Tuinpoorten schuren

Tuinpoorten schurenVeel mensen maken gebruik van een schutting om het terras en de tuin achter hun woning te kunnen scheiden van de oprit. In deze schutting zit vaak een tuinpoort, die de ingang vormt van de tuin achter de woning. Om de uitstraling van je woning niet te verzwakken, is het belangrijk dat de schutting en tuinpoort er netjes en verzorgd uitzien. Een renovatie van de tuinpoort kan bijdragen aan een nettere uitstraling van je woning! Het renoveren van de tuinpoort hoeft niet ingewikkeld te zijn, mits je gebruik maakt van het juiste gereedschap. In deze blog geven we hierover meer informatie.

Schuurmachines voor tuinpoorten vergelijken?
Meer informatie

Tuinpoorten schuren en verven

Een van de mogelijkheden die je hebt bij het renoveren van tuinpoorten is het opnieuw schuren van het hout en het aanbrengen van een frisse verf- of laklaag. Hierbij is het aan te raden om gebruik te maken van een schuurmachine, omdat tuinpoorten en schuttingen vaak behoorlijk groot zijn. Het zou veel tijd kosten als je dit met de hand zou schuren. Door een schuurmachine te gebruiken kun je tevens schimmelplekken of kleine rottende plekjes in het hout wegschuren. Zo blijft het hout van de tuinpoort in een goede conditie!

Schuurmachines worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Kies voor de grote oppervlakken voor een schuurmachine met een rechthoekige zool. Dit werkt vaak het snelst en biedt het grootste schuuroppervlak. De hoekjes en klein ronde vormen zijn echter nauwelijks met een dergelijke schuurmachine te schuren. Voor deze plekken kun je beter voor een kleinere schuurmachine met een ronde of driehoekige schuurzool kiezen. Schuurmachines kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen.

Nieuwe sloten op de tuinpoort plaatsen

Naast de mogelijkheid om een tuinpoort opnieuw te schuren en verven, kun je de tuinpoort ook van nieuwe sloten voorzien. Je wilt de kans op een inbraak in huis immers zo klein mogelijk maken! Voor het beveiligen van tuinpoorten kun je het beste voor bijzetsloten kiezen, die onder meer als pensloten worden aangeboden. Bij deze pensloten wordt er een klein pennetje in een cilinder in het kozijn van de tuinpoort geschoven. Dit biedt meer weerstand aan inbrekers dan veel andere soorten sloten doen, waardoor een inbraak vertraagd wordt.

Veilige sloten installeren kan behoorlijk lastig zijn. Om schade aan de sloten of de kozijnen van je tuinpoort te voorkomen is het sterk aan te raden om hier een slotenmaker voor in te schakelen. Slotenmakers beschikken over voldoende ervaring en de juiste hulpmiddelen om de sloten voor je te installeren op de tuinpoort.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *