Wil je een Makita vlakschuurmachine kopen? Zoals veel klussers wel weten, zijn er een aantal verschillende soorten schuurmachines. Elk van deze schuurmachines is weer geschikt voor een ander type klus. Het is dus belangrijk om vooraf goed te bedenken welke schuurmachine je nodig hebt. Het is immers zonde om de verkeerde aan te schaffen. De vlakschuurmachine, waar het in deze tekst over gaat, is over het algemeen de meest gebruikte schuurmachine. Dat komt vooral door het feit dat het een veelzijdige schuurmachine is. Je kunt er verschillende oppervlakten mee schuren.

Waarvoor gebruik je de Makita vlakschuurmachine?

Door de bank genomen gebruik je de vlakschuurmachine voor de fijne klussen. Dit kan bijvoorbeeld het schuren van een deur, een kastje of een meubelstuk betekenen. Deze voorwerpen hebben een speciale aanpak nodig. Daarvoor is de vlakschuurmachine uitstekend geschikt. Je hebt wel verschil in vlakschuurmachines wat betreft grootte. Kleine vlakschuurmachines zijn over het algemeen gemakkelijk met een hand te gebruiken. Voor de grote vlakschuurmachines is het eigenlijk alleen mogelijk om ze met twee handen te gebruiken.

Maar waarom zou je een grote of kleine vlakschuurmachine aanschaffen? Een kleine vlakschuurmachine is over het algemeen geschikt voor het echt verfijnde werk. Dat betekent dus een oppervlak met veel hoekjes en waar je veel moet werken op de kleine ruimte. Een kastdeurtje is hier een voorbeeld van. Met een kleine vlakschuurmachine kun je deze precies en op een goede manier bewerken. De grote vlakschuurmachine kun je logischerwijs gebruiken voor grotere oppervlakten. Op deze manier heb je veel sneller de hele oppervlakte geschuurd dan bij het gebruik van een kleine schuurmachine.

Het bedrijf Makita

Mensen, die vaak in doe-het-zelf zaken komen, zijn er natuurlijk van op de hoogte dat Makita een groot bedrijf is. Het Japanse bedrijf is een van de grootste van de wereld op het gebied van gereedschap. Daaruit blijkt wel dat Makita garant staat voor kwaliteit. Wie een Makita vlakschuurmachine aanschaft, heeft gegarandeerd een goede machine in huis. Het bedrijf zelf bestaat al ruim 100 jaar. In dit tijdsbestek heeft het weten uit te groeien tot een hoofdrolspeler op het gebied van gereedschappen in de wereld.

Zoals al gezegd is, zijn de Makita vlakschuurmachines van hoge kwaliteit. Dat blijkt wel uit het feit dat ze over de hele wereld worden verkocht. Ook in Nederland is het mogelijk om bij bijna alle doe-het-zelf zaken een Makita schuurmachine te kopen. Wellicht zou je graag willen weten welke soorten vlakschuurmachines er zijn.

Makita vlakschuurmachines vergelijken?

Voor die mensen zetten we de beste Makita vlakschuurmachines op een rij. Dat gaat in dit geval om de modellen BO4565K, BO3711, BO3711X, BO4555K en de BO3700.

BO4565K

Een van de populairste vlakschuurmachines van Makita is zonder twijfel de BO4565K. Wat mensen vooral prettig vinden aan deze schuurmachine, is dat het een 3-in-1 vlakschuurmachine is. De naam zegt het al, hij is op drie verschillende manieren te gebruiken. Het apparaat kan namelijk onder, boven en tussen bepaalde oppervlakten schuren. Verder is het ook een apparaat dat heel makkelijk te gebruiken is. De producenten van de BO4565K hebben ervoor gezorgd dat de schuurmachine minder trilt dan eerdere versies van dit apparaat. Daarbij is het wel de bedoeling dat je een stofzuiger gebruikt om stof op te vangen. In combinatie met een stofzuiger werkt deze machine stofvrij.

Ook is er gedacht aan de duurzaamheid van het product. Door de schuurzool te versterken, hebben de makers van de schuurmachine ervoor gezorgd dat het een duurzamer product is geworden dat langer meegaat. En dat is uiteraard positief voor iedereen die deze Maktia schuurmachine koopt. De diameter van de excentrische beweging van de schuurmachine is 1,5 mm. Hierdoor kun je goed de moeilijke plekken van een oppervlakte schuren.

BO3711

Ook de BO3711 vlakschuurmachine van Makita is erg in trek bij doe-het-zelvers. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken. Wellicht de grootste reden is het feit dat je de hoogte van het toerental kunt instellen. Doordat deze variabel is, kun je de schuurmachine voor meerdere soorten klussen gebruiken. Deze vlakschuurmachine is dus erg veelzijdig. Wat mensen ook prettig vinden aan dit apparaat, is het lage gewicht. Door het lichte gewicht van de schuurmachine, is het erg makkelijk te gebruiken. Daar komt bij dat het hierdoor ook gemakkelijk mogelijk is om verticaal te schuren.

Deze vlakschuurmachines heeft een excentrische beweging van 2 mm. Deze is dus iets groter dan die van de BO4565K. Toch kun je ook de BO3711 gebruiken voor de fijnste klussen. De uitslaande beweging is namelijk heel klein. Het is simpelweg het apparaat zelf dat groter is. Verder is het erg gemakkelijk om het schuurpapier te verwisselen. Door middel van klemmen kun je het eenvoudig losmaken en weer bevestigen. Wel moet je zelf een stofzuiger gebruiken om het stof op te vangen. Er is geen ingebouwd system dat het kan opvangen.

BO3711X

Wat natuurlijk direct opvalt is de naam van dit type vlakschuurmachine van Makita. Die is namelijk bijna gelijk aan de vorige besproken schuurmachine. Allen de letter X is toegevoegd aan de naam. Het zal je dan ook niet verbazen dat de schuurmachines vrijwel identiek zijn. Qua afmetingen zijn ze exact hetzelfde. Dat geldt ook voor de excentrische beweging van de schuurmachines. De voor-en nadelen zijn exact hetzelfde.

Het enige verschil is dat de BO3711X de nieuwere versie is. Je zou kunnen zeggen dat het de verbeterde versie is van de BO3711. Kleine problemen zijn van het oude model verholpen in het nieuwe model. Hij is hierdoor wel iets duurder maar wat ons betreft is de B03711X zijn prijs meer dan waard.

BO4555K

Voor extra controle op het werkvlak moet je zonder twijfel de BO4565K kiezen. Deze vlakschuurmachine is zo gebruiksvriendelijk vormgegeven dat hij voor iedere hobbyklusser makkelijk te gebruiken is. Zo is er gezorgd voor een lage trillingsfrequentie. Ook is er gekozen voor een zo licht mogelijk apparaat. Verder is er geen speciaal stofafzuigsysteem aanwezig, maar kun je stofvrij werken met gebruik van een stofzuiger. Ook is er om de schakelaar van het apparaat een bescherming aangebracht. Zo kan er geen stof naar binnen dringen. Al met al kun je dus wel stellen dat het een hele gebruiksvriendelijke schuurmachine is.

Ook is gedacht om de duurzaamheid van het apparaat. Er zijn namelijk extra steunen bij de schuurzool aangebracht waardoor hij minder snel slijt. Wat daar verder aan bijdraagt is een krachtige motor. De BO4555K heeft en krachtigere motor dan de voorgangers. Hierdoor gaat het apparaat simpelweg langer mee.

BO3700

De BO3700 is een apparaat dat wat minder populair is en dus minder wordt gebruikt. Wel is het op zichzelf een degelijke schuurmachine, die erg gemakkelijk is in het gebruik. Met een lage frequentie wat betreft trillingen en hoge duurzaamheid is dit een populaire machine. De grote kritiek is echter de uitrusting van de vlakschuurmachine. Deze is onvoldoende als je het vergelijkt met andere schuurmachines van Makita. Daarom wordt deze schuurmachine tegenwoordig een stuk minder verkocht. Maar voor iemand die niet veel eisen stelt aan de vlakschuurmachine is dit nog steeds een prima optie. Alles bij elkaar zijn er genoeg mogelijkheden als je op zoek bent naar een goede vlakschuurmachine van Makita.

Wil je een Makita vlakschuurmachine kopen, maar heb je nog vragen? laat dan gerust hieronder een reactie achter. Wij van Schuurmachineskopen.nl helpen je graag verder.

Deze pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *