Makita 9403

Makita 9403 bandschuurmachineDe Makita 9403 is de krachtigste bandschuurmachine in zijn segment. Het is dan ook gelijk de krachtigste schuurmachine, welke het merk Makita heeft ontworpen. Toch is dat niet de enigste reden waarom we gekozen hebben om een review te schrijven over de Makita 9403 bandschuurmachine.

Momenteel wordt deze Makita schuurmachine het meest aangeraden door andere gebruikers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Google Shop waar deze machine een top 1 positie heeft gekregen als het gaat om de meest positieve beoordeling! Daarnaast beschikt dit schuurapparaat over een extreem hoog vermogen en dus een hoge schuurcapaciteit.

In deze review vind je de nodige informatie over de Makita 9403 bandschuurmachine. Mocht je toch meteen naar de bestelpagina willen gaan? Dan kan dit met behulp van onderstaande button.

Voordeligste Makita 9403 bestellen?
Meer informatie

Inhoudsopgave

Gebruikersvoordelen Makita 9403

Gebruikersvoordelen Makita 9403De Makita 9403 heeft een aantal gebruikersvoordelen die je niet altijd bij andere bandschuurmachines tegenkomt. Het is namelijk niet alleen de krachtigste, maar ook de zwaarste eentoerige bandschuurmachine. Geschikt om balken of grote grove oppervlakken snel te kunnen schuren. Denk hierbij aan balken met veel uitstekende splinters- of oneffenheden.

Een tweede voordeel is de juiste plaatsing van de stofzak en kabel. Hierdoor kunnen deze onderdelen niet eenvoudig in contact komen met de schuurband. Ook hoef je niet bang te zijn dat de schuurband langzaam van de band afloopt. Er is namelijk een automatische bandloopcorrectie in de machine verwerkt.

Toch is dat niet het enigste! Er zijn meerdere voordelen die de Makita 9403 jou kan bieden. Denk eens aan de aan/uit knop, welke tijdens het schuren kan worden vastgezet. Hiervoor moet je eerst de aan/uit knop indrukken en daarna met je duim de ronde zwarte knop aan de zijkant van het handvat indrukken. Een ander voordeel, die volgens gebruikers erg handig is, is de vlakke rechterkant van de machine. Dit maakt het mogelijk om gewoon vlak langs randen of wanden te schuren. Wat ook niet mag worden vergeten is de extreem lange kabel. Deze is maar liefs 5 meter lang!

Technische informatie

Nu even wat informatie over de techniek van de Makita 9403 bandschuurmachine. Het werd misschien al wel duidelijk dat deze machine krachtig is, maar over hoeveel vermogen hebben we het dan eigenlijk? Nou, de machine heeft een opgenomen vermogen van 1200 Watt. Ongelofelijk hé? Zeker als je beseft dat de Bosch PBS 75 AE SET, maar 750 Watt heeft. Dat is bijna het dubbele.

Schuurcapaciteit

SchuurcapaciteitDe schuurcapaciteit van een schuurmachine zegt iets over het oppervlak, wat de schuurband kan schuren in een bepaalde tijd. Eén van de factoren die daar een belangrijke rol in speelt is de grote van de schuurband. In dit geval heeft de Makita 9403 schuurband een breedte van 100 bij 610 mm. De 610 mm is de omtrek van de gehele band. Daarentegen is 100 mm de breedte die de schuurmachine in één strook kan meenemen. Een andere factor is de bandsnelheid, welke bij de Makita 9403 500 omwentelingen per minuut is (toerental).

Afmetingen

Bij de schuurcapaciteit ging het over de afmetingen van de schuurband. Nu is het tijd om de afmetingen van de machine zelf te benoemen. Deze zijn 350 x 140 x 200 mm. We weten nu dus dat de machine ongeveer 300 x 100 mm aan schuuroppervlak heeft.

Ook kun je zien dat met behulp van de rechterkant eenvoudig tegen een rand of wand kan worden geschuurd. Door de aandrijfriem kun je aan de linkerkant niet dichter dan 40 mm bij een rand of wand komen. Daarnaast heeft deze bandschuurmachine een gewicht van 5,7 kg, waardoor verticaal of boven je hoofd schuren niet echt wordt aangeraden. Dit is gewoonweg te zwaar.

Veilig schuren

Het is belangrijk om aan je gezondheid te denken. Werken met een Makita 9403 is vaak geen probleem, maar soms kun je ook teveel werken. Houd daarom rekening met de maximale contacttijd. De machine heeft namelijk een vibratie (gemeten bij metaalschuren) van 2,5 m/s. Vibratie waardes boven de 5 m/s zijn schadelijk voor de gezondheid. Ook is er sprake van een geluidsdruk van 86 dB (A), wat inhoudt dat je verplicht gehoorbescherming moet dragen. Met deze geluidsdruk mag je daarom niet langer dan 1,5 uur per dag werken met de Makita 9403.

Makita 9403 onderdelen

Onderdelen Makita 9403De Makita 9403 bestaat uit ontzettend veel verschillende onderdelen, waardoor we deze hier niet zullen benoemen. Mocht je op zoek zijn naar een vervangend onderdeel, omdat je machine niet meer naar behoren werkt? Kijk dan altijd eerst even naar het garantietermijn van de 9403 van Makita. Een tweede optie is het zelf vervangen van het betreffende onderdeel, mits je natuurlijk handig bent :). In de afbeelding zie je hoe de machine van binnenuit is opgebouwd. Het valt misschien op dat het gewicht voornamelijk wordt bepaald door de motor.

Accessoires

Accessoires zijn hulpmiddelen die het werken met een schuurmachine vereenvoudigen. Je kunt hierbij denken aan een stofafzuiging of schuurband. Over het algemeen worden er standaard al wat accessoires meegeleverd met een schuurmachine. Bij deze machine van Makita is dit ook het geval. Naast de standaard meegeleverde Makita 9403 accessoires kun je ook nog kiezen voor optionele accessoires. Deze zijn vaak bij Makita of andere webwinkels verkrijgbaar.

Optioneel

Er zijn niet veel optionele accessoires voor deze bandschuurmachine van Makita beschikbaar. Natuurlijk kun je denken aan een externe stofzuiger, maar het belangrijkste zijn wel de schuurbanden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes. Hoe meer korrels hoe fijner je kunt schuren en dus kunt afwerken. De Makita 9403 schuurbanden, welke het merk tevens zelf verkoopt, worden in onderstaand overzicht weergegeven:

Korrelgrootte Breedte Lengte
K60 100 mm 610 mm
K80 100 mm 610 mm
K100 100 mm 610 mm
K120 100 mm 610 mm
K150 100 mm 610 mm
K140 100 mm 610 mm

Gebruikersrecensies

Wat de Makita 9403 allemaal kan is in deze review wel duidelijk geworden. Het is namelijk een krachtige machine met vele voordelen, maar denken de gebruikers hier ook zo over? Wij van Schuurmachineskopen.nl willen je graag beide kanten van het verhaal vertellen. Daarom hieronder een opsomming met de voor- en nadelen, welke gebruikers hebben opgemerkt toen ze met de 9403 bandschuurmachine van Makita gingen schuren.

Voordelen

 • Aansluiten van een externe stofafzuiging is mogelijk
 • Aan/uit knop is vast te zetten
 • Eenvoudig langs randen schuren
 • Diep schuren
 • Geschikt voor het schuren van grote oppervlakken
 • Goede handligging
 • Hoog vermogen en hoge schuurcapaciteit
 • Kracht uitoefenen is bijna niet nodig
 • Lang snoer
 • Lange levensduur
 • Slijtdelen zijn vervangbaar
 • Uitstekende stofzak

Nadelen

 • Er wordt maar √©√©n schuurband meegeleverd
 • Geen koffer
 • Schuurzool heeft een rond uiteinde
 • Zwaar apparaat

Makita 9403 kopen?

Deze machine kopen? Dan is het belangrijk om met het volgende rekening te houden: wat wordt er meegeleverd, wat is het garantietermijn en wat zijn de prijzen? Wanneer je de Makita 9403 koopt wordt het volgende meestal standaard meegeleverd: schuurband (K80), koolstofplaat, kurkplaat, stofzuigadapter, stofzak en een handleiding. Omdat er maar één schuurband wordt meegeleverd, is het verstandig om er misschien nog meer aan te schaffen. Denk hierbij aan schuurbanden met een fijne korrel, voor bijvoorbeeld de afwerking.

Over het algemeen krijg je 2 jaar garantie op je schuurmachine. Bij Makita is dit zelfs 3 jaar, als je de machine na aankoop registreert op de website van Makita. Wanneer we meerdere aanbieders met elkaar vergelijken verschillen de Makita 9403 prijzen nogal. Zo valt deze machine in een prijscategorie van 320 tot 380 euro. Wanneer we kijken naar de prijs als zowel de kwaliteit, wordt duidelijk dat de Makita 9403 een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding heeft.

3.7/5 - (7 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *