MultischuurmachineEen multischuurmachine is zoals de naam al aangeeft een multifunctioneel inzetbare schuurmachine. Dit omdat deze schuurmachine dezelfde eigenschappen heeft als die van delta-, excenter- of vlakschuurmachines. Daarnaast spreek je van een multischuurmachine wanneer deze minimaal twee soorten schuurzolen ondersteund. Zo zijn er bijvoorbeeld multischuurmachines, welke zijn voorzien van zes soorten schuurzolen. Ook is het vaak mogelijk om een stand te selecteren die aansluit bij de op dat moment bevestigde schuurzool.

Een multischuurmachine is zeker een must have voor de kleine huis-, tuin- en keuken klussen. Wil je de schuurmachine gebruiken voor de wat grotere schuurwerkzaamheden? Dan wordt het aangeraden om een kwalitatief goede vlak- of excenterschuurmachine te kopen.

Multischuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Multischuurmachine kopen

Multischuurmachines van een degelijke kwaliteit zijn al te koop voor een bedrag gelegen tussen de 50 en 80 euro. Daarnaast zijn multi schuurapparaten verkrijgbaar in de merken Bosch, Einhell, Black & Decker en Skill. Een multischuurmachine kopen? Dan is het verstandig om de productbeschrijving grondig door te lezen. Niet elke producent levert namelijk evenveel schuurzolen mee.

Hieronder is op basis van recensies, gebruikersgemak, optionele accessoires en prijs een top 3 samengesteld.

BOSCH GSS 160BOSCH GSS 160

Al vanaf: € 149,-

De Bosch GSS 160 is een multi schuurapparaat met een vlak- en driehoek schuuropzetstuk. Dankzij zijn 180 watt en 1,4 kg is die ideaal inzetbaar in veel situaties.

Meer informatie

Bosch PSM 200 AES

Bosch PSM 200 AES

Al vanaf: € 77,-

De Bosch PSM 200 AES is een professionele schuurmachine die breed inzetbaar is. Met een vermogen van 200 Watt en een vlak- en deltaschuurzool is deze schuurmachine te gebruiken voor bijna alle schuurwerkzaamheden.

Meer informatie

Black & Decker KA280K Black & Decker KA280K

Al vanaf: € 89,-

De Black & Decker KA280K is een multi schuurapparaat met veel extra accessoires. Dit maakt hem samen met zijn 220 Watt motor ideaal voor de meeste klussen.

Meer informatie

Functies multischuurmachine

Kliksysteem multischuurmachineEen multischuurmachine heeft diverse eigenschappen. De schuurzolen zijn door een eenvoudig kliksysteem (zie afbeelding) te verwisselen. Daarnaast combineert deze schuurmachine de functies van de delta-, excenter- en vlakschuurmachines. Hierdoor zijn multischuurmachines geschikt voor bijna alle kleine schuurwerkzaamheden in en rondom het huis. Hierbij kun je denken aan het verwijderen van roest, oude verflagen en de voorbereiding van kozijnen voor een nieuwe laklaag.

 • Veelzijdig: functionaliteiten van excenter-, vlak en deltaschuurmachine.
 • Compact: besparing in ruimte door gecombineerde functionaliteiten.
 • Switchen: snel switchen tussen verschillende werkzaamheden.
 • Besparing: maakt de aanschaf van individuele schuurmachines overbodig.

Vermogen

Handig om te weten is dat een multischuurmachine een vermogen heeft van ongeveer 220 Watt. Daarnaast heeft in principe elke schuurmachine soort ook zijn eigen vermogen. Neem bijvoorbeeld de deltaschuurmachine, die door zijn kleine schuuroppervlak voldoende heeft aan een laag vermogen. Daarentegen hebben de excenter- en vlakschuurmachines vaak een wat groter vermogen nodig.

Omdat een multischuurmachine uit eigenlijk meerdere soorten bestaat, wordt het vermogen gecompenseerd. Daarnaast zijn de meeste multi schuurapparaten uitgerust met een ‘Auto-select’ functie. Dit betekent dat de multischuurmachine automatisch de schuursnelheid aanpast naar het te schuren oppervlak. Soms is het zelfs mogelijk om de schuurbewegingen te laten variëren tussen de 6000 en 26000Hz.

Optioneel

Elke schuurmachine is standaard voorzien van een stofafzuiging, dus ook de multischuurmachine. Ben je op zoek naar een accu multischuurmachine? Dan heb je geluk, want zelfs deze combinatie is te koop! Daarnaast kun je schuurpapier voor schuurmachines eenvoudig verwisselen met behulp van de klittenbandbevestiging.

Multischuurmachine
4 (80%) 4 votes

2 gedachten over “Multischuurmachine

  1. Hallo Maurice,

   Een multischuurapparaat heeft t.o.v. andere schuurmachines een aantal voordelen, maar jammer genoeg ook een aantal nadelen. Het is met name belangrijk om te weten wat je precies verwacht van een schuurmachine. Wil je een specifieke taak uitvoeren waar bijvoorbeeld een excenterschuurmachine alleen echt geschikt voor is (boot schuren)? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een excenterschuurmachine en geen multischuurmachine. Een aantal voor- en nadelen vind je hieronder:

   Voordelen
   • Compact;
   • Veelzijdig inzetbaar dankzij de opzetstukken;
   • Goedkoop, want er hoeft maar één machine te worden aangeschaft;
   • Ideaal voor de budget klusser.

   Nadelen
   • Lage kwaliteit (verschilt per merk);
   • Verdeelde eigenschappen, waardoor de focus lager is;
   • Niet geschikt voor professioneel gebruik;
   • Beperkte levensduur.

   Kortom! Het is dus heel belangrijk om een multischuurmachine alleen in te zetten voor huis- en tuinklussen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat een multischuurmachine die twee verschillende schuurtechnieken hanteert over het algemeen van een lagere kwaliteit is. Neem bijvoorbeeld het combineren van een excenter- en deltaschuurmachine. Daarentegen heeft het merk Bosch een delta- en vlakschuurmachine gecombineerd, die qua techniek hetzelfde is. Ideaal voor de langdurige werkzaamheden.

   Wij hopen dat hiermee je vraag is beantwoord.

   Met vriendelijke groet,

   Team Schuurmachineskopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *