MultischuurmachineEen multischuurmachine is, zoals de naam al aangeeft, een multifunctioneel inzetbare schuurmachine. Dit omdat deze schuurmachine dezelfde eigenschappen heeft als die van een delta-, excenter- en vlakschuurmachine. Daarnaast spreek je van een multischuurmachine wanneer deze minimaal twee soorten schuurzolen ondersteund. Zo zijn er bijvoorbeeld multischuurmachines, welke zijn voorzien van zes soorten schuurzolen. Ook is het vaak mogelijk om een stand te selecteren die aansluit bij de op dat moment bevestigde schuurzool.

Een multischuurmachine is zeker een must have voor de kleine huis-, tuin- en keuken klussen. Wil je de schuurmachine gebruiken voor de wat grotere schuurwerkzaamheden? Dan wordt het aangeraden om een kwalitatief goede vlak- of excenterschuurmachine te kopen.

Multischuurmachines vergelijken?
Meer informatie

Multischuurmachine kopen

Multischuurmachines van een degelijke kwaliteit zijn al te koop voor een bedrag gelegen tussen de 50 en 80 euro. Daarnaast zijn multischuurmachines verkrijgbaar in de merken Bosch, Einhell, Black & Decker en Skill. Een multischuurmachine kopen? Dan is het verstandig om de productbeschrijving grondig door te lezen. Niet elke producent levert namelijk evenveel schuurzolen mee.

Hieronder is op basis van recensies, gebruikersgemak, optionele accessoires en prijs een top 3 samengesteld.

Skil 7220 AC Skil 7220 AC

Al vanaf: € 77,95

Skil 7220 AC is een multischuurmachine die dankzij een driehoek- en schijfzool breed inzetbaar is. Daarnaast heeft deze schuurmachine met zijn 250 Watt aan vermogen voldoende power.

Aanbieder Prijs
Bol.com €          77,95
Coolblue €          77,95
Conrad €          82,99

Bosch PSM 200 AES Bosch PSM 200 AES

Al vanaf: € 91,95

De Bosch PSM 200 AES is een professionele schuurmachine die breed inzetbaar is. Met een vermogen van 200 Watt en een vlak- en deltaschuurzool is deze schuurmachine te gebruiken voor bijna alle schuurwerkzaamheden.

Aanbieder Prijs
Vivolanda €          91,95
Alternate €          96,85
Bol.com €          98,99
Coolblue €          98,99

Black & Decker KA280K Black & Decker KA280K

Al vanaf: € 84,50

De Black & Decker KA280K is een multischuurmachine met veel extra accessoires. Dit maakt hem samen met zijn 220 Watt motor ideaal voor de meeste klussen.

Aanbieder Prijs
Alternate €          84,50
Vivolanda €          84,95
Bol.com €          87,99
Coolblue €          87,99

Functies multischuurmachine

Kliksysteem multischuurmachineEen multischuurmachine heeft diverse eigenschappen. De schuurzolen zijn door een eenvoudig kliksysteem (zie afbeelding) te verwisselen. Daarnaast combineert deze schuurmachine de functies van de delta-, excenter- en vlakschuurmachines. Hierdoor zijn multischuurmachines geschikt voor bijna alle kleine schuurwerkzaamheden in en rondom het huis. Hierbij kun je denken aan het verwijderen van roest, oude verflagen en de voorbereiding van kozijnen voor een nieuwe laklaag.

Handig om te weten is dat een multischuurmachine een vermogen heeft van ongeveer 220 Watt. Daarnaast heeft in principe elke schuurmachine soort ook zijn eigen vermogen. Neem bijvoorbeeld de deltaschuurmachine, die door zijn kleine schuuroppervlak voldoende heeft aan een laag vermogen. Daarentegen hebben de excenter- en vlakschuurmachines vaak een wat groter vermogen nodig.

Omdat een multischuurmachine uit eigenlijk meerdere soorten bestaat, wordt het vermogen gecompenseerd. Daarnaast zijn de meeste multischuurmachines uitgerust met een ‘Auto-select’ functie. Dit betekent dat de multischuurmachine automatisch de schuursnelheid aanpast naar het te schuren oppervlak. Soms is het zelfs mogelijk om de schuurbewegingen te laten variëren tussen de 6000 en 26000Hz.

Elke schuurmachine is standaard voorzien van een stofafzuiging, dus ook de multischuurmachine. Ben je op zoek naar een accu multischuurmachine? Dan heb je geluk, want zelfs deze combinatie is te koop! Daarnaast kun je het schuurpapier van deze machine eenvoudig verwisselen met behulp van klittenband.

Multischuurmachine
4.67 (93.33%) 12 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *