Flex schuurmachine

Flex schuurmachineVeel klussers, zowel hobbyisten als professionals, zijn wel bekend met Flex. Flex is namelijk een groot bedrijf dat al jarenlang bekend staat om zijn schuurmachines. Een Flex schuurmachine staat al sinds de opkomst van het bedrijf gelijk aan kwaliteit. Op deze pagina lees je alles over de schuurmachines van Flex, maar het bedrijf zelf zal wat extra aandacht krijgen. Want als je de geschiedenis van het bedrijf kent, weet je waarom Flex zo groot is geworden.

Zo begonnen de Flex schuurmachines

In 1922 werd de eerste elektrische schuurmachine bedacht en verkocht. In Stuttgart werd een handschuurmachine bedacht, die aangedreven werd door een elektromotor. Gelijk werd de naam van het bedrijf bepaald; Flex. Het bedrijf heette nog niet Flex, maar alle elektrische schuurmachines van dit bedrijf wel. Tegenwoordig is het woord zo in het Duitse vocabulaire opgenomen dat je gaat ‘flexen’ als je een elektrische schuurmachine gebruikt. In 1987 werd de bekende vorm van de elektrische schuurmachines door dit bedrijf bedacht. De ronde kop op de Flex schuurmachine zie je tegenwoordig overal.

In 1996 werd het bedrijf Flex genoemd. In de jaren die volgden werden steeds meer nieuwe typen elektrische schuurmachines gelanceerd door Flex. Hieronder kun je de meest populaire vormen vinden.

Voorbeelden van de Flex schuurmachines

Er zijn verschillende type schuurmachines te vinden die elektrisch zijn. Het instapmodel is een zogenaamde handpalmschuurder. Dit is de kleinste schuurmachine die je kunt kopen. Ook Flex heeft een aantal modellen in deze categorie vallen. Deze kosten ongeveer 100 euro. Een wandschuurmachine is iets groter. Deze flex wandschuurmachines moet je vaak met 2 handen vasthouden, omdat ze anders te groot zijn om te gebruiken. Dat zou de veiligheid moeten vergroten.

De Flex giraffe schuurmachine is weer wat anders, dat is een zogenaamde plafondschuurder. Deze moet je gebruiken met een soort verlengstuk, zodat je makkelijker bij het plafond kunt. Vandaar de naam giraffe. De lange steel van de machine wordt vergeleken met de nek van een giraffe.

Het laatste type schuurmachine dat we willen noemen is de zogenaamde lineaire schuurmachine. Deze schuurmachine is klein, misschien zelfs nog wel een tikkeltje kleiner dan de palmschuurmachine. De lineaire schuurmachine is perfect voor het verwijderen van bijvoorbeeld lijmresten. Door zijn kleine en rechte formaat kan hij in de moeilijkste hoekjes komen. Erg handig als je bijvoorbeeld behang aan het verwijderen bent.

Kortom, er zijn heel veel verschillende Flex schuurmachines te vinden. Elke situatie heeft een andere schuurmachine nodig, en daarom is er ook zoveel te kiezen. Je kunt je altijd laten adviseren in een speciaalzaak.

Andere Flex producten

Naast de bekende schuurmachines van Flex zijn er ook nog losse onderdelen bij Flex te kopen. Zo kun je natuurlijk niet schuren zonder schuurpapier. Flex verkoopt speciaal schuurpapier voor al zijn machines. Sommige muren of andere materialen hebben andere typen schuurpapier nodig. Zo kan bepaald schuurpapier zorgen voor ernstige beschadigingen als het gebruikt wordt op een verkeerde ondergrond. Doe dus genoeg onderzoek naar wat voor materialen je moet gebruiken voordat je daadwerkelijk begint met schuren!

Als je bepaalde onderdelen wilt polijsten, kun je ook een Flex product kopen. Zo kun je met de Satineermachines van Flex buizen en andere gladde oppervlakken polijsten, zodat ze nog gladder worden. Een perfect glimmend geheel, daar zijn deze apparaten voor gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *