Schuren voor schilderen

Schuren voor schilderenSchuren voor schilderen? Wanneer je met een schildersklus aan de slag gaat, is het noodzakelijk om te schuren voor het schilderen. Dit wordt door sommige doe-het-zelvers als een vervelend klusje beschouwd, maar desalniettemin is het van groot belang dat het schuren van tevoren uitgevoerd wordt. Immers levert dit een hoop voordelen op die allen leiden tot een mooier eindresultaat. Of het nu gaat om kozijnen, pleisterwerk, het plafond, stucwerk of hout… schuren voor schilderen maakt jouw taak eenvoudiger en het zorgt er voor dat er geen onverwachte problemen kunnen ontstaan na het afronden van de klus.

Welke schuurmachine gebruiken?
Vergelijk hier

Waarom schuren voor schilderen?

Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom schuren voor het schilderen zo belangrijk is, niet alleen om de taak van het schilderen te versoepelen maar om tevens een mooier eindresultaat op de mat te leggen. Ten eerste is het belangrijk voor het hechten van de verf dat een oppervlak mooi glad is. Ruige, niet goed geschuurde oppervlakten zorgen ervoor dat de verf minder goed hecht. Echter moet hier tevens bij gezegd worden, dat te gladde oppervlakken ook een negatief effect hebben op de hechtbaarheid van de verf. Het is dus van belang om vooraf goed op te letten welke korrel je hanteert voor het schuurpapier.

Vooraf aan het schilderen leg je een goede basis door het geheel schoon te maken en te schuren. Dit leidt tot een mooier eindresultaat en zal de kans op onverwachte omstandigheden, zoals slecht hechtende verf en zogenaamde ‘druipers’ significant verkleinen. Maar het is ook verstandig om te schuren voor het schilderen, eenvoudigweg omdat het jouw klus gemakkelijker maakt. Het is dus een investering die zowel op het einde, als tijdens het uitvoeren van de klus, het geheel eenvoudiger zal doen laten verlopen. Ook al is het misschien niet iedereens favoriete klusje, het is wel een klus die van groot belang is.

Wanneer schuren voor schilderen?

Verschillende schilderstaken zijn uit te voeren rondom het huis. Denk hierbij aan het schilderen van een muur, kozijn, plafond, stucwerk, pleisterwerk en nog veel meer. Oneffenheden dienen immers overal weggewerkt te worden, voordat er proper begonnen kan worden aan de schildersklus. Het is dus een taak die vooraf aan het schilderen plaats dient te vinden.

In de buitendeur wordt het schuren voor schilderen eenvoudig weergegeven. In dit geval gaat het om een buitendeur.

Welke schuurmachine gebruiken?

Er zijn vele soorten schuurmachines op de markt te vinden, elk met hun eigen functionaliteiten die hen elk geschikt maken voor ander soort klussen. Zo zijn er kleinere schuurmachines die geschikter zijn voor kleinere oppervlakten met moeilijke hoekjes, zoals kozijnen. Maar er zijn ook grote schuurmachines die ideaal zijn wanneer bijvoorbeeld een muur geschuurd moet worden vooraf aan een schildersklus. Hieronder worden een aantal typen schuurmachine op een rijtje gezet, zodat gemakkelijk te lezen valt welk type schuurmachine voor welke klus geschikt is.

Beste schuurmachines vergelijken?
Vergelijk nu

Deltaschuurmachine

In de paragraaf hiervoor werd al benoemd dat er kleinere schuurmachines bestaan die geschikter zijn voor kleinere oppervlakten. Een goed voorbeeld hiervan is de deltaschuurmachine. Deze schuurmachine kan, dankzij de geringe oppervlakte van de zool, prima moeilijk bereikbare hoekjes bereiken. Dit maakt dit type schuurmachine dan ook uiterst geschikt voor klusjes zoals het schuren van kozijnen of de hoekjes van het plafond.

Vlakschuurmachine

Voor de wat grotere oppervlakten is het aan te raden om een vlakschuurmachine aan te schaffen. Deze stelt je in staat om gelijkmatig een groot oppervlak mooi te schuren. Hierbij kan gedacht worden aan kasten, vloeren, plafonds, muren, pleisterwerk of stucwerk. Schuren voor schilderen wordt met deze machine nog eenvoudiger.

Multischuurmachine

Ben je een klusser die frequent meerdere verschillende soorten schilderklussen uitvoert? Dan is de multischuurmachine het gereedschap voor jou! Aan de hand van deze machine kun je zowel grote als kleine oppervlakten prima schuren. In feite is deze machine dus een vlakschuurmachine en een deltaschuurmachine in één. Het vergelijken van multischuurmachines is verstandig, omdat de prijzen nogal willen verschillen.

Excentrische schuurmachine

Wanneer je op zoek bent naar een machine die je in staat stelt om het stevigere schuurwerk uit te voeren, is de excentrische schuurmachine het gereedschap dat je zoekt. Dankzij de roterende schuurkop is deze machine ideaal voor het geheel kaal schuren van diverse ondergronden. Met de juiste kop is het zelfs mogelijk om metaal te schuren.

Parketschuurmachine

Op zoek naar een machine die specifiek gericht is op het schuren van vloeren? Zoek niet verder, want de parketschuurmachine is perfect voor dit klusje. Aan de hand van deze machine kun je bijvoorbeeld de toplaag van hardhouten vloeren verwijderen, om deze hierna opnieuw af te werken.

Handpalmschuurmachine

Deze machine ligt gemakkelijk in de hand en is uiterst wendbaar, wat deze perfect maakt voor de wat kleinere klussen. Denk aan het schuren van hout, mdf en gyproc. Past goed in de hand en is tevens in staat om de wat moeilijkere hoeken te bereiken.

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over het schuren voor schilderen? Dan kun je eenvoudig met ons contact opnemen, door hieronder een reactie te plaatsen. Wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *