BAE 75 Metabo bandschuurmachine
BAE 75 Metabo bandschuurmachine
De BAE 75 is de beste Metabo bandschuurmachine, welke over de nodige functies en eigenschappen beschikt.

Een Metabo bandschuurmachine kopen? Tegenwoordig is er niet meer zoiets als dé schuurmachine. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten schuurmachines op de markt met name als vlakschuurmachine, excentrische schuurmachine en bandschuurmachine. Met afstand de krachtigste schuurmachine is de bandschuurmachine. Deze schuurmachine is daarmee geschikt voor de grotere oppervlakken.

De bandschuurmachine is zo krachtig dat het nauwelijks moeite kost om moeilijke oppervlakken te schuren. Wel is dat ook direct het gevaar van de machine. Je moet de bandschuurmachine niet te lang op dezelfde plek houden, want dan loop je het risico dat er schade ontstaat. Zo kunnen er scheuren, deuken of gaten ontstaan.

Zorg daarom dat je alert bent bij het gebruik van een bandschuurmachine. Het is mogelijk om een schuurraam te monteren op sommige bandschuurmachines. Deze zorgt ervoor dat je bandschuurmachine niet per ongeluk scheef gaat hangen. Ook voorkomt het dat de schuurmachine vast blijft zitten. Het zorgt er simpelweg voor dat de bandschuurmachine makkelijk over het oppervlak schuift.

Waarom kiezen voor een Metabo bandschuurmachine?

Waarom is deze schuurmachine nou precies zo sterk? Dat komt door het feit dat de schuurmachine bestaat uit een doorlopende schuurband. Deze doorlopende schuurband loopt om twee rollen. Hierdoor kun je enorm veel materiaal tegelijk weghalen. Heel precies kun je dus niet werken met de bandschuurmachine. Daarvoor kun je beter een deltaschuurmachine bestellen. Maar de bandschuurmachine is zonder twijfel goed in zijn werk. Als je grote en grove oppervlakten moet schuren, dan is dit echt een aanrader.

Het bedrijf Metabo

Een van de beste merken voor schuurmachines is Metabo. Hoewel niet veel mensen dit weten, is Metabo van origine een Duits bedrijf. Het is opgericht in 1926 en is inmiddels een van de belangrijkste producenten van gereedschap. Vooral op het gebied van schuurmachines zijn ze een van de grootste ter wereld. Samen met o.a. Makita en Bosch bepalen zij de markt. De naam van het bedrijf is afkomstig van het Duitse woord voor metaalboor. Dat was het eerste product dat zij op de markt brachten.

Dat ze goed zijn in het produceren van schuurmachines, blijkt wel uit de verkoopcijfers. Over de hele wereld worden Metabo bandschuurmachines verkocht. Het ene type is daarbij populairder dan de andere, maar verkocht worden ze allemaal. Wie benieuwd is naar wat de beste bandschuurmachines van Metabo zijn, moet zeker blijven lezen. Wij zetten de beste Metabo bandschuurmachines namelijk voor je op een rij.

Metabo bandschuurmachines vergelijken?

Het assortiment van Metabo is vrij specifiek als het gaat om bandschuurmachines. Hieronder worden de bestverkochte Metabo bandschuurmachines uitgelicht, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken. Hierbij gaat het om de volgende machines: 6100C en BAE 75.

6100C

Metabo 6100C schuurbandmachine
De 6100C is tegenwoordig alleen nog tweedehands verkrijgbaar (particulier, veilingen etc.).

De Metabo 6100C is een krachtige en handzame bandschuurmachine. Doordat dit type al wat ouder is, is hij lastig om nieuw te verkrijgen. Toch is dit nog een hele goede schuurmachine voor de schuurklussen in en om het huis. De Metabo 6100C heeft een vermogen van 800 Watt en is regelmatig te verkrijgen op tweedehands websites voor 50 á 60 euro.

BAE 75

BAE 75 geschikt voor stationair gebruik
Met behulp van het onderstel en de langsgeleider is stationair schuren mogelijk.

Zonder twijfel de populairste bandschuurmachine van Metabo is de BAE 75. Deze schuurmachine wordt over de hele wereld verkocht en dat is niet opmerkelijk. In gebruik is het namelijk heel erg makkelijk. Dit blijkt onder andere uit het feit dat je gemakkelijk de schuurband kunt wisselen. Hiervoor heb je geen gereedschap nodig. Wat mensen ook prettige vinden, is de rechte schuurloop. Je hebt dus niet snel de situatie dat de bandschuurmachine scheef komt te hangen. Het scheefhangen van de bandschuurmachine is funest voor het te schuren oppervlakte. Dat wil je te allen tijde voorkomen.

Verder heb je ook een extra handvat, zodat je optimale grip op het apparaat hebt. Dit vinden veel mensen erg prettig. Het is immers best lastig om met zo’n krachtige machine te moeten werken. Verder kun je zelf m.b.v. het stelwiel de bandsnelheid afstellen. Afhankelijk van wat voor soort oppervlak je wil schuren, kun je de snelheid afstellen.

Volledige pakket met accessoires
Er worden diverse accessoires meegeleverd met deze Metabo bandschuurmachine.

Het is ook mogelijk om een stofafzuigsysteem aan te schaffen en deze aan te sluiten op de machine. Op deze manier kun je stofvrij werken. Wel krijg je een stofzak bij het apparaat bijgeleverd. Deze functioneert echter natuurlijk niet zo goed als een stofafzuigsysteem. Het feit dat deze Metabo bandschuurmachine krachtig is, blijkt wel uit het vermogen. Deze bedraagt namelijk 1010 Watt.

Heb je vragen over de Metabo bandschuurmachine of wil je ervaringen delen? Laat dan gerust hieronder een reactie achter. Wij van Schuurmachineskopen.nl helpen je graag verder.

4/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *