Mouse schuurmachine

Mouse schuurmachineEen Mouse schuurmachine is eigenlijk een andere benaming voor delta schuurmachine. Vaak zijn dit kleine en compacte schuurmachines die op een accu werken. Daarnaast hebben deze schuurapparaten maar een beperkte hoeveelheid functies. Het enigste wat je met zo’n Mouse schuurmachine kunt is het verrichten van eenvoudige schuurklussen.

Er is een merk die de beste Mouse schuurmachine heeft ontwikkeld. We hebben het dan over de Black & Decker Mouse schuurmachine, welke in deze review uitgebreid zal worden beschreven. Hierbij kun je denken aan de eigenschappen, mogelijkheden en recensies van andere gebruikers. Meteen een Mouse schuurmachine kopen? Ga dan meteen door naar de vergelijking met behulp van onderstaande button.

Mouse schuurmachine bestellen?
Meer informatie

Mouse schuurmachine soorten

Er zijn een viertal Mouse schuurmachines van het merk Black & Decker te onderscheiden. Deze zullen hieronder kort worden beschreven. Zo bestaat er de Mouse KA161-Q en QS. De één heeft geen mogelijkheid tot stofafzuiging, maar de ander juist wel weer. Ook heb je nog twee wat grotere Black & Decker schuurmachines, welke tot de Mouse categorie worden gerekend. Eén met een vermogen van 55 Watt en de ander met 120 Watt. Daarnaast worden deze machines geleverd met een opzetstuk voor het schuren van lastige oppervlakken.

Mouse KA161-Q

Black & Decker Mouse KA161De Black & Decker KA161 Mouse schuurmachine is compact en geschikt voor de kleine klussen in en rondom het huis. Zo beschikt deze kleine schuurmachine over een vermogen van 55 Watt en een schuurcapaciteit van 11.000 toeren per minuut. Ook is langdurig schuren boven je hoofd of op een verticale wand gewoon mogelijk. Dit dankzij het lichte ontwerp, welke maar 0,94 kg weegt. Daarnaast werkt deze machine gewoon op 230 V en maakt dus niet gebruik van een accu. De kabellengte is ook verrassend lang! De schuurmachine beschikt namelijk over een kabel van wel 3 meter.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. We hadden het over compact toch? Nou, dat betekent dat de lengte en breedte van de schuurzool ook niet al te groot is. De zoollengte is namelijk 105 mm en de zoolbreedte ook 105 mm. Toch kun je met deze schuurmachine perfect in de kleine hoekjes schuren. Hierdoor is het een ideale machine voor de vrouwelijke klussers onder ons. Bijvoorbeeld als hobby machine voor het uitwerken van creatieve ideeën.

Je kunt ook kiezen voor de Mouse KA161BC-QS. Dit is bijna exact dezelfde machine, maar alleen beschikt dit schuurapparaat over een stofafzuiging (vandaar de ‘S’).

Mouse KA2000-QS

Mouse KA2000-QS detailschuurmachineDe Mouse KA2000-QS is een detailschuurmachine. Zoals al eerder werd aangegeven, hebben de wat grotere Mouse detailschuurmachines, net iets meer te bieden dan de compacte varianten. Zo beschikt de Mouse schuurmachine KA2000-QS over een schuurcapaciteit van 14.000 toeren per minuut. Wil je boven je hoofd schuren? Houd dan wel rekening met het gewicht van 1,5 kg. Ook is de snoerlengte een meter korter en moet je het dus doen met 2 meter kabellengte. Daarnaast ga je er met de zoollengte en -breedte ook niet echt op vooruit. Deze is namelijk 110 mm.

Kortom heeft de KA2000-QS detailschuurmachine van Black & Decker een hoger toerental en meer functionaliteiten. Het is maar net wat je nodig hebt. Eén ding is zeker, deze machine beschikt ook over de eigenschappen van een Mouse Schuurmachine. Meer weten? Bekijk dan het filmpje van ongeveer 3 minuten.

Wat zijn de recensies?

Er zijn een aantal recensies die we hebben verzameld als het om de Black & Decker Mouse schuurmachine gaat. Deze recensies hebben betrekking op de Mouse KA161-QS en KA2000-QS. Zo geven gebruikers aan dat deze schuurmachines handig in gebruik zijn en over een goede prijs- kwaliteitsverhouding beschikken. Ook is de handgreep ergonomisch en hebben deze machines een mooie uitstraling. De minpunten hebben met name betrekking op de schuurzool, welke aan de kleine kant is. Wil je toch sneller schuren? Dan raden wij een band- of vlakschuurmachine aan.

Voordelen

 • Geschikt voor het schuren van hoeken, randen en andere lastige oppervlakken
 • Klein van formaat
 • Extra opzetstuk voor nog preciezer schuren
 • Met één hand te bedienen
 • Snel schuurpapier verwisselen dankzij klittenbandbevestiging
 • Aan/uit knop van de KA2000-QS is vergrendelbaar
 • Het meeste schuurstof wordt opgevangen in de stofbox
 • Aansluiten van externe stofzuiger is mogelijk

Nadelen

 • Vanwege het vermogen van 55 Watt is de KA161-QS geen krachtige deltaschuurmachine
 • Bij de wat grotere schuurklussen zitten de machines al snel verstopt
 • Niet geschikt voor het schuren van grote oppervlakken

Mouse schuurmachine kopen?

In dit geval geven we informatie over het kopen van een Black & Decker Mouse KA161-QS of KA2000-QS (detailschuurmachine). Wanneer je de KA161-QS aanschaft bestaat het pakket, naast de machine zelf, uit de volgende accessoires: 3 stuks schuurpapier (K90, K120 en K180), 5 stuks detailschuurpapier (K120), een detailvinger opzetstuk (K120) en een handleiding. Daarnaast krijg je van het merk Black & Decker 2 jaar carry-in-garantie.

De Black & Decker Mouse schuurmachine KA2000-QS, welke over stofafzuiging beschikt, wordt geleverd met de volgende accessoires: stofbox, detailvinger opzetstuk, 3 stuks schuurgaas (K80, K120 en K180), 2 stuks schuurgaas voor het opzetstuk en een handleiding. Ook is er weer sprake van dezelfde garantie voorwaarden.

Detailvinger opzetstuk Mouse schuurmachineBeide machines beschikken over een klittenbandschuurzool, waardoor je het papier eenvoudig kunt verwisselen. Daarnaast zorgt de meegeleverde stofbox van de KA2000-QS ervoor dat het meeste schuurstof wordt opgevangen. Eenvoudig de moeilijk bereikbare plekken schuren? Dan is het verstandig om gebruik te maken van het detailvinger opzetstuk (zie afbeelding). Tenslotte is het belangrijk om te weten dat het schuurgaas 4 keer langer meegaat dan normaal schuurpapier.

Prijzen

In onderstaand overzicht zijn de gemiddelde prijzen van de eerder genoemde Mouse schuurmachines opgenomen. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat deze machines ongeveer kosten.

KA161-QS KA2000-QS
35 – 40 euro 45 – 65 euro

Is het mogelijk om een nog lagere prijs te krijgen? Ja, dan is het verstandig om de Mouse schuurmachine aanbiedingen in de gaten te houden. Daarnaast is vergelijken belangrijk, zodat je er achter komt wie de goedkoopste aanbieder is.

4/5 - (5 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *