Oude deur

Oude deurZijn uw deuren aan enig onderhoud toe? U kunt ervoor kiezen om hier een klusjesman voor in te schakelen, maar veel werkzaamheden zijn ook prima zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het schuren van uw deuren, de kozijnen, enzovoorts. Wanneer u de deuren en kozijnen geschuurd heeft, kunt u deze verven en opnieuw lakken. Uw deuren zullen weer als vanouds ogen!

Naast het onderhoud aan de deuren en kozijnen zelf, is het minstens net zo belangrijk om onderhoud aan uw sloten uit te laten voeren. Zo voorkomt u dat het voor inbrekers mogelijk wordt om uw woning binnen te dringen. Zeker in oudere woningen worden veelal tweepuntsloten gebruikt, terwijl de moderne driepuntsloten veel veiliger zijn. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen.

Schuurmachines voor deuren vergelijken?
Meer informatie

Deuren zelf schuren

Om uw deuren en kozijnen goed te kunnen schuren, is het verstandig om een goede schuurmachine aan te schaffen. Er zijn verschillende webwinkels welke schuurmachines verkopen. Denk hierbij maar eens aan de schuurmachine webwinkel van Coolblue. Door uw schuurmachine online te bestellen, wordt deze vaak al binnen enkele werkdagen bij u thuis afgeleverd. Zo hoeft u hier de deur niet meer voor uit en kunt u direct aan de slag met het onderhouden van uw deuren en kozijnen.

In sommige gevallen kiezen consumenten ervoor om de deur met een stukje schuurpapier te schuren. Dit is arbeidsintensiever, kost meer tijd en levert daarbij vaak een minder mooi resultaat op.

Tip: vindt u de aanschaf van een nieuwe schuurmachine te duur? Dan kunt u ook een schuurmachine huren voor één of twee dagen!

Deuren verven en lakken

Door uw deur uit het kozijn te halen kunt u deze nog eenvoudiger schuren. Ook is het aan te raden om vervolgens direct te gaan verven of lakken. U kunt de deur op een werkbank of gewoon op de grond leggen, zodat u deze met een kwast of roller van een nieuwe laag verf en lak kunt voorzien. In sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn om de deur twee keer te verven, voordat de verflaag dekkend is. Het zou zonde zijn als u de oude kleur verf door de nieuwe kleur heen ziet.

Het sluitwerk vernieuwen of onderhouden?

Voor het vernieuwen of onderhouden van het sluitwerk in uw deuren is het raadzaam om een slotenmaker in te schakelen. Sloten zijn zeer complexe systemen door het grote aantal onderdelen, waardoor u al snel schade aan een slot zult aanrichten. Om een dergelijke situatie te voorkomen kan een slotenmaker uitkomst bieden. Slotenmakers hebben doorgaans veel ervaring in het vervangen of onderhouden van sloten, waardoor de kans op beschadigingen zal afnemen. Tevens kan een slotenmaker u van advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft om uw woning beter te beveiligen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *