Schuurcapaciteit Powerplus POW4060

Powerplus POW4060De Powerplus POW4060 is een excentrische schuurmachine, welke geschikt is voor het schuren van grote en tevens ronde oppervlakken. Een Powerplus schuurmachine staat bekend om zijn wat lagere kwaliteit, waardoor deze zeer voordelig kan worden aangeboden. Zo betaal je voor de POW4060 van Powerplus ongeveer 40 euro. Wanneer er aanbiedingen zijn kan de prijs nog verder dalen tot wel 30 euro, wat ontzettend laag is voor een excenterschuurmachine.

De reden waarom wij een review schrijven over de Powerplus POW4060 is vanwege de scherpe prijs en de vele mogelijkheden. Kortom een geschikte machine voor de beginnende klusser. In deze review gaan we met name in op de eigenschappen en gebruikersrecensies, zodat je een beter beeld krijgt van de POW4060. Meteen naar de bestelpagina? Gebruik dan onderstaande button.

Voordeligste Powerplus POW4060 bestellen?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Eigenschappen Powerplus POW4060

Nu ben je al wel iets meer te weten gekomen, maar wat specifiekere informatie is natuurlijk niet verkeerd. Daarom zullen we de belangrijkste eigenschappen van de POW4060 excenterschuurmachine beschrijven. Bij de ingewikkelde eigenschappen zijn de getallen vereenvoudigd, zodat deze ook duidelijk zullen zijn. Hierdoor zal je niet voor verassingen komen te staan na de aankoop. In dit geval worden de volgende eigenschappen beschreven: stroomvoorziening, schuurcapaciteit en functionaliteiten.

Stroomvoorziening

De Powerplus POW4060 is een elektrische excenterschuurmachine, welke wordt aangedreven door 230V netspanning. 230V is het normale lichtnet, wat betekent dat je gewoon het stopcontact kunt gebruiken. Het bereik van deze schuurmachine wordt wel beperkt door zijn 2 meter aan snoerlengte. Hiervoor zou een verlengkabel de oplossing kunnen zijn! Daarnaast heeft deze machine een vermogen van 480 Watt. Dit is te omschrijven als de weerstand die de machine kan verwerken.

Schuurcapaciteit

Schuurcapaciteit Powerplus POW4060Een excenterschuurmachine heeft een ronde schuurzool, waarover de POW4060 van Powerplus dan ook beschikt. Deze schuurzool heeft een diameter van 125 mm. Wil je weten hoe het schuurpapier op de schuurzool wordt bevestigd? Nou, de schuurschijven zoals ze worden genoemd worden bevestigd met behulp van klittenband. Let op! Schuur nooit zonder schuurvel, want dan beschadig je de klittenbandbevestiging. Tenslotte kan de schuurzool 8000 tot wel 28000 rotaties per minuut maken. Het aantal rotaties kun jezelf bepalen door middel van de rotatieregelaar.

Functionaliteiten

FunctionaliteitenDeze machine heeft een aantal functionaliteiten die niet mogen ontbreken. Denk maar eens aan de toerenregeling. Dit geeft jou de mogelijkheid om de snelheid van de POW4060 te kunnen bepalen. Wil je met meer controle schuren, dan neem je een lage rotatiesnelheid. Bij een hoge snelheid heb je namelijk minder controle, maar neemt de productiviteit toe. Ook is er de mogelijkheid om een stofzak aan te sluiten en beschikt de machine over een ergonomisch handvat.

Recensies POW4060

De Powerplus POW4060 is voordelig en doet waarvoor deze is gemaakt, namelijk schuren! Toch weet je met alleen de eigenschappen nog niet alles. Vaak na de aankoop komt de aap pas uit de mouw. Iets wat wij van Schuurmachineskopen.nl daarom ook zeker willen voorkomen. De beste manier is om te kijken naar de gebruikersrecensies, welke horen bij de POW4060. In dit geval zijn de recensies onderverdeeld in voor- en nadelen.

Voordelen

 • Aan/uit knop is vast te zetten
 • Geschikt voor het schuren van grote oppervlakken
 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
 • Klittenbandbevestiging
 • Krachtige motor
 • Ligt goed in de hand
 • Schuurt snel
 • Sterke behuizing
 • Stevige verstelbare handgreep
 • Variabele snelheidsregeling

Nadelen

 • Aan/uit knop is klein
 • Geen opbergkoffer meegeleverd
 • Geen stofzuigeraansluiting
 • Klittenband hecht niet super goed
 • Korte levensduur
 • Lawaaiig
 • Maar √©√©n vel schuurpapier meegeleverd
 • Schuurschijven zijn prijzig
 • Stofopvang laat soms los
 • Veel trilling

Powerplus POW4060 kopen?

Momenteel is de POW4060 nog maar bij enkele winkels verkrijgbaar, waardoor de keuze niet heel groot is. Een alternatief is om deze machine tweedehands aan te schaffen. Wat betreft de prijs is deze aan de lage kant, gemiddeld ongeveer 30 tot 40 euro. Als je deze excenterschuurmachine nieuw koopt krijg je alleen een stofzak, één schuurvel en handleiding meegeleverd. Het aanschaffen van extra schuurvellen, als zowel een verlengkabel, is dus verstandig.

Deze machine heeft relatief weinig onderhoud nodig. Echter wordt het wel aangeraden om na gebruik de ventilatiesleuven schoon te blazen. Ook is het regelmatig schoonmaken van de behuizing, bijvoorbeeld met een zachte doek, verstandig. Daarnaast hanteert het merk Powerplus een garantietermijn van 2 jaar op hun machines.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *