Schuurcapaciteit Bosch PSM 100 A

Bosch PSM 100 ADe Bosch PSM 100 A is een compacte en lichte delta schuurmachine. Hierdoor is deze machine geschikt voor de meeste schuurklussen in en rondom het huis. Daarnaast wordt de PSM 100 A, dankzij zijn hanteerbaarheid en lichte behuizing, met name aangeraden aan vrouwelijke klussers. Zo kun je makkelijk en snel met de Bosch PSM 100 A poppenkasten, plinten, hekken en tuinhuisjes schuren.

Wil je toch wat meer vermogen? Dan raden wij de Bosch PSM 160 A aan. Deze schuurmachine kan met zijn vermogen van 160 Watt net een wat hogere schuurcapaciteit produceren. Het voordeel van de Bosch PSM 100 A is wel dat deze al verkrijgbaar is voor een bedrag van 50 a 60 euro. Ideaal voor wanneer je toch kwalitatief wilt werken tegen weinig geld! In deze review geven we meer informatie over de mogelijkheden van de PSM 160 A en de ervaringen van andere gebruikers. Wil je meer weten over de voordeligste en beste aanbieder? Maak dan gebruik van onderstaande button.

Voordeligste Bosch PSM 100 A
Meer informatie

Inhoudsopgave

Mogelijkheden Bosch PSM 100 A

De Bosch PSM 100 A is een eenvoudige, maar toch degelijke delta schuurmachine. Wel benadrukt het woord ‘eenvoudig’ al het één en ander. Zo kunnen wij je alvast vertellen dat deze machine niet beschikt over vele functionaliteiten. Dit komt omdat deze zo voordelig mogelijk wordt aangeboden en toch de gewenste functie heeft. Namelijk schuren! Hieronder hebben wij het één en ander qua eigenschappen beschreven over de Bosch PSM 100 A. Dit zijn eigenschappen, zoals schuurcapaciteit, functionaliteiten en vermogen. Om te beginnen met het vermogen van dit schuurapparaat.

Wat is het vermogen?

De kracht van de machine, of beter gezegd het vermogen, is 100 Watt. Valt het je op dat in de productnaam ook weer het getal 100 terugkomt? Dit komt omdat Bosch bij de meeste producten al het vermogen verwerkt in de productnaam. Je kunt denken: “Maar dat vermogen is toch veel te laag?”. Wel te laag voor een bandschuurmachine, maar voor een delta schuurmachine volstaat dit prima. Daarnaast heeft dit lage vermogen nog een voordeel. Een laag vermogen betekent ook een kleinere motor en dus een lichte machine. De Bosch PSM 100 A weegt daarom maar 0,9 kg. Dit is met name handig wanneer je staand of boven je hoofd wilt schuren.

Eenvoudig en snel meer te weten komen over de Bosch PSM 100 A? Bekijk dan eens het filmpje (ongeveer 3 minuten).


Schuurcapaciteit

Schuurcapaciteit Bosch PSM 100 ADe machine is niet al te groot wat betekent dat je langer bezig bent dan wanneer je met een vlak-, excenter- of bandschuurmachine zou schuren. Het voordeel van de Bosch PSM 100 A is wel dat deze, dankzij zijn delta schuurzool, eenvoudig hoeken en randen kan bereiken. Denk bijvoorbeeld aan trappen of kozijnen. Natuurlijk wordt de schuurcapaciteit beïnvloed door meerdere factoren dan alleen de schuurzool. Een andere factor die ook niet mag worden vergeten is het aantal schuurbewegingen per minuut. De Bosch PSM 100 A kan namelijk 26.000 schuurbewegingen maken in één minuut. Dat is in ieder geval sneller, dan dat jij met de hand kan schuren 😉

Functionaliteiten

Functionaliteiten Bosch PSM 100 ADaar blijft het niet bij, want er zijn ook nog een aantal functionaliteiten. Zo heeft de Bosch PSM 100 A een stofbox waar je ook nog een externe stofzuiger op aan kunt sluiten. Een ander voordeel is dat deze machine valt onder de handpalm schuurapparaten. Wat werken met één hand dus mogelijk maakt! Verder beschikt die over een constante elektronica (jammer genoeg geen accu). Ook bestaat de schuurschijf uit twee delen. Dit betekent dat je het deltaschuurpapier 120 graden kunt draaien, waardoor deze optimaal wordt gebruikt. Kortom een machine die doet wat die moet doen.

Bosch PSM 100 A accessoires

Net als bij andere schuurmachines heeft ook de PSM 100 A een aantal accessoires. Te beginnen met het deltaschuurpapier. Dit schuurlinnen wordt standaard meegeleverd en heeft de volgende afmetingen: 102 x 102 x 62 mm. Daarnaast zorgt het micro-filtersysteem ervoor dat door middel van stofafzuiging het meeste schuurstof wordt opgevangen in een micro-stofbox. Deze stofbox moet om de zoveel tijd geleegd worden.

Wil je gebruik maken van externe stofafzuiging? Dan is het verstandig om een speciale adapter te bestellen. Deze wordt namelijk niet meegeleverd. Tevens beschikt de machine over een snoer van 2,5 meter, welke wordt aangesloten op het stopcontact (230V). Meer snoerlengte benodigd? Dan kan een haspel of verlengsnoer uitkomst bieden.

Recensies van gebruikers

PSM 100 A ervaringenNatuurlijk mogen de recensies en ervaringen van andere gebruikers niet ontbreken, want hoe denken zij over deze machine? Vaak kom je er na de aankoop achter dat er een aantal belangrijke dingen ontbreken. Dit had je vooraf kunnen weten als je de eigenschappen goed had doorgelezen. Toch kun je niet alles van te voren weten. Bijvoorbeeld onderdelen die snel stuk gaan, een slechte stofbox of dat de machine toch minder lekker in de hand ligt dan gedacht. Hieronder een voor- en nadelen overzicht die is samengesteld door gebruikers.

Voordelen

 • Aan/uit knop is vergrendelbaar
 • Genoeg vermogen
 • Goede stofafzuiging, micro-stoffiltersysteem
 • Klittenbandbevestiging
 • Koffer meegeleverd
 • Lichtgewicht goed hanteerbaar
 • Ligt goed in de hand
 • Met één hand te bedienen
 • Schuren van moeilijke oppervlakken en hoeken
 • Weinig geluidsoverlast

Nadelen

 • Beperkte capaciteit stofbox
 • Deksel stofbox moeilijk verwijderbaar
 • Geen adapter voor externe stofafzuiging meegeleverd
 • Met grote handen lastig hanteerbaar
 • Niet geschikt voor grote oppervlakken

De PSM 100 A van Bosch is zoals eerder beschreven niet prijzig. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 50 en 70 euro. Daarnaast krijg je het volgende meegeleverd wanneer je deze machine koopt: kunststof opbergkoffer, handleiding en 3 stuks deltaschuurpapier (K80, K120 en K160). Mocht er een onderdeel kapot gaan, dan is het belangrijk om te weten dat je 2 jaar carry-in-garantie hebt. Onderhoud de machine ook regelmatig, zodat deze goed blijft presteren.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *