Voor elke klus een schuurmachine

Voor elke klus een schuurmachineAls je een oppervlak wilt bewerken is het verstandig om het van tevoren glad te maken. Bijvoorbeeld als je wilt gaan verven. De verflaag zal namelijk beter hechten wanneer het oppervlak vrij is van oude verfresten, lak of roest. Je kunt dit uiteraard met handschuurpapier doen, maar dit is vaak een tijdrovend karwei. Zeker als het te schuren oppervlak vrij groot is dan wil je natuurlijk niet dagenlang bezig zijn met schuurpapier. Het is dan veel handiger, sneller en efficiënter om gebruik te maken van een schuurmachine. Je zult merken dat het resultaat veel mooier wordt dan wanneer je handschuurpapier gebruikt.

Diverse schuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Vijf meest gebruikte schuurmachines

Bij de bouwmarkt kun je schuurmachines kopen in alle vormen en maten. Ze hebben allemaal weer andere eigenschappen wat ze geschikt maakt voor specifieke klussen. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om de eigenschappen van de meeste schuurmachines te weten. Daarom hieronder een beschrijving van de vijf meest gebruikte schuurmachines en waarvoor je deze het beste kunt gebruiken:

  • Excentrische schuurmachine
  • Bandschuurmachine
  • Delta schuurmachine
  • Vlakschuurmachine
  • Stripschuurmachine

Excentrische schuurmachine

Excentrische schuurmachines zijn bijzonder geschikt voor het schuren en polijsten van rond aflopende oppervlakken. Dit type apparaat kun je herkennen aan de ronde schuurzool. Dus wil je een oppervlak schuren welke rond afloopt dan is de excenterschuurmachine het meest geschikt. Voor hoeken en randen is deze machine echter minder geschikt.

Bandschuurmachine

Als je grote oppervlakken moet schuren heb je natuurlijk een machine nodig waarmee je dit niet alleen grondig maar ook nog eens snel kunt doen. Een bandschuurmachine is dan precies wat je nodig hebt. Ook oppervlakken met een zeer grove ondergrond zijn een fluitje van een cent met behulp van dit schuurapparaat.

Delta schuurmachine

Voor alle kleine hoekjes en randjes heb je een schuurmachine nodig waarmee je heel precies kunt werken. Een delta schuurmachine is dan perfect. Het formaat is klein en handzaam en heeft de vorm van een driehoek. Zo kun je makkelijk overal bij.

Vlakschuurmachine

De vlakschuurmachine is een veelzijdig apparaat. Je kunt vlakke oppervlakken schuren maar ook hoeken en randen zijn geen enkel probleem voor deze schuurmachine. Zo lang de hoeken en randen maar niet scherper zijn dan 90 graden. Daarnaast is de vlakschuurmachine, dankzij zijn veelzijdige werking, voor heel veel soorten schuurklussen een handig hulpmiddel.

Stripschuurmachine

Een stripschuurmachine is uitermate geschikt voor het schuren van zeer moeilijk bereikbare plekken. Dankzij de zeer dunne schuurband kun je namelijk eenvoudig bij het te schuren oppervlak komen. Het nadeel is wel dat deze machine, vanwege zijn dunne schuurband, niet bepaald handig is voor het schuren van grote oppervlakken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *