Parkside schuurmachine van de Lidl
Parkside schuurmachine van de Lidl
Parkside hand- en deltaschuurmachine met stofafzuiging en schuurtong.

Wil je een Parkside schuurmachine kopen? Dan is het verstandig om eerst de nodige informatie op te doen. Denk hierbij niet alleen aan de functies en eigenschappen van de Parkside schuurmachines, maar ook juist de ervaringen van andere klussers met deze schuurmachine. In deze uitgebreide review over de Parkside schuurmachine kom je het nodige te weten.

Het merk Parkside

Het merk Parkside is op zichzelf onder de meeste klussers geen bekend merk. Zeker in Nederland is het geen bekende producent van schuurmachines. De mensen die het kennen, kennen het merk waarschijnlijk van de Lidl. Dat is omdat de Lidl Parkside schuurmachines verkoopt. Je zult deze schuurmachines niet in elke doe-het-zelf zaak zo maar terugvinden. Kompernass is het bedrijf dat de Parkside schuurmachines aan de Lidl levert. Mocht je op zoek zijn naar specifieke onderdelen of accessoires, dan kun je ook bij dit bedrijf terecht. 

Dit is logischerwijs een Duits bedrijf, dat goed bekend staat in Duitsland. Vermoedelijk worden de schuurmachines zelf geproduceerd in China. Wat buiten kijf staat, is dat Parkside schuurmachines een degelijke kwaliteit hebben. Zeker als je een schuurmachine niet vaak gaat gebruiken, dan is Parkside aan te bevelen. Wat duurzaamheid betreft, zijn ze niet de allerbeste. Wel zorgen Parkside schuurmachines ervoor dat je schuurklus wordt geklaard.

Lidl

Het feit dat deze schuurmachines vrijwel uitsluitend te koop zijn bij de Lidl betekent niet dat de kwaliteit slecht is. Dat ze alleen in de Lidl te koop zijn, geldt natuurlijk alleen voor Nederland. De Lidl staat in Nederland natuurlijk bekend om haar lage prijzen. De schuurmachines van Parkside zijn ook zeker van een lage prijs. Zeker als je ze vergelijkt met andere merken schuurmachines. Dat betekent absoluut niet dat de kwaliteit van deze schuurmachines laag is. Integendeel, over het algemeen zijn gebruikers zeer te spreken over Parkside.

Ervaringen

Wij hebben meerdere ervaringen en recensies over de Parkside schuurmachine met elkaar vergeleken en komen tot de volgende opsomming.

 • Parkside heeft een uitgebreid assortiment als het om schuurmachines gaat. Zo vind je in de webwinkel van Lidl de voornaamste schuurmachines, waardoor je hier als klusser een grote kans van slagen hebt.
 • De prijs- kwaliteitsverhouding is prima. Klussers geven aan dat de apparaten van Parkside voldoende vermogen hebben voor de meeste schuurklussen. Daarnaast is de behuizing compact, waardoor de machines bij val-, stoot- of krasschade redelijk intact blijven.
 • Lage prijs, dus het proberen waard.
 • Garantie is heel goed, maar liefs 3 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast biedt de Lidl nog de nodige garantie en behulpzaamheid, waardoor problemen snel worden opgelost.
 • De bandschuurmachine van Parkside werkt naar behoren en kan eenvoudig worden vastgezet in de werkbank. Daarnaast beschikt deze machine over een snelheidsregelaar en betaal je bijna niets voor de schuurbanden.
 • De Parkside schuurmachines, als zowel de nodige accessoires, worden veelal afgeprijsd. Houd daarom de aanbiedingen in de gaten op de webwinkel van Lidl of ga eens langs bij een filiaal.

In het volgende filmpje wordt de Parkside handschuurmachine getest. Hierdoor krijg je al snel een beter beeld van wat deze machine kan.

Welke Parkside schuurmachine kopen?

Schuurmachines zijn er in alle soorten en maten. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar welke machine je precies nodig hebt voor een klus. Het is immers zonde om een verkeerde schuurmachine aan te schaffen en er vervolgens achter te komen dat hij niet geschikt is voor jouw klus. Dat kan een hoop tijd en geld kosten. Goedkoop zijn schuurmachines over het algemeen natuurlijk niet. Althans, absoluut gezien. Meestal betaal je wel een paar honderd euro voor een goede schuurmachine. Als je dan de verkeerde koopt, ben je natuurlijk niet blij.

Dat is immers weggegooid geld. Er zijn maar weinig schuurmachines, die niet honderden euro‚Äôs kosten, maar wel van hoge kwaliteit zijn. Een voorbeeld van een merk schuurmachine die vrij voordelig zijn, is Parkside. Parkside schuurmachines zijn over het algemeen nog geen honderd euro. En dat terwijl van Parkside bekend is dat de schuurmachines van goede kwaliteit zijn. Aan de kwaliteit van Bosch of Makita kan het misschien niet tippen. Toch zijn het hele degelijke schuurmachines, die uiterst effici√ęnt werken. Voor de meeste hobbyklussers en sporadische gebruikers volstaat een Parkside schuurmachine ruimschoots.

Assortiment van Parkside

Bij Parkside produceren ze onder andere excentrische schuurmachines, deltaschuurmachines en bandschuurmachines. Elk van die schuurmachines is weer geschikt voor een ander soort klus. Het assortiment van Parkside is heel divers, waardoor je als klusser altijd wel een geschikte schuurmachine kunt vinden.

De bandschuurmachine is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor schuurklussen waarbij het oppervlak vrij grof is. Dit is de krachtigste schuurmachine. Dat betekent dat het moeilijke schuurklussen aan kan. Zorg er wel voor dat je de bandschuurmachine niet te lang op zijn plek houdt. Dat kan namelijk schade opleveren aan het te schuren oppervlak.

Naast schuurapparaten kun je bij de Lidl ook de nodige accessoires kopen. Denk hierbij aan een schuurpapierset, bestaande uit maar liefs 30 schijven schuurpapier (van P60 tot P240). Deze schuurschijven zijn uitermate geschikte voor de meeste wand- en plafondschuurmachines, welke een diameter hebben van 22,5 cm.  En dat is niet alles, want de schijven beschikken over klittenbandbevestiging en gaten voor stofafzuiging. Al verkrijgbaar voor 10 euro bij de Lidl.

Parkside excentrische schuurmachine

Parkside excentrische schuurmachine
Excentrische en pneumatische schuurmachine van Parkside, welke op perslucht werkt.

Niet alleen kun je vlakschuurmachines, deltaschuurmachines en bandschuurmachines kopen van Parkside. Ook excentrische schuurmachines zijn over het algemeen te koop. De ervaren klussers weten dat excentrische schuurmachines bedoeld zijn voor het schuren van grote oppervlakten. Parkside excentrische schuurmachines zijn rond en schuren in een ellipsvormige beweging. Daarom worden ze ook excentrische schuurmachines genoemd.Dit betekent ook dat je zeer snel grote oppervlakten kunt schuren. Dat moet je niet doen met bijvoorbeeld een deltaschuurmachine. Dan ben je namelijk uren bezig, als het niet langer is.

Ook de Parkside excentrische schuurmachines zijn van goede kwaliteit. In Nederland zijn ze over het algemeen te koop bij Lidl supermarkten, uitzonderingen daargelaten. Het is daarom zeker niet vreemd als de merknaam Parkside je onbekend in de oren klinkt. Toch zijn het absoluut degelijke schuurmachines.

Kleine en handzame deltaschuurmachine

Parkside kleine deltaschuurmachine
Kleine hand- en deltaschuurmachine, welke met één hand is te bedienen.

Op zoek naar een kleinere variant schuurmachine van het merk Parkside? Dan heb je geluk, want bij de Lidl is het ook mogelijk om een handzame deltaschuurmachine aan te schaffen. Deze machine is licht van gewicht (1273 g) en heeft een schuuroppervlak van 93 mm. Dit betekent dat je zonder al teveel moeite de meest lastige oppervlakken kunt schuren. Tevens is het oppervlak draaibaar, waardoor je het schuurpapier optimaal kunt gebruiken.

Tevens is deze Parkside deltaschuurmachine uitgerust met een adapter voor stofafzuiging, waardoor het schuursel tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk wordt afgevoerd. Wil je het schuurpapier vervangen? Dan heb je geluk, want dit kan heel eenvoudig dankzij de klittenbandbevestiging. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende 3 schuurbladen: korrel 60, 80 en 120 (driehoekschuurpapier 93 mm). Tenslotte is het vermogen van deze machine 290 W, waardoor er 12.000 tot wel 22.000 toeren in een minuut kunnen worden behaald. Al voor 20 euro verkrijgbaar.

Krachtige bandschuurmachine van Parkside

Bandschuurmachine, verkrijgbaar bij de Lidl
De bandschuurmachine van het merk Parkside. Beschikt over het nodige vermogen, functies en accessoires.

De Parkside bandschuurmachine heeft een vermogen van 600 W, waardoor een bandsnelheid van 170 tot wel 250 meter per minuut kan worden behaald (bij stationair gebruik, zonder belasting). Daarnaast werkt deze machine op netstroom en heeft een kabellengte van 4 meter. Hierdoor heb je de nodige vrijheid tijden de schuurwerkzaamheden. Het gewicht is 2,7 kg, wat wel aan de hoge kant is. De machine wordt daarom met name stationair ingezet voor een optimale productiviteit.

Wat wordt er meegeleverd? Stofopvangbox, adapter met verloopstuk voor externe stofafzuiging, schuurband (P80) en twee schroefklemmen. Zoals al duidelijk wordt beschikt deze Parkside bandschuurmachine over mogelijkheden voor externe stofafzuiging. Hierbij heb je de keuze om het schuursel of -stof  op te laten vangen in een stofbox of externe stofzuiger. De schuurbanden zijn eenvoudig te vervangen met behulp van een spansysteem, waarvoor verder geen gereedschap benodigd is. De afmetingen van van de schuurband zijn 75 x 457 mm.

Voor stationair gebruik kun je de schroefklemmen gebruiken. Hierbij plaats je de machine op zijn kop, bevestigt de schroefklemmen en maakt gebruik van de vastzetknop voor een continue werking van de schuurband. Tenslotte heeft de machine aan de voorkant een rode klep, welke naar boven en beneden kan worden geklapt. Naar boven om moeilijk bereikbare plekken (met name randen) te schuren en naar beneden voor het houden van de juiste afstand bij de voorkant. Al verkrijgbaar voor 30 euro.

Hand- en deltaschuurmachine

Kozijn schuren met hand- en deltaschuurmachine
Hand- en deltaschuurmachine geschikt voor diverse schuurklussen, waaronder kozijnen.

Een veel gebruikt schuurapparaat, is wel de Parkside handschuurmachine. Met een vermogen van 160 W is het met deze machine mogelijk om een stationair toerental te bereiken van 13.000 omwentelingen per minuut. Daarnaast weegt deze handschuurmachine iets meer dan 1 kg. Dit betekent dat je deze machine eenvoudig met één hand kunt bedienen.

De machine wordt aangesloten op het netstroom en beschikt over een kabel van 3 meter. Hierdoor heb je tijdens het schuren de nodige bewegingsvrijheid. Wanneer je voor deze machine kiest, dan mag je gaan profiteren van de volgende accessoires: 9 vellen schuurpapier (P80, P120 en P180), schuurtong en adapter voor externe stofafzuiging.

In dit geval kun je het deltaschuurpapier eenvoudig bevestigen met behulp van klittenband. De opzetbare schuurtong is ontzettend handig voor wanneer je smalle tussenruimtes (spijlen van een trap) wilt schuren. Tenslotte maakt de ge√Įntegreerde afzuigfunctie het mogelijk dat het schuursel -en stof kan worden opgevangen in een opvangbox of externe stofzuiger (met adapter). Al bij al een handzame en praktische machine voor maar 18 euro.

Parkside schijfschuurmachine

Schijfschuurmachine
De schijfschuurmachine van Parkside is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar.

Een wat robuustere machine is de schijfschuurmachine van het merk Parkside. Met name geschikt voor de bewerking van randen en uiteinden van hout. Daarnaast kan de machine ook worden ingezet voor het maken van rondingen en verstekken. Dit alles is mogelijk dankzij de kantelbare tafel, waarmee deze schijfschuurmachine is uitgerust. Van -10 graden tot wel +50 graden kantelbaar (traploze hoekverstelling, waardoor precisie instellingen mogelijk zijn).

De machine beschikt over een elektromotor met een vermogen van 140 W. Hierdoor is het mogelijk om maar liefs 3600 toeren per minuut te behalen. Het voordeel van deze elektromotor is dat deze over een traploos regelbare schuursnelheid beschikt. De motor produceert hierdoor weinig trillingen, waardoor de vibratie beperkt blijft. 

Het gaat om een stationaire machine, welke op netstroom werkt. Met een kabel van 2 meter en een gewicht van 2,4 kg, is het verstandig om deze schijfschuurmachine een vaste plek toe te kennen. Daarnaast beschikt deze machine over een parallel verplaatsbare aanslag met een vrij instelbare hoek. Hierbij heb je de keuze om de machine zowel horizontaal als verticaal te gebruiken.

De machine wordt geleverd met de volgende accessoires en benodigdheden: 6 schuurschijven (P80, P150 en P240), bewaarfolie voor de schuurschijven, schroefklem, hoekaanslag, adapter met verloopstuk voor stofafzuiging en een inbussleutel. Al verkrijgbaar voor maar 40 euro.

Heb je vragen over de schuurmachines van Parkside? Laat dan gerust hieronder een reactie achter. Wij van Schuurmachineskopen.nl helpen je graag verder.

3.8/5 - (16 stemmen)

10 gedachten over “Parkside schuurmachine review

  1. de lidl band schuurmachine met een neusje waar je nog ergens onder of tussen kan is waardeloos .
   ik heb hem al een keer teruggestuurd .
   maar de band blijft verlopen dit is de enige miskoop van lidl gereedschap ik heb er alles van en nooit geen problemen .

  1. Ik heb een Parkside schuurmachine werkt prima maar nu is de klittenband kapot wat ka ik hiet aan doen of nieuwe bestellen , het is een parkside 290 A1 ron

 1. schuurmachine gekocht Parksite model pms160 b2.
  Na 2minuten schuren al defect. alleen geen bon dus geen nieuwe of geld terug
  Dus eens maar nooit weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *