schuurmachine-action

Schuurmachine Action Je verwacht het niet, maar zelfs de Action heeft soms elektrisch gereedschap als schuurmachines. De producten van de Action worden vaak wel geassocieerd met een lage kwaliteit. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn, want de Action verkoopt ook gewoon kwalitatief goede merkproducten. Deze producten zijn vaak overgebleven of vrijgekomen bij een faillissement. Hetgeen wat de Action doet is het opkopen van al deze producten tegen een zeer lage prijs.

Het komt daarom ook weleens voor dat de Action schuurmachines in het assortiment heeft. Denk hierbij niet aan machines van merken als Bosch of Makita, maar aan de wat minder bekende merken. Door het afwisselende assortiment van de winkelketen is het lastig in te schatten wanneer er weer schuurapparaten worden aangeboden. Mocht je toch een voordelige schuurmachine willen bestellen? Gaan dan meteen door naar de vergelijking.

Voordelige schuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Merken Action schuurmachines

Om inzicht te krijgen in de toekomst is het belangrijk om naar het verleden te kijken. Daarom hebben wij voor jou alle schuurmachines op een rijtje gezet die Action in het verleden heeft verkocht. Het zal je meteen opvallen dat dit geen kwalitatief hoogstaande schuurmachines zijn. Wel zijn deze machines uitermate geschikt voor de eenvoudige huis en tuin klussen. Wat ook opvalt is dat het altijd delta schuurmachines zijn die worden aangeboden.

Powerplus

Powerplus schuurmachine van ActionPowerplus is een bekend merk als het om voordelig gereedschap gaat. Het is dan ook niet heel erg verrassend dat juist Powerplus in de schappen van de Action terecht is gekomen. De Powerplus schuurmachine die in het verleden bij de Action is verkocht, is de POW4005. Een eenvoudige delta schuurmachine met onderdelen, zoals: stofzak, aan/uit knop en klittenbandbevestiging voor het schuurpapier. Deze machine kon je voor maar liefs 13,95 euro kopen!

Wat zeggen andere consumenten eigenlijk over deze schuurmachine van de Action? Hieronder een korte review:

Voordelen

 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
 • Klittenbandbevestiging voor het schuurpapier
 • Eenvoudig met Ă©Ă©n hand te bedienen
 • Met stofafzuiging en stofbox
 • 2 jaar garantie

Nadelen

 • Machine trilt veel tijdens het schuren
 • Korte levensduur
 • Niet draadloos

Werckmann

Werckmann schuurapparaat ActionWerckmann is een Europees bedrijf welke verrassend veel bouwgereedschap levert. Eigenlijk al het klusgereedschap van Action is van het merk Werckmann. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inbussleutels, schroevendraaiers, werkhandschoenen en natuurlijk de schuurapparaten. Het komt inderdaad niet vaak voor, maar als het voorkomt dan is de schuurmachine een Werckmann PSM6031 WDS-180 deltaschuurmachine. Over deze schuurmachine valt eigenlijk vrij weinig te zeggen. Het enigste wat we weten is dat deze een aan/uit knop heeft op de voorkant van de handpalm, klittenbandbevestiging voor het schuurpapier en een aansluiting voor de stofafzuiging. Deze machine is al verkrijgbaar voor maar 10,75 euro!

Einhell

Multifunctionele tool EinhellAls laatste de Einhell schuurmachines die bij Action werden verkocht. Dit is geen normale delta schuurmachine, maar eerder een multifunctionele. Deze machine is namelijk zowel te gebruiken voor het zagen als schuren van hout. Deze Einhell schuurmachine kostte 29,95 euro, toen deze werd aangeboden bij de Action. De reden van de wat hogere prijs is de grote hoeveelheid functies, maar ook het merk Einhell welke over het algemeen prijziger is dan merken als Werckmann of Powerplus.

Conclusie

Het werd misschien al wel duidelijk dat de Action geen elektrische gereedschappen levert van een extreem hoge kwaliteit. Ben je wel op zoek naar een kwalitatief goede schuurmachine? Dan ben je bij de Action jammer genoeg aan het verkeerde adres. Voor eenvoudige klussen zijn de schuurmachines van de Action vaak wel gewoon geschikt.

Weet je nog een schuurmachine die niet in deze review is opgenomen, maar wel in het verleden (of nu) bij de Action is verkocht? Laat het ons dan weten in een reactie.

3/5 - (24 stemmen)

11 gedachten over “Schuurmachine Action review

 1. Hallo,

  Ik zou graag nog wat schuurpapier bij jullie willen bestellen voor de Werckmann WDS 180 Art . PSM 6031 of eventueel winkels waar ik dit papier kan kopen. Ik Ben voor de rest zeer tevreden over de artikelen en gereedschap wat ik bij jullie heb gekocht, alleen ben ik nu wel door mijn schuurpapier heen. Dit papier is ontzettend handig, omdat door de gaatjes ook het fijnstof wordt afgevoerd.

  Ik hoop wat van jullie te horen.

  Met vriendelijke groet,

  F.v.d. Blom

  1. Hallo,

   Het is lastig om schuurpapier te vinden die precies aansluit op die van de Werckmann WDS 180. Wel kan ik je aanraden om eens op deze website te kijken voor delta schuurpapier. De Metabo schuurpapierset FMS K40, K80, K120, K180, K240 (10x) is waarschijnlijk de beste uitkomst (ook te vinden op de eerder genoemde website). Controleer ook even de maten van je schuurzool en die van het delta schuurpapier. Komt dit overeen? Dan komt het meestal wel goed, maar het kan zijn dat de afzuiggaten in het schuurpapier niet helemaal op de juiste plek zitten.

   Hopende je hiermee voldoende te hebben geĂŻnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

 2. Hallo,

  Ik heb paar weken terug een VAR10044/17 PALM SANDER gekocht van VARO bij de Action voor 17 euro.

  Eigenschappen

   220W 230V – 50Hz
   13000 trillingen per minuut
   Deltaschuurzool

  Voordelen

   Klittenband bevestiging
   Schuurzool met stofafzuigingsgaten
   Stofbak
   Afgesloten aan- en uitknoppen
   Fijne handpalmgrip
   Niet super zwaar
   Led verlichting voor beter zicht

  Nadelen

   Schuimrand schuurzool laat al beschadigingen zien

   Hieronder een foto!

   VAR 10044/17

  1. Hallo Dennis,

   Super bedankt voor de uitgebreide recensie over deze schuurmachine!

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

 3. Ik heb zelf ook delta schuurpapier gehaald bij de action met 10 vellen. Betaalde nog geen 2 euro. Was niet super goed, maar voor die prijs deed het zn werk. Jammer genoeg niet super veel vellen korrel 80 die juist het handigst zijn. Zie afbeelding

  Delta schuurpapier Action merk Spectrum 10 vellen

  1. Bedankt Maurice! Het schuurpapier zal inderdaad niet van het allerhoogste kwaliteit zijn. Bijvoorbeeld het merk Metabo levert ook delta schuurpapier korrel 80 met 10 vellen, maar hier betaal je dan al snel 8 euro voor. Dus dat laat goed zien waar de kwaliteit hem in zit.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

 4. Ik heb de powerplus en die doet echt niets. Ik kwam toen (7 jaar geleden) nog niet vaak bij Action en heb het ding op mp gekocht voor €25. Flink opgelicht dus. Met reuma is het ding al helemaal niet vast te houden. Welke machine en papier zijn wel goed (en betaalbaar voor een smalle beurs)? Heb namelijk een hele trap te doen met allerlei lagen lijm en lak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *