Professionele breedbandschuurmachineEen oppervlak schuren met de hand is vermoeiend en gelukkig ook al lang verleden tijd. Tegenwoordig wordt hiervoor gebruik gemaakt van schuurmachines. Ben je een professionele klusser of een thuisklusser die slechts een keer per half jaar de gereedschapskist open trekt? Een schuurmachine is voor elke klusser handig om bij de hand te hebben. Echter verschillen de schuurmachines voor een professional aanzienlijk van een eenvoudige handschuurmachine. In deze blog worden drie verschillende soorten professionele schuurmachines uitgelicht.

Vergelijk 35 professionele schuurmachines
Meer informatie

Breedbandschuurmachine

De naam zegt het eigenlijk al. Een breedbandschuurmachine heeft een schuurband die over het algemeen breder is dan 400 millimeter. Deze machine wordt in de houtindustrie gebruikt voor het schuren van grote oppervlakken. Tegenwoordig worden de breedbandmachines ook gebruikt voor het bewerken van bijvoorbeeld kunststof, lak, rubber en plastic.

Ga je op zoek naar een breedbandschuurmachine, dan kun je natuurlijk kiezen uit diverse modellen en allerlei opties. Zo kun je kiezen uit het aantal motoren, breedte van de schuurband, soort aggregaat en/of deze geschikt is voor materialen als bijvoorbeeld kunststof.

Kantenschuurmachine

Niets is zo vervelend als dat je tijdens het schuren ergens net niet bij kunt. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij het schuren van kanten. Met een machine die speciaal is ontworpen voor het schuren van kanten kun je eenvoudig en op een nette manier ook slecht bereikbare oppervlakken behandelen.

Kantenschuurmachine huren of aanschaffen? Dan kun je ook weer verschillende keuzes maken, zoals de afmetingen van de schuurband, de mogelijkheid om de band en/of tafel te kantelen, het motorvermogen en de schuursnelheid.

Langebandschuurmachine

Ook de langebandschuurmachine is een uitstekende machine voor de professionele houtbewerker. De machine heeft een lange schuurband, waardoor je bijvoorbeeld lange planken eenvoudig kunt schuren. Een langebandschuurmachine is voornamelijk geschikt voor het schuren van hout.

Ook bij de langebandschuurmachine kun je uit diverse opties kiezen. Denk hierbij aan de lengte van de schuurmachine, de mogelijkheid om de tafel in hoogte te verstellen, de schuurbandsnelheid en het materiaal van het frame.

Met de genoemde schuurmachines kun je een klus net iets professioneler en vollediger afwerken. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar geeft jou als klusser ook meer plezier in het werk.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *