Het plafond moet vaak onderhouden worden. Ook kan het zijn dat je uiteindelijk een andere uitstraling wilt geven aan de woning, waardoor de oude plafondplaten eruit moeten. Wat overblijft is het stucwerk, dat lichtelijk beschadigd gaat zijn door de werkzaamheden. Voordat er gesausd kan worden, moet het plafond weer glad gemaakt worden. Een plafond schuren zorgt er immers voor dat alles naar behoren afgewerkt kan worden. Het is goed om hier meer informatie over te verkrijgen, zodat je de keuze kunt maken tussen de werkzaamheden zelf uitvoeren of het uit te laten voeren door een bedrijf. Lees daarom snel onderstaande tekst door.

 

Inhoudsopgave

De juiste gereedschappen voor een plafond schuren

Een plafond schuren gaat voornamelijk om het stucwerk. Dit stucwerk heeft heel wat te verduren wanneer de plafondplaten eraf worden gehaald, waardoor deze vol krassen en oneffenheden zit. Wanneer je hier direct een nieuwe sauslaag overheen doet of wanneer je direct plafondplaten plaatst, krijg je nooit een gelijkmatig eindresultaat. Je hebt hierdoor nooit een resultaat waar je vol trots naar gaat kijken. Dit specifieke werk kun je zelf uitvoeren wanneer je weet waar je naar moet gaan kijken. Het enige wat je hiervoor hoeft, is het juiste gereedschap. Hierbij kun je denken aan:

  • Schuurpapier
  • Schuurmachine
  • Gipsmortel

 

De korrel uitzoeken van het schuurpapier

Het juiste manier voor een plafond schuren is niet alleen de goede korrel van het schuurpapier, maar ook de juiste vorm. In veel gevallen wordt schuurgaas gebruikt, waardoor er minder krassen ontstaan. Daarbij wordt er uitsluitend medium tot fijn schuurpapier gebruikt. Voor de eerste schuurlaag ga je aan de slag met korrel P120. Deze zorgt ervoor dat het plafond glad wordt, zonder dat hierbij diepe krassen gaan ontstaan. Wanneer je deze korrel aanhoudt, bespaar je jezelf dus ook veel tijd. Mochten er toch scheuren in het plafond te vinden zijn, dan kun je dit oplossen door gipsmortel. Je moet er daarna wel voor zorgen dat je de overblijfselen weghaalt, zodat er wederom geen oneffenheden meer zijn.

 

Met een schuurmachine aan de slag gaan

Zodra de eerste laag gedaan is, kun je het plafond schuren met het fijnste schuurpapier. Dit is P180 of P220. Doordat dit heel fijn papier is, kun je nooit te hard doorschuren. Het eindresultaat is dat er een strak stucwerk ontstaat, waar eenvoudig een nieuwe laag over geplaatst kan worden. Het sauzen wordt hierdoor ook gelijkmatig en tevens kun je de plafondplaten beter bevestigen. Doordat dit heel precies werk is, kun je het beste een schuurmachine gebruiken. Ook hierbij moet je goed opletten welke je aanschaft. Er zijn namelijk schuurmachines waarmee je niet eenvoudig in de moeilijk bereikbare hoeken komt, wat ertoe leidt dat je meerdere apparaten moet gaan gebruiken. Kies daarom voor een vlakschuurmachine. Deze is namelijk speciaal gemaakt voor zowel grote oppervlakten als de hoeken.

 

De voor- en nadelen van een bedrijf inhuren

Een plafond schuren wordt dus voornamelijk gedaan om de voorbereidingen te treffen voor het sauzen. Je kunt het daarom ook aan een professioneel bedrijf overlaten. Deze hebben alle materialen bij de hand. Echter brengt het inschakelen van een bedrijf ook enkele voor- en nadelen met zich mee. Deze kun je terugvinden in onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Professionele afwerking Kan hoge kosten meebrengen
Materialen al bij de hand Er moet een goede keuze gemaakt worden
Een alles-in-1 service Je hebt vreemden over de vloer

 

De kosten van de bedrijven

Over het algemeen wegen de nadelen van een bedrijf inhuren niet op tegen de voordelen van een bedrijf inhuren voor een plafond schuren. Ondanks dat er uurtarieven betaald moet worden, kun je wel direct genieten van het goede eindresultaat. Dit uurtarief ligt vaak rond de 30 euro per uur. Echter kan het ook zijn dat een bedrijf per vierkante meter rekent. Hiervoor kun je rekenen op kosten tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter. Je kunt in dit geval vaak al beter inschatten wat de mogelijke kosten gaan zijn voor jouw plafonds. Zo kun je gelijk bekijken of de werkzaamheden binnen jouw budget gaan vallen of dat je genoodzaakt bent om het zelf uit te gaan voeren.

 

Maak een afspraak met een bedrijf in de buurt

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bedrijven in jouw omgeving die een plafond schuren kunnen en wil je weten wat deze bedrijven vragen voor de werkzaamheden? Vraag dan direct offertes op via de website en ontdek de mogelijkheden. De prijsopgaven zijn in slechts enkele klikken aan te vragen, waarna je een vergelijking kunt gaat trekken. Deze vergelijking zorgt ervoor dat je een goed overzicht creëert en je nooit te veel gaat betalen. Doordat je weet welke kosten erbij komen kijken, is een afspraak met het bedrijf ook zo gemaakt. Daarna is het alleen nog maar genieten van het eindresultaat.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *