratie gegeven van de Dewalt DW432-QS bandschuurmachine.

DeWalt bandschuurmachine assortiment

De schuurmachines van het Amerikaanse bedrijf doen absoluut niet onder voor die van bijvoorbeeld Bosch. Wat kwaliteit betreft, zijn ze ongeveer gelijkwaardig. Dit geldt ook als je de DeWalt bandschuurmachines vergelijkt met die van Makita. Maar welke DeWalt bandschuurmachines zijn nou eigenlijk de beste? De best beoordeelde DeWalt bandschuurmachines zullen we voor je op een rij zetten. Als je ge√Įnteresseerd bent in het aanschaffen van een DeWalt bandschuurmachine, dan raden we deze aan. Het betreft de modellen: DWP352VS, D26480, DW431 en DW650.

DWP352VS

DWP352VS met opbergkoffer
De DWP352VS wordt geleverd met een opbergkoffer en een opvangzak.

In dit geval gaat het om een 1010 Watt bandschuurmachine van DeWalt. Het schuuroppervlak van deze machine is 75 mm (breedte) bij 533 mm (lengte), wat tevens de afmetingen zijn van de schuurband. Daarnaast is de schuurbandsnelheid (onbelast) 270 tot 440 meter per minuut. In verhouding tot de andere machines van het merk DeWalt is dit een vrij hoge snelheid, wat de machine ook heeft te danken aan de krachtige elektromotor.

Echter blijft het hier niet bij, want deze machine kent meer bijzonderheden. Denk hierbij maar eens aan de variabele en instelbare snelheid. Hierdoor is het mogelijk om warmtegevoelig schuurwerk (o.a. hout) op een juiste manier te schuren. Tevens is met behulp van de variabele snelheid een stapsgewijze afwerking mogelijk. Ook beschikt de machine over een bandsporingsinrichting met de mogelijkheid van het handmatig bijstellen van de schuurband. Hierdoor loopt de schuurband altijd gestroomlijnd en gaat deze langer mee.

Tenslotte is de DWP352VS zowel met twee handen als één hand te bedienen. Let op! Het gewicht is maar liefs 5,5 kg, waardoor bediening met één hand alleen bij horizontale schuurwerkzaamheden worden aangeraden. Ook is stofvrij schuren mogelijk dankzij de ingebouwde stofafzuiging. Er wordt immers een stofopvangzak meegeleverd en is externe afzuiging mogelijk met behulp van de Airlock (externe stofzuiger).

D26480

DeWalt D26480
De D26480 is de kleinere variant bandschuurmachine van DeWalt met 500 Watt aan vermogen.

Deze bandschuurmachine is erg populair vanwege het feit dat hij moeilijk bereikbare plaatsen toch kan bereiken. Hierdoor kun je veel verschillende soorten oppervlakten schuren. Niet alleen is dit apparaat krachtig, maar dus ook precies. Bovendien is de DeWalt bandschuurmachine erg gebruiksvriendelijk. Dit heeft te maken met de compacte vorm en het makkelijke gebruik van de machine. Met een vermogen van 500 watt is deze bandschuurmachine niet enorm krachtig. Wel is het apparaat dus geschikt voor veel verschillende soorten oppervlakten. Het is een bandschuurmachine die in het gebruik wat opschuift richting andere kleinere schuurmachines.

De machine zelf weegt slechts 2,4 kg, waardoor het ook gemakkelijk met een hand te gebruiken is. Als je de andere hand voor iets anders nodig hebt, kan dat dus. Met een schuurbandsnelheid van 365 m/min werk je bovendien erg snel. En dat is natuurlijk precies wat je wil. Niet veel mensen hebben immers echt zin om een meubel of muur te schuren. Toch moet het soms gebeuren. Dan heb je het liefst dat het zo snel mogelijk gedaan is.

Wat tevens als prettig wordt ervaren door gebruikers, is de extra handgreep. Deze kun je gebruiken voor extra controle over het apparaat. Deze is trouwens ook van de bandschuurmachine af te halen. Al met al heeft DeWalt een behoorlijk aantal gedegen bandschuurmachines waar iedere klusser zo mee aan de slag kan.

DW432-QS

DW432-QS schuurbandmachine
De DW432 beschikt over een sterke behuizing met handsteun, zodat je als klusser meer controle hebt tijden de werkzaamheden.

De vernieuwde variant van de DW431, is de DW432-QS. Deze machine is uitgerust met maar liefs drie verschillende schuurrollen. Hierdoor heeft de schuurband op meerdere plaatsen contact met het te schuren oppervlak. De schuurprestaties zijn hierdoor hoger in vergelijking met die van de DW431. Daarnaast beschikt deze machine, net als de vele andere DeWalt bandschuurmachines, over een automatische bandsporingsinrichting met de mogelijkheid van handmatig bijstellen. De band loopt daarom altijd goed over de schuurrollen.

Wat is het vermogen van deze DeWalt bandschuurmachine? Nou, maar liefs 800 Watt. Een middenklasse schuurbandmachine, welke geschikt is voor de meest voorkomende schuurklussen. Tevens mag het gewicht niet ontbreken, maar liefs 5,6 kg. Een zwaargewicht onder de schuurbandmachines en daarom met twee handen te bedienen. Ook beschikt deze machine weer over een krachtige stofafzuiging en beschikt over een kabel (230 V).

DW431

DW431 van DeWalt
De DW431 beschikt over een 650 Watt elektromotor.

Deze DeWalt bandschuurmachine is een stuk minder krachtig dan de eerder genoemde machines. Met 650 watt is het een aanzienlijk minder krachtig apparaat. Desalniettemin is het een erg betrouwbare bandschuurmachine voor de wat eenvoudiger klussen. Je hebt door de lagere wattage minder kans op schade, aangezien de machine minder hard schuurt. Je loopt dus minder risico op schade aan het oppervlak dat je aan het bewerken bent.

DW650

DW650 schuurbandmachine DeWalt
Weergave van de krachtige DW650 DeWalt schuurbandmachine.

Deze DeWalt bandschuurmachine van hoge kwaliteit is erg krachtig. Hij is namelijk verkrijgbaar met een heel flink vermogen van 1050 Watt. Ook kun je ervoor kiezen om de bandschuurmachine met 1010 Watt aan te schaffen. Beide machines zijn zeer krachtig en dus geschikt voor flinke schuurklussen.

Heb je nog vragen over de DeWalt bandschuurmachines? Laat dan gerust hieronder een reactie achter, wij van Schuurmachineskopen.nl helpen je graag verder.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *