Deur opknappen

Deur opknappenHebben sommige deuren van jouw woning door de jaren heen schade opgelopen? Dan kun je natuurlijk een dure klusjesman inhuren om ze weer op te knappen, maar in de meeste gevallen is dit zonde van je geld. Een deur opknappen is namelijk ook een klus die je prima zelf kunt uitvoeren. Je hoeft alleen maar te beschikken over een redelijk budget, een beetje tijd en de nodige gereedschappen. Wanneer hiervan sprake is kun je de klus gewoon zelf uitvoeren. Maar hoe ga je eigenlijk precies te werk bij het renoveren van deuren?

Schuurmachines voor deuren vergelijken?
Meer informatie

Benodigde gereedschappen

Voordat je gaat beginnen met het renoveren van een deur moet je natuurlijk eerst de beschikking hebben over de juiste gereedschappen. Maar welke gereedschappen gebruik je eigenlijk allemaal bij het opknappen van een deur? Je moet minimaal over een hamer en een schroevendraaier beschikken om de deur uit de scharnieren te halen. Daarnaast is het verstandig om over twee steuntjes te beschikken waarop je de deur kunt plaatsen en een schuurmachine voor het renoveren zelf.

Beginnen met schuren

Wanneer je de deur op de steuntjes hebt geplaatst, haal je de sloten uit de deur. Vervolgens kun je beginnen met schuren waarvoor je natuurlijk een schuurmachine gebruikt. Heb jezelf niet de beschikking over een schuurmachine? Leen deze dan van een bekende of via het internet. Daarnaast gebruik je de schuurmachine om de deur mooi glad te schuren. Het is van belang dat je geen hoekje vergeet en doorgaat totdat je de verf helemaal van de deur hebt geschuurd. Vergeet ook niet om met de schuurmachine over de zijkanten van de deur te gaan.

Schade herstellen

Een deur renoveren, omdat deze beschadigd is? Wanneer er kleine gaten in de deur zitten, zijn deze vaak eenvoudig op te vullen met behulp van een beetje plamuur. Zorg ervoor dat je het gat goed opvult, zodat je deze straks niet meer terug kunt zien wanneer de verf is aangebracht. Smeer er dan ook liever iets teveel plamuur op dan te weinig. Tevens is het belangrijk dat je de plamuur goed laat drogen. Is de deur nu niet egaal meer? Ga er dan nog eens overheen met de schuurmachine. Schuren zorgt er namelijk voor dat oneffenheden verdwijnen en de deur weer als nieuw oogt.

Afwerken

Heb je de deur helemaal gladgeschuurd? Dan kun je beginnen met afwerken, zoals bijvoorbeeld het verven van de deur. Wacht totdat de verf helemaal is opgedroogd. Dekt de verf niet goed? Verf de deur dan nogmaals. Wanneer de deur er netjes uitziet en volledig is opgedroogd, kun je de sloten weer terugplaatsen. Het is verstandig om de veiligheid van de sloten te controleren wanneer deze nu even niet in de deur zitten. Zijn ze misschien versleten of zijn er misschien sloten verkrijgbaar die voldoen aan de laatste veiligheidskeurmerken? Vraag eventueel een slotenmaker om advies. Heb je dit allemaal gedaan? Dan kun je de deur weer in de scharnieren plaatsen en zal deze er weer als nieuw uitzien.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *