Schuren met multitool
Schuren met multitool

Schuren met multitool? De naam verklapt het al, maar een multitool is een gereedschap die is in te zetten voor meerdere klusjes. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: wat voor klusjes zijn uit te voeren aan de hand van een multitool? Aan de hand van een multitool kun je onder andere:

  • Graveren
  • Polijsten
  • Frezen
  • Schuren
  • Boren
  • Slijpen

Voor meerdere klusjes is de multitool een uitkomst. Aan de hand van gepaste accessoires is elke multitool om te toveren tot het gereedschap dat jij nodig hebt om elke klus te klaren. Lees hieronder meer over deze tool, en hoe je deze kunt gebruiken voor het schuren.

Welke soorten multitools bestaan er?

Multitools zijn onder te verdelen in twee soorten: je hebt roterende multitools en oscillerende multitools. Laten we beginnen met de roterende multitools. Deze soort multitools worden vooral gebruikt voor werk dat een hoop precisie vereist. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals frezen, polijsten en graveren. Bij dergelijke klusjes dien je soms kleine, specifieke bewegingen te maken, bijvoorbeeld bij het frezen van bepaalde vormen. Wanneer je een precies klusje uit dient te voeren, is de roterende multitool het gereedschap dat je zoekt.

Naast de roterende multitool is er de oscillerende multitool. Deze soort multitool is zowel voor fijne als voor (middel)grote klussen in te zetten. In dat opzicht is de oscillerende multitool echt een alleskunner, ook vanwege het feit dat moeilijke plekjes bereikt kunnen worden aan de hand van dit gereedschap. Dit maakt deze multitool geschikt voor klusjes zoals slijpen, zagen en schuren. Deze laatst genoemde klus wordt in meer detail hieronder besproken?

Schuren met multitool stappenplan

Een multitool is zo goed als de accessoires die je er voor hebt aangeschaft. Immers dien je voor elke verschillende klus een ander opzetstukje te plaatsen op de multitool. Zo ook wanneer je besluit om te schuren aan de hand van een multitool. Je begint dus elke schuurklus met het plaatsen van het passende opzetstukje op de oscillerende multitool.

Het grootste voordeel van het gebruiken van een oscillerende multitool voor het schuren is het feit dat de omvang uiterst geschikt is voor het bereiken van de kleinste hoeken en gaten. Denk aan kozijnen of plinten, maar ook iets grotere oppervlakten zoals bijvoorbeeld deuren of traptreden kunnen prima geschuurd worden aan de hand van een oscillerende multitool. Daarnaast is een aangenaam voordeel van het hanteren van een multitool het feit dat deze uiterst wendbaar is.

De multitool als schuurmachine gebruiken? Bekijk dan eens het volgende filmpje van Makita. Hierin wordt precies weergegeven hoe je een multitool gebruikt. Schuren met multitool is eenvoudiger dan je misschien denkt.

Multitool voor schuren kopen?

Wanneer je nog geen multitool in huis hebt om voor het schuren te gebruiken, of wanneer je oude multitool vervangen dient te worden, dien je op zoek te gaan naar een nieuwe oscillerende multitool. Hierbij moet je op een aantal zaken letten. Ten eerste is het van belang dat je jouw eigen behoeften overlapt met de eigenschappen van de multitool. Daarnaast moet het gereedschap qua budget te betalen zijn.

Hierna kun je kijken naar jouw voorkeuren. Zoek je een multitool met draad of een accu? Hoeveel accessoires denk je nodig te hebben (naast het opzetstuk om te schuren met een multitool)? Staat het merk bekend om zijn kwaliteit. Dit zijn enkele overwegingen die bij het aanschaffen van een multitool om te schuren komen kijken.

Heb je nog vragen over het schuren met multitool? Dan mag je deze ons gerust stellen in een reactie. Wij zullen je dan zo goed mogelijk helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *