Hard hout voor deuren

Hard hout voor deurenFrequente gebruikers van een schuurmachine weten dat iedere houtsoort een andere hardheid heeft. Deze hardheid bepaalt de sterkte van het hout. Het is vaak de reden om een bepaalde houtsoort boven een andere te kiezen. Het uiterlijk van het hout speelt natuurlijk ook mee. Per soort verschilt bijvoorbeeld ook de nerfstructuur en kleur. Bij sommige toepassingen is de hardheid van het materiaal echter belangrijker dan het uiterlijk.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een houtsoort moet kiezen voor de deuren en ramen van je woning. Het sterkste hout zal in dat geval namelijk voor de beste beveiliging van je woning zorgen. Een goed slot op de deur of raam heeft immers weinig nut als het hout niet voldoende sterkte heeft.

Houtsoorten voor deuren en ramen

Houtsoorten worden in vijf categorie√ęn opgedeeld die de hardheid aangeven. Het hout uit categorie 1 is het hardste. Deze zal dan ook de beste beveiliging bieden als de houtsoort voor de vervaardiging van een deur wordt gemaakt. Bovendien zijn de sterkste soorten hout ook een duurzame keuze. Door de hoge hardheid is het hout beter bestand tegen weersomstandigheden en hoeft het minder vaak onderhouden te worden.

Een nadeel is dan wel weer dat de sterkste houtsoorten ook vaak wat duurder zijn. De meeste mensen kiezen daarom voor het sterkste hout voor een buitendeur en een mindere kwaliteit voor de binnendeuren. De buitendeur moet immers bestand zijn tegen inbraakpogingen.

Een houtsoort uit de eerste categorie is Afzelia. Het is een zeer duurzame houtsoort die bestand is tegen schimmelvorming en het meeste ongedierte. De houtsoort Meranti wordt het meest gebruikt. De hardheid van dit hout kan vari√ęren van categorie twee tot en met vijf. Het is dus belangrijk om goed op de sterkte van dit hout te letten voordat je het kiest voor de buitendeur van je woning.

Hard hout in combinatie met de beste sloten

Een harde houtsoort voor de voordeur zorgt ervoor dat inbrekers deze minder snel kunnen forceren. De beste beveiliging krijg je, volgens de slotenmaker, door een combinatie van hard hout en de beste sloten. Eigenlijk gaat het om zowel het hang- en sluitwerk dat van de beste kwaliteit moet zijn. Een slotenmaker kan je hierover adviseren.

Een goed teken is wanneer de slotenmaker gebruikmaakt van sloten met een SKG keurmerk. Met deze sloten weet je namelijk zeker dat je de beste kwaliteit kunt verwachten. Het keurmerk kent één tot drie sterren toe aan sloten. Het hang- en sluitwerk dat het beste tegen inbraakpogingen beschermd, zijn de modellen die drie sterren toegekend hebben gekregen.

Bron: slotenmakershouten.nl

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *