Eens in de zoveel tijd heeft een trap een nieuw kleurtje nodig. Echter kun je deze werkzaamheden niet direct uitvoeren. Trappen schuren is namelijk het eerste wat je moet doen, zodat je een goed eindresultaat kunt realiseren. Met de juiste hulpmiddelen zou je dit helemaal zelf uit kunnen voeren. Ook zou je hiervoor een bedrijf in kunnen schakelen, die ook gelijk voor de afwerking kan zorgen. Voordat je een bedrijf inhuurt, kun je het beste zoveel mogelijk te weten komen over de werkzaamheden. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

 

Inhoudsopgave

Trappen schuren met kennis van zaken

De trappen schuren behoeft meer kennis dan je in eerste instantie zou denken. Het is namelijk afhankelijk van de onderlaag van de trap welke methode er gebruikt moet worden. Voordat je hiernaar gaat kijken, moet je ook weten waarom de trap geschuurd moet worden. Zo kan het zijn dat de trap alleen geverfd wordt, maar ook dat er vloerbedekking op komt. In het geval van verf moet er een nog strakkere ondergrond komen. Je wilt immers niet dat er door de verf nog oneffenheden te zien zijn. Ook moet je zorgen dat alles van de vorige laag verdwenen is. In het geval van vloerbedekking betekent dit dus ook dat de lijmresten weggehaald moeten worden.

 

Altijd kijken naar de ondergrond

De trap schuren begint aan de hand van het kiezen van de juiste methode. Zo kun je kiezen voor een handmatige schuring of machinaal. Als je het handmatig uitvoert, kun je vaker bij meer plekken dan wanneer er een machine aan te pas komt. Zo zijn de meest onbereikbare plekken ook te bewerken. Als je het met een schuurmachine aan gaat pakken, moet je zorgen dat er ook een opzetstuk gebruikt wordt. Dit opzetstuk helpt je namelijk bij de hoeken. Hierdoor is het uitvoeren van de schuurwerkzaamheden ook een vrij intensieve klus. Soms is het daarom beter om het over te laten aan een professioneel bedrijf.

 

Goed gereedschap uitzoeken voor de werkzaamheden

Zo moet je bij het trappen schuren denken aan de volgende gereedschappen en materialen:

  • Het juiste schuurpapier
  • Een goede schuurmachine

Ook moet er gekeken worden naar hoe je de werkzaamheden uit gaat voeren. Het is namelijk van belang om in de goede richting te schuren. Wanneer je tegen de houtnerf in gaat, kun je veel beschadigingen aanbrengen. De krassen worden hierdoor niet goed zichtbaar, wat veel voordelen op kan leveren. Tevens bespaar je jezelf hier een hoop tijd mee. Extra reparaties houden de werkzaamheden immers alleen maar op en kunnen daarbij ook veel extra kosten met zich meebrengen.

 

Meerdere soorten schuurpapier te gebruiken

Door naar het schuurpapier. De trappen schuren door middel van de goede korrel is van belang om de beschadigingen te voorkomen en een glad resultaat te krijgen. Bekijk hiervoor dus eerst wat de ondergrond is en voor welk doeleind de trap geschuurd gaat worden. Als de trap helemaal kaal moet worden, dan kun je het beste kiezen voor korrel P80 of korrel P100. Dit zijn grove schuurpapieren, waardoor je alle lagen ervan af krijgt. Bij een lichte schuring kun je gaan voor korrel P120 of P200. Deze geeft nooit extra krassen en zorgt ervoor dat niet alle lagen volledig eraf gehaald worden. Je kunt hierdoor direct over op de afwerking, zonder dat er veel grondverf aan te pas hoeft te komen.

 

Een professioneel bedrijf inhuren

Je moet dan wel een goed beeld hebben van de uiteindelijke afwerking. Het kan namelijk zijn dat je niet precies weet in hoeverre de trappen schuren kan helpen. Moet er voor jouw klus uitsluitend een toplaag behandeld worden of moet je weer teruggaan naar de originele staat van de trap? Als je dit niet zeker weet, dan kan het belangrijk zijn om een professional in te huren. Een professioneel bedrijf kan niet alleen de schuurwerkzaamheden op zijn rekening nemen, maar ook de afwerking van de trappen. Zo ben je altijd verzekerd van een totale klus en hoef je er zelf niet meer over na te denken. Uiteindelijk kun je hier dus veel profijt van hebben.

 

De opbouw van de kosten

Echter brengt het trappen schuren ook kosten met zich mee. Als je de werkzaamheden zelf uit gaat voeren krijg je te maken met de kosten van de gereedschappen en materialen. Als een bedrijf de klus uitvoert, dan komt hier vaak ook nog een uurprijs bovenop. Deze manuren zijn voor de klusjesman, waarbij de materialen en gereedschappen bij in zitten. Je kunt hierdoor van tevoren al een kleine schatting maken, waardoor je op voorhand al weet wat je gaat betalen. Het kan ook zijn dat er een prijs per vierkante meter wordt gevraagd. Zo weet je nog beter waar je aan toe bent en kun je bekijken of het bij jouw budget gaat passen.

 

De aandachtspunten samengevat

Onderstaande tabel geeft in het kort nog een keer een samenvatting van de aandachtspunten van trappen schuren.

Aandachtspunten Informatie
Gereedschap Het juiste gereedschap is nodig om alle werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. Zo moet je weten welk schuurpapier en welke schuurmachine er nodig is.
De methode Hierbij kijk je zowel naar de ondergrond als naar de afwerking van de trap. Je past jouw manier van werken hierop aan.
Het juiste bedrijf Als je een bedrijf inschakelt, moet je ervoor zorgen dat deze professioneel is. Ook kun je hierbij gaan kijken naar jouw eigen budget.
De afwerking De afwerking van de trap kan ook een bijdrage leveren. Een nieuwe laag verf heeft namelijk een gladder oppervlak nodig dan bijvoorbeeld een nieuwe vloerbedekking.

 

Ontvang de offertes direct

Na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden over trappen schuren en wil je de werkzaamheden uit laten voeren door een bedrijf in de omgeving? Vraag dan direct de offertes op en ontdek de kosten. De prijsopgaven heb je snel in handen, waardoor een keuze ook in een korte tijd gemaakt is. De werkzaamheden kunnen dan gelijk uitgevoerd worden zodra er een afspraak gemaakt is.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *