Kleine schuurmachine

Kleine schuurmachineEen kleine schuurmachine gebruiken tijdens het schuren? Dan heb je geluk, want er zijn nogal wat verschillen als we kijken naar het gewicht van schuurmachines. De een is zwaarder dan de ander, maar als we kijken naar de soorten onderling is er wel degelijk verschil. Zo is een delta schuurmachine een stuk lichter dan een bandschuurmachine. Daarnaast zijn er weer meerdere varianten delta schuurmachines. Zo kan bij deze machines de uitvoering anders zijn, wat betreft gewicht en compactheid.

In deze blog beschrijven we de kleine schuurmachines, waaronder de elektrische handschuurmachines. Daarnaast is een kleine schuurmachine met name geschikt voor het schuren van hoeken en andere lastige oppervlakken. Dit heeft voornamelijk te maken met de grote en vorm van de schuurzool. Deze kan driehoekig, vierkant of langwerpig zijn.

Vergelijk 23 kleine schuurmachines
Meer informatie

Inhoudsopgave

Soorten kleine schuurmachines

Het werd je misschien al wel duidelijk dat er meerdere soorten schuurmachines bestaan. Zo is de ene machine geschikt voor de grote en zware werkzaamheden, terwijl de ander handig is voor de kleine werkzaamheden. In dit geval gaan we het hebben over de soorten kleine schuurmachines. Dat wil dus zeggen dat je niet op zoek bent naar een band- of excenterschuurmachine. Een aantal soorten schuurmachines die je mag rekenen tot een kleine schuurmachine zijn:

  • Handpalmschuurmachine
  • Delta schuurmachine
  • Stripschuurmachine

Misschien heb je nog nooit gehoord van deze kleine schuurmachines. Daarom geven wij van Schuurmachineskopen.nl hier meer informatie over. Zo hebben wij speciaal voor jou deze machines uitgelicht en kort beschreven. Om te beginnen met de handpalmschuurmachine.

Handpalmschuurmachine

HandpalmschuurmachineEen handpalmschuurmachine mag je rekenen tot de kleine schuurmachines. De naam ‘handpalm’ wil zeggen dat de machine met één hand te bedienen is. Het handvat is namelijk niet groter dan je handpalm. Vaak is de handpalmschuurmachine een delta- of vlakschuurmachine. Soms vind je zelfs excenterschuurmachines met een handpalmfunctie. Wat betekent dat niet elke handpalmschuurmachine ook direct een kleine schuurmachine is. Kortom het is dus even zoeken, maar over het algemeen mag je stellen dat een handpalmschuurmachine behoort tot de kleine schuurmachines.

Delta schuurmachine

Mouse schuurmachineDelta schuurmachines zijn erg populair bij klussers vanwege de driehoekvormige schuurzool. Daarnaast kan deze kleine schuurmachine erg compact worden geproduceerd. De kleinste varianten delta schuurmachines zijn wel de Black & Decker mouse schuurmachines. Eén van de beste kleine schuurmachines die er bestaan. In geheel niet groter dan de handpalm van je hand. Als het gaat om gewicht dan is dit bijna te verwaarlozen, want voor minder dan 1 kg zijn ze al verkrijgbaar. Als dat geen kleine schuurmachine is dan weten wij het ook niet meer 😉

Met name voor de kleine hoeken is deze machine uitermate geschikt. De schuurzool is zo ontworpen dat deze hoeken kleiner dan 90 graden kan schuren. Hierdoor wordt deze kleine schuurmachine met name ingezet bij de afwerking, denk hierbij aan kozijnen of deuren.

Stripschuurmachine

StripschuurmachineStripschuurmachines hebben de functies van een bandschuurmachine, maar zijn een stuk compacter. Speciaal ontwikkeld om gleuven of moeilijk bereikbare plekken te schuren. Deze schuurmachine werkt met een smalle schuurband die in een hoog tempo kan ronddraaien. Het gewicht is maar een paar kilo wat de machine ideaal maakt voor langdurige werkzaamheden. De machine is langwerpig, maar mag nog steeds worden gerekend tot de kleine schuurmachines.

Wist je ook al dat je een multitool als kleine schuurmachine kunt gebruiken? Nee? Bekijk dan eens het volgende filmpje van Makita.

Prijs kleine schuurmachine

De prijs van een kleine schuurmachine kan erg variëren. Toch is het al mogelijk om een kleine schuurmachine te kopen voor minder dan 50 euro. Vaak is het vermogen dan ook niet heel hoog, ongeveer 100 Watt. Ideaal voor de eenvoudige huis- en tuinklussen. Voor de vrouwen onder ons! Deze kleine schuurmachines zijn ook een handig hulpmiddel wanneer je met een hobby bezig bent. Zo is het bijvoorbeeld leuk om samen met anderen leuke creaties van hout te maken. Daar hoef je echt geen professional voor te zijn, zolang je de aan/uit knop maar kunt vinden 😉

Een kleine schuurmachine kopen? Dan is het verstandig om eerst te gaan vergelijken. Welke functies heb je bijvoorbeeld nodig en ga je de machine vaker gebruiken? Huren is ook een mogelijkheid, maar gezien de lage prijs niet verstandig. Echter blijft het wel gewoon verstandig om een kleine schuurmachine tijdens een aanbieding te halen.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *