Kleine schuurmachine

Kleine schuurmachineWil jij graag een kleine schuurmachine gebruiken tijdens het schuren? Dan heb je geluk, want er zit nogal wat verschil tussen de soorten schuurmachines. De ene is zwaarder dan de andere, maar als we kijken naar de soorten onderling is er wel degelijk verschil. Zo is een delta schuurmachine een stuk lichter dan een bandschuurmachine. Daarnaast kun je de delta schuurmachine ook weer opdelen in de opbouw van de machine. De ene schuurmachine is compacter en lichter uitgevoerd dan de andere. Daarom hieronder een aantal kleine schuurmachines die wij voor jou vergelijken.

Vergelijk 23 kleine schuurmachines
Meer informatie

Soorten kleine schuurmachines

Het werd je al wel duidelijk dat er meerdere soorten schuurmachines bestaan. Zo is de ene geschikt voor grote en zware werkzaamheden terwijl de andere handig is voor kleine werkzaamheden. Je bent hier gekomen om meer te leren over de soorten kleine schuurmachines. Dat wil dus zeggen dat je niet op zoek bent naar een band- of excenterschuurmachine. Een aantal soorten schuurmachines die je mag rekenen tot de kleine schuurmachines zijn:

  • Handpalmschuurmachine
  • Delta schuurmachine
  • Stripschuurmachine

Misschien heb je nog nooit gehoord van deze kleine schuurmachines. Daar brengen wij als Schuurmachineskopen.nl dan eens snel verandering in. Daarom speciaal voor jou hebben wij hieronder iedere schuurmachine apart toegelicht. Om te beginnen met de handpalmschuurmachine.

Handpalmschuurmachine

HandpalmschuurmachineEen handpalmschuurmachine mag je rekenen tot de kleine schuurmachines. De naam ‘handpalm’ wil zeggen dat de machine met één hand te bedienen is. Het handvat is namelijk niet groter dan je handpalm. Vaak is de handpalmschuurmachine een delta- of vlakschuurmachine. Soms vind je zelfs excenterschuurmachines met een handpalmfunctie. Wat betekent dat niet elke handpalmschuurmachine ook direct een kleine schuurmachine is. Kortom het is dus even zoeken, maar over het algemeen mag je stellen dat een handpalmschuurmachine behoort tot de kleine schuurmachines.

Delta schuurmachine

Mouse schuurmachineEen delta schuurmachine is erg bekend onder klussers vanwege zijn driehoekvormige schuurzool. Deze kleine schuurmachine kan erg compact worden geproduceerd. De kleinste variant delta schuurmachines zijn wel de Black & Decker mouse schuurmachines. In geheel niet groter dan de handpalm van je hand. Als het gaat om gewicht dan is dit bijna te verwaarlozen, want voor minder dan 1 kg zijn ze al verkrijgbaar. Als dat geen kleine schuurmachine is dan weet ik het ook niet meer :).

Stripschuurmachine

StripschuurmachineStripschuurmachines hebben de functies van een bandschuurmachine, maar zijn een stuk compacter. Speciaal ontwikkeld om gleuven of moeilijk bereikbare plekken te schuren. Deze schuurmachine werkt met een smalle schuurband die in een hoog tempo kan ronddraaien. Het gewicht is maar een paar kg wat de machine ideaal maakt voor langdurige werkzaamheden. De machine is langwerpig, maar mag nog steeds worden gerekend tot de kleine schuurmachines.

Prijs kleine schuurmachine

De prijs van een kleine schuurmachine kan erg variëren. Toch is het al mogelijk om een kleine schuurmachine te kopen voor minder dan 50 euro. Vaak is het vermogen dan ook niet hoger dan zo’n 100 watt. Ideaal voor de simpele huis- en tuinklussen. Voor de vrouwen onder ons! Deze kleine schuurmachinetjes zijn ook een perfect hulpmiddel als je eens wil hobbyen. Handig om samen met wat vriendinnen leuke creaties te maken van hout. Daar hoef je echt geen prof voor te zijn, zolang je de aan/uit knop kunt vinden weet je al voldoende :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *