Flex schuurmachine

Flex schuurmachineEen Flex schuurmachine staat al sinds de opkomst van het bedrijf Flex gelijk aan kwaliteit. Veel klussers, hobbyisten als professionals zijn bekend met het merk Flex. Het is namelijk een groot bedrijf dat al jarenlang bekend staat om zijn Flex schuurmachines. Op deze pagina lees je alles over de schuurmachines van Flex, maar ook zal het bedrijf zelf kort worden beschreven. Want als je de geschiedenis van dit bedrijf kent, weet je ook meteen waarom de Flex schuurmachine zo populair is.

Naast het ontstaan van de Flex schuurmachines geven we ook informatie over de verschillende producten, waaruit het assortiment bestaat. Daarnaast geven we advies over het kopen of huren van een Flex schuurmachine, met daarbij de prijzen. Zo weet je precies of deze machine aan je verwachtingen voldoet en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de aankoop.

Flex schuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Hoe zijn de Flex schuurmachines ontstaan?

In 1922 werd de eerste elektrische schuurmachine bedacht en verkocht. In Stuttgart werd een handschuurmachine bedacht, die aangedreven werd door een elektromotor. Gelijk werd de naam van het bedrijf bepaald; Flex. Het bedrijf heette nog niet Flex, maar alle elektrische schuurmachines van dit bedrijf wel.

Tegenwoordig is dit woord volledig opgenomen in de Duitse vocabulaire dat je gaat ‘flexen’ als je gebruik maakt van een elektrische schuurmachine. In 1987 werd de bekende vorm, van deze elektrische schuurmachine, bedacht. De ronde kop op de Flex schuurmachine zie je tegenwoordig overal terug.

In 1996 kreeg het bedrijf de benaming Flex. In de jaren daarna werden er steeds meer nieuwe Flex schuurapparaten ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze producten worden in het volgende hoofdstuk kort beschreven.

Voorbeelden van de Flex schuurmachines

Er zijn verschillende type schuurmachines te vinden die elektrisch zijn. Het instapmodel is een zogenaamde handpalmschuurder. Dit is de kleinste schuurmachine die je kunt kopen. Ook Flex heeft een aantal modellen in deze categorie. Deze kosten ongeveer 100 euro. Een wandschuurmachine is iets groter. Deze Flex wandschuurmachines moet je vaak met 2 handen vasthouden, omdat ze anders te groot zijn om te gebruiken. Hierdoor neemt tevens ook de veiligheid tijdens het schuren toe.

De Flex Giraffe schuurmachine is weer een andere soort, dit is een zogenaamde langnek schuurmachine. Deze moet je gebruiken met een soort verlengstuk, zodat je eenvoudiger bij het plafond kunt. Vandaar de naam giraffe. De lange steel van deze machine wordt namelijk vergeleken met de nek van een giraffe.

Het laatste type schuurmachine dat we willen benoemen is de zogenaamde lineaire schuurmachine. Deze schuurmachine is klein, misschien zelfs nog wel een tikkeltje kleiner dan de palmschuurmachine. De lineaire schuurmachine is perfect voor het verwijderen van bijvoorbeeld lijmresten. Door zijn kleine en rechte formaat kan hij in de moeilijkste hoekjes komen. Erg handig als je bijvoorbeeld behang wilt verwijderen.

Kortom, er zijn heel veel verschillende soorten Flex schuurmachines te verkrijgen. Daarnaast heeft elke situatie een andere schuurmachine nodig, en daarom is de keuze ook zo groot. Laat je daarom ook zeker adviseren tijdens de aankoop van een Flex schuurmachine.

Meer weten over de Flex Giraffe wand- en plafondschuurmachine? Bekijk dan het 2 minuten durende filmpje, waarin precies wordt weergegeven hoe deze machine werkt.Andere Flex producten

Naast de bekende schuurmachines van Flex zijn er ook nog losse onderdelen bij dit bedrijf te koop. Zo kun je natuurlijk niet schuren zonder schuurpapier. Flex verkoopt speciaal schuurpapier voor al haar machines. Sommige muren of andere materialen hebben ook andere typen schuurpapier nodig. Dit omdat het gebruik van bepaald schuurpapier op een verkeerde ondergrond beschadigingen kan veroorzaken. Doe dus genoeg onderzoek naar wat voor materialen je moet gebruiken, voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met schuren!

Als je bepaalde onderdelen wilt polijsten, kun je ook de producten van Flex gebruiken. Zo kun je met de satineermachines van Flex buizen en andere gladde oppervlakken polijsten, zodat deze nog gladder worden. Het creëren van een perfect glimmend geheel, daar zijn deze apparaten voor bedoeld.

Flex schuurmachine kopen of huren?

Zoals al duidelijk werd zijn met name de wand- en plafondschuurmachines van dit merk erg populair. Wanneer je deze wilt kopen betaal je een bedrag tussen de 500 en 1200 euro. In dit geval is de prijs afhankelijk van het aantal meegeleverde accessoires. Over het algemeen bestaat het pakket uit een schuurmachine met daarbij een opbergtas of -koffer. In sommige gevallen wordt er ook een bouwstofzuiger, voor externe stofafzuiging, en schuurschijven meegeleverd.

Een Flex schuurmachine kun je ook tweedehands kopen bij bijvoorbeeld een website als Marktplaats. Hier worden namelijk diverse machines van dit merk aangeboden. Ben je van plan om een Flex schuurmachine, maar voor één schuurklus te gebruiken? Dan is huren een goede optie. Zo betaal je voor de Flex Giraffe schuurmachine ongeveer 35 euro per dag en 85 euro per week. In dit geval beschik je dan over een professionele Flex langnek schuurmachine.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *